Kuorma-autot

Volvo vie perille joka kerta

Tamperelainen autoilija Pekka Pirilä on ajanut saman ulkomaan reitin jo yli tuhat kertaa. Alla on kuudes Volvo, eikä kertaakaan ole tarvinnut jäädä tien päälle. Volvo Gold -huoltosopimuksen ansiosta huollot ja korjaukset hoituvat sujuvasti ja kalusto pysyy kunnossa.
Pirila-4-Main

Pirilä on viettänyt koko työuransa eli yli 40 vuotta tien päällä. Viimeiset 25 vuotta hän on ajanut yrittäjänä omiin nimiinsä. Joka viikko Pirilällä on sama reitti: menokuorma ajetaan Sveitsiin, ja paluukuormassa tuodaan Ranskasta juustoa Suomeen. – Kun on ikänsä pyörinyt teillä, ei sieltä oikein osaa olla poiskaan. Olen ajanut saman huolintaliikkeen eli DB Schenkerin kuljetuksia koko ajan, Pirilä sanoo. Ulkomaan liikenteen ajamisessa on Pirilän mielestä parasta työn vapaus ja se, että näkee samalla maailmaa. EU:n ansiosta maan rajojen ylittäminen on nykyisin helppoa, eikä ylityspaikoilla tarvitse odotella päiväkausia. Ainoa huono puoli on ryöstöjen aiheuttama huoli turvallisuudesta. Pirilä ajaa tällä hetkellä Volvo FH 16 660 hv -kuorma-autoa. Merkkiuskollinen mies on ajanut Volvoa uransa alusta lähtien. – Olen todella tyytyväinen Volvoon, koska kertaakaan en ole jäänyt tien päälle. Viime kesänä tuli tuhannes reissu täyteen samaa lenkkiä. Se ajetaan joka viikko, eikä yhtään reissua ole jäänyt tekemättä.

Volvo on Pirilän mukaan ehdoton työkalu, johon on voinut aina luottaa. Ensimmäisellä  Volvollaan hän kävi Kreikassa, Romaniassa ja Albaniassa. Kalusto on kehittynyt huimasti noista päivistä. – Ennen pystyi itsekin tekemään kuorma-autoon remonttia, mutta nykyisin tietotekniikkaa on niin paljon, ettei se onnistu. Hyvin uusi tekniikka toimii: polttoaineen kulutus on pienempi ja jarrut tehokkaampia. Volvon I-Shift -vaihtamisjärjestelmä on kätevä, se pelaa kuin ajatus. Pirilällä on täysilmajousitettu rekkaveturi. Hänen mielestään Volvo on tänä päivänä ykkönen ajo- ja asuinmukavuudessa. Hyvät olosuhteet ovat tärkeät, koska kuljettaja asuu hytissä pitkillä matkoilla. – Volvon hytissä tarkenee nukkua, vaikka ulkona olisi kylmä. Äänieristys on hyvä, joten ulkopuoliset äänet eivät pääse häiritsemään. Huoltosopimus on Pirilän mielestä ollut hyvä ratkaisu. Kuorma-auto on aina viikon ajossa ja käy Suomessa maanantaisin, jolloin huollot on hoidettu Tampereen Volvo Truck Centerissä. Asiakassuhde on kestänyt jo yli 20 vuotta. Pirilä antaa Tampereen Volvo Truck Centerin henkilökunnalle täydet pisteet siitä, että asiakas saa arvoistaan kohtelua. – Kaikki huollot ja korjaukset on hoidettu maanantai-iltaisin, kun kuorma-auto on käynyt Suomessa. Volvo on varannut ja ilmoittanut tarvittavista huolloista, kun kilometrit ovat tulleet täyteen. Huoltovarauksia ei ole itse tarvinnut miettiä. Yhdellä autolla ajavalle autoilijalle kaluston luotettavuus on kaikkein tärkein tekijä, jos mielii pärjätä alalla. – Huoltosopimuksen ansiosta auton kunnosta ei tarvitse murehtia. Korjaamolla kuorma-auto käydään läpi ja kaikki laitetaan kuntoon. Näin voi aina lähteä turvallisin mielin liikkeelle, Pirilä sanoo.

Pirilä sanoo, että kunnon kuskit pitävät huolta auton kunnosta. Hänellä on ollut loma-aikoina ja muina vapaa-aikoina apunaan kuljettaja, joka on pitänyt autoa kuin omaansa. Hyvä ylläpito säästää pitkällä aikavälillä remonttikustannuksia. – Volvon ansiosta olen päässyt joka kerta perille. Vaimoa on kiittäminen, että olen voinut tienata leipäni tien päällä, kun hän on pyörittänyt perheen arkea.