Volvo kuorma-autot

Suomi

×

Ennakoiva ajotapa pitää ajoneuvon kunnossa

Kun liikenteessä ennakoi, ei tarvitse turhaan pysähdellä. Se säästää jarruja, kytkintä ja polttoainetta, sanoo vantaalainen kuljetusyrittäjä Henrik Winqvist.
Henrik-Winqvist

Volvo Trucksin järjestämän Drivers’ Fuel Challenge -polttoainetaloudellisuuskilpailun Suomen finaalissa kilpaillut vantaalainen kuljetusyrittäjä Henrik Winqvist harrastaa taloudellisen ajon kilpailuja, koska ne ovat hyviä mahdollisuuksia tutustua uuteen teknologiaan ja sen suomiin mahdollisuuksiin.

– Kilpailut voivat laajemminkin herättää miettimään polttoaineen kulutusta ja keinoja, miten siinä pystyy säästämään. Minua kiinnostaa kilpailuissa haaste: kuinka pienellä kulutuksella pystyn ajamaan ja miten hyvin muut ajavat.

Winqvistin mukaan Drivers’ Fuel Challengen parasta antia oli se, että pääsi näkemään ja kokemaan, miten kehittynyttä ja tehokasta nykyaikainen kuorma-autoteknologia on.

– Kilpailu oli hyvin järjestetty ja reitti mainiosti suunniteltu. Kilpailusuoritus oli verrattavissa normaaliajoon. Nopeutta piti olla kunnollisesti, eikä tarvinnut tehdä mitään erikoistemppuja.

Winqvist on jo osa-aikaeläkkeellä, ja vastuu yrityksestä on siirtynyt seuraavalle sukupolvelle.

Kuljetus Ky H. Winqvist on erikoistunut nostopalveluihin, ja asiakkaita ovat rakennusliikkeet ja yksityiset rakennuttajat.  Yrityksellä on kalustona Volvo FM12, joka on varustettu kappaletavaranosturilla.

Nostotöissä ajosuoritteet ovat vuositasolla vaatimattomia. Vuonna 2003 hankitun kuorma-auton matkamittariin on kertynyt kilometrejä noin 320 000. 
Kun ajaa vähän kilometrejä, ajotyyli ei vaikuta merkittävästi polttoainekuluihin. Mihin kiinnostus taloudelliseen ajoon perustuu?

– Meille suurin hyöty on se, että ennakoiva ajotapa pitää ajoneuvon kunnossa. Kun liikenteessä ennakoi, ei tarvitse turhaan pysähdellä. Se säästää jarruja, kytkintä ja polttoainetta, kun massa on koko ajan liikkeellä, Winqvist sanoo.

- Minua kiinnostaa kilpailuissa haaste: kuinka pienellä kulutuksella pystyn ajamaan ja miten hyvin muut ajavat.