Volvo kuorma-autot

Suomi

×

800 porilaista ekaluokkalaista sai liikenneoppia

Syyskuun alussa järjestettiin Porin Karhuhallissa ekaluokkalaisille liikennepäivä, jossa havainnollisesti ja konkreettisesti esiteltiin lapsille tärkeitä liikenteeseen ja liikenneturvallisuuteen liittyviä asioita.
Main_porin-liiken

Ilmaiseen tapahtumaan osallistui vajaat 800 koululaista, eli lähes kaikki Porissa tänä vuonna koulunsa aloittaneet.

Porin Yrittäjien organisoima liikennepäivä järjestettiin talkoovoimin.  Tapahtuman puuhanainen, kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy:n varatoimitusjohtaja Kati Huhtala kertoo, että yhteistyökumppanit osallistuivat järjestelyihin työpanoksellaan. Paikallisten auto- ja kuljetusyritysten lisäksi mukana olivat poliisi ja pelastuslaitos sekä autokoulun opettaja.

Volvo Trucks lahjoitti kaikille osallistujille turvaliivit, jotka jakoi aluemyyntipäällikkö Patrik Rehn. Myös bussikuljetukset ja eväspussit olivat ilmaisia oppilaille.

Koululaiset kiersivät neljässä toimintapisteessä. Poliisit kertoivat esimerkiksi suojatiellä käyttäytymisestä, pelastuslaitos avun hälyttämisestä hätätilanteissa ja autokoulu pyöräilykypärän käytön tärkeydestä. Kuorma-autopisteellä havainnollistettiin, kuinka vaikea suuresta kuorma-autosta on havaita pieniä kulkijoita.

– Kaikki pääsivät meidän rastillamme kiipeämään kuorma-auton ohjaamoon ja katsomaan itse, näkeekö kuljettaja edessä seisovan jalankulkijan. Monille oli yllätys, että kaveria tai edes aikuista ei näe kunnolla. Siksi pysähtyneen ajoneuvon eteen tai taakse ei saa kävellä, Huhtala sanoo.

Kuorma-autoyhdistelmän kokonaispainoa havainnollistettiin kertomalla, että se painaa saman verran kuin 80 hirveä. Ekaluokkalaiset pohtivat, kuinka nopeasti tällainen määrä hirviä pysähtyy täydestä juoksuvauhdista.

Huhtala on tyytyväinen siihen, että liikenneturvallisuuden edistämiseen liittyvät tavoitteet täyttyivät. Kyseessä oli monen ekaluokkalaisen ensimmäinen retki, ja sen anti jäi varmasti mieleen. Tapahtuma on saanut muutenkin hyvän vastaanoton.

– Porin kaupungilta on saatu positiivista palautetta: järjestelyt toimivat erinomaisesti, ja tapahtuma oli juuri sopivan mittainen ekaluokkalaisille. Kiitosta on tullut myös kotimatkalla tarjotuista eväistä ja jaetuista turvaliiveistä.

Huhtalan mielestä on tärkeää, että raskas liikenne on mukana liikenneturvallisuuden parantamisessa. Näin toimiala voi vaikuttaa myönteisellä tavalla kaikkia koskettavaan asiaan.

Samaa mieltä on Suomen Volvo Trucksin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Minna Forsström.

– On tärkeää kehittää lasten tietoja ja taitoja, jotta he voivat liikkua turvallisesti liikenteessä. Porin liikennepäivän järjestäjät tekevät arvokasta työtä. Sen tukeminen on Volvo Trucksille luontevaa, sillä turvallisuus on yksi – ja tässä yhteydessä keskeinen – toimintaamme ohjaavista periaatteista.