Volvo kuorma-autot

Suomi

×

Palvelu, kalusto ja brändi kunnossa

Ympäristönhuoltoalan yritys Joen Loka on rakentanut menestyvän palvelukonseptin ja brändin. Tuore kalusto ja viimeisimmät laitteet mahdollistavat nopean ja laadukkaan palvelun. Volvo on tärkeä osa yhtiön menestystarinaa.
Joen Loka, Heikki Päivänurmi

Joen Loka on perustettu vuonna 1964. Heikki Päivänurmi otti vetovastuun perheyrityksessä vuonna 1988, ja hänen veljensä Hannu Päivänurmi tuli mukaan vuonna 1992. Yritys on ympäristönhuollon asiantuntija, ja sen keskeisimmät palvelut ovat viemärinhuolto ja teollisuuden puhtaanapito.

– Ympäristönhuolto on monipuolinen ja voimakkaasti kehittyvä toimiala. Me haluamme olla edelläkävijä ja etsiä ratkaisuja asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin, kertoo Heikki Päivänurmi. Yhtiö pitää kotipaikkaansa Joensuussa, ja sen toiminta-alue kattaa Itä-Suomen. Asiakaskuntaan kuuluu niin yrityksiä ja teollisuuslaitoksia kuin kuntia ja yksityishenkilöitäkin.

Päivänurmi pitää yhtiön valttina kykyä reagoida nopeasti vahinkotilanteissa. Palvelu on hiottu siihen kuntoon, että vaativatkin kohteet voidaan hoitaa ripeästi. Siinä tarvitaan osaamista ja oikeanlaista kalustoa. Yhtiöllä on käytössään yli neljäkymmentä erilaista ajoneuvoa. Osa on räätälöity erikoistehtäviin, kuten suurien vesimäärien pumppaamiseen tarkoitettu ohjauspumppukontti, joka nostetaan koukkuauton kyytiin.

– Hankimme uusinta kalustoa ja otamme käyttöön uusia laitteita etujoukoissa. Pidämme kaluston mahdollisimman tuoreena, se on tätä päivää, linjaa Päivänurmi.

Joen Lokalla on 16 raskasta ajoneuvoa, joista kaksitoista on Volvoja. Päällirakenteet ovat räätälöityjä ja mahdollisimman tehokkaita, jotta asiakkaat saavat avun nopeasti ja edullisesti. Tarvittaessa kohteisiin lähetetään useampia yksiköitä, eikä yksittäisillä työmailla viivytä kauan.

– Hankimme ensimmäisen Volvon vuonna 1975, ja Volvo on ollut tärkeä osa meidän menestystarinaamme, toteaa Päivänurmi.

Merkkiuskollisuudelle on selkeä taloudellinen syy.
– Korjaus- ja huoltopalvelut ovat avainasemassa, sillä kuorma-autot on saatava tarvittaessa nopeasti kuntoon. Se, miten korjaamo toimii, vaikuttaa suoraan meidän palveluumme ja asiakkaisiimme. Kuorma-auton korjaustyö ei ole hyvä syy myydä ei-oota, painottaa Päivänurmi.


 

Joen Lokan kalusto huolletaan ilta- ja yöaikaan. Paikallinen huolto toimii kahdessa vuorossa. Ympäristönhuoltoautot ajavat lyhyttä paikallisliikennettä, joten kilometrejä ei kerry mittariin paljon, mutta käyttötunteja sitäkin enemmän. Kuluvia osia joudutaan vaihtamaan uusiin, joten varaosien saatavuus on tärkeää. Moottoreista otetaan myös kaikki irti, sillä ne toimivat pumppujen voimanlähteenä.

Päivänurmi korostaa huolto- ja korjaamotoiminnan merkitystä kuorma-auton ostajalle. Se ratkaisee viime kädessä, onko hankinta hyvä vai huono.
– Hyvä kuorma-auto ei riitä, jos korjaamo on huono. Joustava korjaamo ja toimiva varaosapalvelu mahdollistavat, että kuorma-auto on tiellä tienaamassa.

Joen Loka rakentaa huolellisesti brändiään, joka perustuu puhtauteen ja siisteyteen. Hyvä maine on kehittynyt vuosikymmenien aikana, ja se perustuu päivittäisiin toimintatapoihin. Yhtiön tunnusvärit, musta ja keltainen, värittävät toimitiloja, kalustoa ja työasuja.

– Olemme tunnettuja siisteydestämme. Jos firman kyltti on jossakin vähän vinossa, niin siitä tulee herkästi palautetta huumorimielessä. Joen Loka -brändistä on tehty myös pro gradu -tutkielma, ja olen käynyt luennoimassa aiheesta, kertoo Päivänurmi.

Yhtiön toiminta perustuu vahvaan laatuajatteluun, tehokkaisiin toimintatapoihin ja henkilökunnan ammattitaitoon. Kun henkilökunta viihtyy ja palvelu pelaa, se luo lisäarvoa asiakkaille. Näin syntyy positiivinen maine, joka kiteytyy yhtiön brändiin ja logoon.

Koko ympäristönhuoltoala on muuttunut huomattavasti viime vuosikymmenien aikana. Suurin syy tähän on kiristynyt lainsäädäntö ja valvonta.

– Turvallisuusajattelu ja ympäristöarvot ohjaavat meidän toimintaamme. Nykyisin ala on sellainen, että on jatkuvasti kouluttauduttava ja käytävä kursseilla, mikäli haluaa pysyä kehityksessä mukana, Päivänurmi korostaa.

Ympäristönhuollon osaajia ei valmistu suoraan koulun penkiltä. Työntekijät tulevat kuljetuspuolelta, koska heiltä vaaditaan ammattipätevyys. Joen Loka kouluttaa omat osaajansa, ja noin kolmessa vuodessa uusi työntekijä oppii tarvittavat taidot.

JOEN LOKA OY

Perustettu: v. 1964
Kotipaikka: Joensuu
Yritysmuoto: perheyritys
Palvelut: ympäristönhuolto, mm. viemärihuolto ja teollisuuden puhtaanapito
Toimialue: Itä-Suomi
Kalusto: noin 40 ajoneuvoa, 16 raskasta kuorma-autoa, joista 12 Volvoja