Kuorma-autot

Volvo Trucks tukee Taitajakisoja

Keskeinen osa Taitajakisoja on ammattitaidon SM-kilpailut, jossa 400 opiskelijaa mittelee paremmuudesta 44 ammattialalla. Volvo Trucksin kalustoa on käytössä kuljetuslogistiikkalajissa.
taitajakisat

Lajivastaava Pasi Suhonen on huolehtinut varavastaava Petri Salmisen kanssa kuljetuslogistiikkalajin kilpailujärjestelyistä ja yhteistyökumppaneiden hankinnasta.  Koulutuskeskus Salpauksen logistiikan lehtorina toimiva Suhonen on tyytyväinen siihen, että Volvo on lähtenyt mukaan kisoihin.

– Ilman yritysten tukea kilpailuja ei voisi järjestää. Olemme löytäneet hyvin yhteistyökumppaneita, ja yritykset ovat suhtautuneet erittäin positiivisesti tapahtumaan, kertoo Suhonen.

Kuljetuslogistiikkalajin finaaliin on selvinnyt semifinaalien kahdeksan parasta kilpailijaa. Osallistujat opiskelevat logistiikan perustutkintoa, ja suurin osa heistä valmistuu aikanaan yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi.

Kilpailutehtävät mittaavat muun muassa osallistujien ajo- ja asiakaspalvelutaitoja. Kilpailijoiden on myös osattava lastata kuorma säädösten mukaisesti ja kyettävä kuljettajamaan ajoneuvoa turvallisesti, taloudellisesti ja vastuullisesti.

– Kaikki tehtävät ovat työelämäperusteisia. Ne mittaavat tietoja ja taitoja, joita ajoneuvonkuljettaja tarvitsee työssään. Kilpailijoiden on osattava yhdistellä osaamisensa eri osa-alueita, jotta hän pystyy valitsemaan oikeat toimet.

Suhonen uskoo, että finalistien taso on tänä vuonna kova. Semifinaalien perusteella loppukisaan on päässyt moniosaajia, jotka pärjäävät erilaisissa tilanteissa harkintakyvyn, maltin ja rohkeuden avulla.

Volvon kalustoa oli mukana myös viime vuoden Taitajakisassa Joensuussa.

– Haluamme tukea oppilaitoksien tärkeätä työtä, jolla varmistetaan kuljetus-ja logistiikka-alan tulevaisuuden tekijöiden osaamistaso sekä innostetaan ja valmistellaan heitä tuleviin työhaasteisiin, kertoo Lotta Stubb, Volvo Finland AB:n henkilöstöpäällikkö.

– Meille on työnantajana erittäin tärkeää, että toimialan tunnettuus paranee ja nuoret saavat tietoa sen tarjoamista monipuolisista työtehtävistä.