Kuorma-autot

Monitaituri Volvo FL pärjää monessa tehtävässä

Uusi Volvo FL on monitaituri, joka soveltuu monenlaisiin kuljetustehtäviin.
volvo_fL

Volvo FL on yleinen valinta paikallisiin ja alueellisiin jakelutehtäviin. Tässä segmentissä Volvo FL oli markkinajohtaja Suomessa viime vuonna 40 prosentin osuudella.

Kuorma-auto sopii myös pelastus-, palo- ja tiepalvelutehtäviin, sillä se on nyt myös saatavilla miehistöohjaamolla. Nelivetoinen versio (4x4) etenee erinomaisesti liukkailla, jyrkillä ja epätasaisilla teillä ja sopii näin ollen hyvin erikois- tai monikäyttöajoneuvoksi kaupunkiliikenteeseen ja haastaviin ajo-olosuhteisiin sekä huoltoajoneuvoksi soramontuille ja rakennustyömaille.

Volvo Finland Ab:n tuotepäällikkö Juha-Matti Raatikainen toteaa, että Volvo FL:n kokonaistaloudellisuus ja tuottavuus ovat entistäkin paremmat. Kuljetusten tietojärjestelmä Dynafleet saadaan nyt myös Volvo FL -malliin suoraan tehtaalta. Järjestelmän avulla voidaan seurata kuljetuskalustoa reaaliajassa Web-käyttöliittymän tai mobiilisovelluksen kautta ja saada näin arvokasta tietoa, joka auttaa yrityksiä lisäämään tuottavuutta ja tehokkuutta.

– Uusi moottori on Volvo FL:n sydän. Kompakti nelisylinterinen, viisilitrainen Euro 6 -moottori on saatavissa 10, 12, 14 ja 16 tonnin kuorma-autoihin 240 hv/900 Nm- ja 210 hv/800 Nm -versioina. Suurempi moottorivaihtoehto on kahdeksanlitrainen kuusisylinterinen 250 hv/950 Nm- ja 280 hv/1050 Nm -versio, joka on saatavilla 12, 14, 16 ja 18 tonnin kokonaismassoille. Uusi moottoriversio vaihteistoineen on 200 kiloa kevyempi kuin kahdeksanlitrainen ja antaa saman verran lisää hyötykuormaa, Raatikainen kertoo.

Lue lisää Volvo FL:stä