Kuorma-autot

Volvo Truck Rental joustaa tarpeen mukaan

Kaikissa tilanteissa kuljetusliikkeen oma kalusto ei riitä asiakkaiden kuljetustarpeiden hoitamiseen. Lyhyempiä ja pidempiä kysyntäpiikkejä voi helposti tasata Volvo Truck Rental -palvelun avulla. Helsinkiläisellä Kuljetusliike K. Leino Oy:llä ja orimattilalaisella Simerk Oy:llä on hyviä kokemuksia Volvon vuokrakuorma-autoista.
fi-trucks-FMX-XPro-maansiirtoauto-kaantyy

Kuljetusliike K. Leino luottaa kalustohankinnoissaan Volvoon. Omia ajoneuvoja on noin kaksikymmentä, puolet yhdistelmiä ja puolet jakoautoja. Myös kaksi taksiautoa on samaa tuttua merkkiä.

Toimitusjohtaja Keijo Leino on johtanut isänsä aikanaan perustamaa yritystä vuodesta 1984 lähtien, mutta pikkuhiljaa hän on alkanut siirtää vastuuta seuraavalle sukupolvelle. Kuljetusliikkeen suurimmat asiakkaat ovat kaksi ilmastointialan yritystä. Asiakkaiden  liiketoiminta on hektistä, ja myyntivolyymit vaihtelevat, mikä näkyy kuljetusliikkeen arjessa.

– Tilauskannasta saadaan tieto kolme päivää etukäteen. Jos myynti on vetänyt hyvin, ei meidän oma kalustomme aina riitä. Silloin vuokraamme Volvo Truck Rental -palvelusta lisäkalustoa.

Viime vuoden aikana kalustoa oli vuokralla joka kuukausi kesä- ja heinäkuuta lukuun ottamatta. Välillä käytössä oli kaksi vuokra-autoa. Leino sanoo, että kaluston vuokraaminen on helppoa: ei tarvitse huolehtia kuin siitä, että tankki on täynnä kuorma-autoa palautettaessa, ja Volvo Truck Rental huolehtii lopusta.

– Volvon vuokrauspalvelu on toiminut joustavasti. Se on helppo ja kustannustehokas ratkaisu tilapäiseen kaluston tarpeeseen. Olemme sen ansiosta pystyneet pitämään omat asiakkaamme tyytyväisinä.

Leino sanoo, että asiakkaille annetuista lupauksista on pidettävä kiinni: kaikki mitä on luvattu, on myös toimitettu.

– Asiakkaat ovat tyytyväisiä, kun tavara on perillä oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kun palvelu on hyvää ja joustavaa, asiakkaat ajattelevat muutakin kuin pelkkää hintalappua.

Simerk Oy ajaa maansiirtokuljetuksia Lahdessa ja sen lähiympäristössä. Asiakkaita ovat kunnat, kaupungit, rakennusliikkeet ja yksityishenkilöt. Simo Santala johtaa yritystä, ja hänellä on apunaan viisi kuljettajaa. Maata ja soraa kuljetetaan kolmen yhdistelmän ja kahden vetoauton voimin.

Santala kertoo, että Simerk hyödynsi Volvo Truck Rental 
-kalustonvuokrauspalvelua yhteensä seitsemän kuukauden ajan viime vuonna. Yhteistyö käynnistyi viime keväänä, kun töitä tuli sisään, mutta kalustoa ei ollut riittävästi. Hän kyseli eri palvelutarjoajilta tarjouksia, ja Volvolta tuli vastaus saman päivän aikana. Se ratkaisi asian Volvon eduksi.

– Meillä oli käytössä yksi vetoauto, jolla ajettiin omilla työmailla. Palvelu pelasi juuri niin kuin sovittiin. Se oli helppoa, koska itse piti hoitaa vain kuljettaja, liikennelupa ja polttoaine. Volvo Truck Rental huolehti kaikesta muusta. Jos ilmeni esimerkiksi huoltotarvetta, niin saman illan aikana pääsi korjaamolle.

Santala korostaa vuokrauspalvelun vaivattomuutta. Jos olisi hankkinut uuden kuorma-auton, siihen olisi kulunut vähintään neljä kuukautta. Lisäksi maanrakennusalalla talvikausi on hiljaisempi, ja vuokra-auton ansiosta kalustokulut joustavat kysynnän mukaan.

– Kaluston vuokraaminen on varteenotettava vaihtoehto maansiirtoalalla.