Volvo kuorma-autot

Suomi

×

Jätehuolto sujuu Volvoilla

Volvolla on vahva valikoima erilaisia malleja jätehuoltotehtäviin. Löytyy niin työjuhta raskaisiin ja vaativiin olosuhteisiin kuin ketterä keräysauto kaupunkeihin ja kapeille kujille. Sita, EnviroNet, Ålands Renhålling ja Lassila & Tikanoja kertovat, miksi yritykset ovat valinneet Volvon.
jateauto-en

Kalustopäällikkö Harri Parkkonen, Sita

- Etulastaavat jätehuoltoautomme ovat pääasiassa Volvoja, ja ne soveltuvat erinomaisesti tähän kuljetustehtävään. Tämä pätee niin akseliston rakenteeseen kuin vaihteistoonkin. Kaikissa viimeisimmissä Volvoissa on ollut I-Shift -vaihtamisjärjestelmä, ja se on tullut jäädäkseen.
Lisäksi kaikissa Volvoissa on huoltosopimukset, joten tiedämme etukäteen tarkasti, kuinka paljon huollot ja korjaukset maksavat. Kattava huoltoverkosto on tärkeä asia. Seuraamme eri paikkakuntien huollon palvelutasoa, ja se vaikuttaa meidän kalustovalintoihimme.

- Meillä on hyvät kokemukset Volvoista, ja merkki on ollut erinomainen valinta jätehuoltotehtäviin. Valikoimasta löytyy monta mallia, ja asiantuntevien myyjien merkitys on suuri hankintatilanteissa. Me käytämme pääsääntöisesti Volvo FM:ää. Volvo FMX soveltuu tosi hyvin meidän tarpeisiimme.

SITA on Euroopan suurin ympäristöhuoltoalan yritys. Noin neljännes eli 40 kappaletta SITA Finlandin kalustosta on Volvoja.
http://www.remeo.fi/

Tekninen johtaja Jukka Pekkarinen, Environet

- Viime vuosina Volvo on ajanut kalustohankinnoissa ohi monestakin syystä. Asiantunteva paikallinen myyjä on ollut tärkeä tekijä. Jälkimarkkinat ratkaisevat usein kalustohankinnoissa, ja Kuopion ja Porvoon Volvo Truck Centerien palvelutaso on ollut kymppiluokkaa.

- Volvo on viime vuosina uudistunut voimakkaasti ja tuonut markkinoille hyviä ja kestäviä tuotteita. Myös kuljettajien tarpeet on huomioitu, ja polttoainetaloudellisuus on ollut hyvää luokkaa. Volvosta löytyy hyvä varustelu, ja sen saa alustana räätälöityä jätehuoltotehtäviin. Voimansiirto on todella hyvä, ja I-Shift -vaihtamisjärjestelmä on paras markkinoilla olevista vaihtoehdoista.

EnviroNet Oy on ympäristölogistiikkaan erikoistunut yritys. Environetilla ja sen maantiekuljetuksiin erikoistuneella Transitar-tytäryhtiöllä on yhteensä 40 Volvoa.

Logistiikkapäällikkö Juha Tahvanainen, Lassila & Tikanoja

- Kaluston elinkaarikustannus on keskeinen peruste uushankinnoissa. Se muodostuu osittain hankintahinnasta, mutta myös käyttö- ja ylläpitokustannukset ja polttoainetaloudellisuus ovat merkittäviä tekijöitä. Huolto- ja korjauskulujen on pysyttävä maltillisella tasolla.

- Viime vuosina Volvo on tuonut markkinoille uusia malleja ja pystyy tarjoamaan laajahkon valikoiman meidän toimintaamme soveltuvia kuorma-autoja. Volvo on vahvimmillaan meillä siirtokuljetuksissa ja silloin, kun tyhjennystaajuus on harva. Meillä on Turussa käytössämme Suomen ensimmäinen hybriditeknologiaa hyödyntävä jätehuoltoauto, sillä haluamme olla koko toimialan suunnannäyttäjä.

- Hybriditeknologia on vähentänyt polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä kolmanneksella. Paikalliset asukkaat arvostavat sähkömoottorin hiljaisuutta. Meidän pyrkimyksemme on, että
jätekeräys voitaisiin aloittaa aikaisemmin aamulla, mikä tehostaisi työntekoa ja vähentäisi ruuhkia.

Lassila & Tikanoja on erikoistunut ympäristönhuoltoon sekä kiinteistöjen ja laitosten tukipalveluihin ja on merkittävä puupohjaisten biopolttoaineiden, kierrätyspolttoaineiden ja uusioraaka-aineiden toimittaja. Yhtiöllä on käytössään noin 150 Volvoa.

www.lassila-tikanoja.fi

Tekninen johtaja Leif Forsman, Ålands Renhållning

- Olemme käyttäneet Volvo jäteautoja jo vuodesta 1980, mutta minulla itselläni on tätäkin pitkäaikaisempaa kokemusta merkistä. Tältä pohjalta Volvo on meille itsestään selvä valinta. Silläkin on vaikutusta, että varaosahuolto on aina toiminut moitteettomasti.

- Äskettäin hankimme ensimmäisen matalalattiaohjaamolla varustetun Volvo FE LEC  jäteautomme – muiden käyttämiemme yhteensä 26 Volvo FM 9:n, FM 12:n, FM 13:n, FL 12:n ja FE 340:n joukkoon. FE LEC on erityisen kompakti ajokki, joka sopii ihanteellisesti tähän suunniteltuun käyttötarkoitukseen.

Ålands Renhållnings on Maarianhaminassa sijaitseva vuonna 1980 perustettu jätehuollon
ammattilainen.
www.renhallningen.ax