Volvo kuorma-autot

Suomi

×

Kiperiä tilanteita tien päällä – talvisia haasteita

Mikä on ollut jännittävin ajokokemuksesi kuljettajana –kilpailun satoa
fi-trucks-fmx-pushing-snow

Volvo Trucksin Mikä on ollut jännittävin ajokokemuksesi kuljettajana -kilpailuun tuli paljon hienoja vastauksia ja hyvin pitkiä tarinoita. Jotta mahdollisimman monta erilaista juttua saatiin mukaan, olemme tiivistäneet ja lyhentäneet tarinoita ja osasta kerromme vain jännittävimpiä yksityiskohtia.

Niko, 20-vuotta:

Yksi jännittävimpiä ajokokemuksia on vuoden 2012 talvelta. Olin murskeen ajossa vanhalla uskollisella f12:lla. Matkalla oli yksi jyrkempi mäki, jota sai miettiä pääseekö mäen päälle. Aikaisempana päivänä kyseiseen mäkeen soitettiin hiekoituksen tarpeesta, vaan eipä ollut hiekkaa ja lavallakin oli sen verran karkeata tavaraa, että sitä ei auttanut tielle lapioida.

Ei muuta kuin trippeli ylös ja mäkeä kohti ja eihän siinä pitkälle päästy. Ei auttanut kun ruveta peruuttamaan täydessä murskekuomassa ollutta sorajunaa takaisin mäen alle ja oman haasteensa peruutukseen toi suhteellisen jyrkkä mutka mäessä. Rullat väliin ja ei muuta kun uusi yritys. Tasaisen varmasti Volvo kiipesi mäelle ja niin tuli sekin kuorma perille vietyä.


 Jarno, 44-vuotta:

Olin maansiirtoautolla liikkeellä ja näin sivutieltä suola-auton menevän ohi. Pääsin lähtemään suola-auton perään, noin minuutin päästä. Oli jääkeli ja kun pääsin mäen päälle, ei suola-autoa enää näkynyt. Tie oli kerinnyt sen verran sulamaan, että autoni lähti samantien näpeistä. Ei ollut muuta tehtävissä, kuin polkaista kytkin pohjaan ja ohjata sen minkä renkaat piti.

Onneksi autossa oli kaksi ohjaavaa akselia ja niistä löytyi sen verran pitoa, että sain autoni pysymään keskellä tietä, tosin keskiviivan päällä. Vastaan tuli kaksi henkilöautoa ylämäkeen ja jos ei olisi kahta kääntyvää akselia autossa, olisin jyrännyt louhekuormassa heidän ylitseen.

Sydän jyskytti aivan karmeasti ja jouduin pysähtymään linja-autopysäkille lepuuttamaan hermojani. Kiitin luojaa, vaikka en järin uskovainen olekaan.