Kuorma-autot

Volvo Trucks lanseeraa seuraavan sukupolven raskaan kuorma-auton, joka on suunniteltu kuljettajaa varten

Volvo Trucks tuo markkinoille neljä uutta kuorma-autoa, jotka painottavat kuljettajan työympäristöä, turvallisuutta ja tuottavuutta. Olemme todella ylpeitä tästä tulevaisuuteen tähtäävästä investoinnista. Tavoitteemme on olla asiakkaidemme paras liikekumppani. Haluamme parantaa heidän kilpailukykyään ja auttaa heitä houkuttelemaan parhaita kuljettajia yhä kiristyvillä markkinoilla, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin toimitusjohtaja. Volvo Trucksin toimituksista noin kaksi kolmasosaa koostuu neljästä raskaasta kuorma-autosta: Volvo FH, FH16, FM ja FMX.
R2A8182 Raskaan sarjan uusi Volvo Trucks ‑valikoima
Volvo Trucks lanseeraa neljä uutta raskasta kuorma-autoa, jotka painottavat kuljettajan työympäristöä, turvallisuutta ja tuottavuutta.

Kuljetusten kasvava kysyntä lisää paineita löytää ammattitaitoisia kuljettajia kaikkialla maailmassa. Esimerkiksi Euroopassa on arvioitu, että noin 20 prosenttia kaikista kuljettajapaikoista on täyttämättä. Volvo Trucks haluaa auttaa asiakkaitaan rekrytoimaan parhaita kuljettajia ja pitämään heidät palveluksessa. Siksi uusien kuorma-autojen kehittämiseen panostetaan – niistä halutaan aiempaa turvallisempia, tehokkaampia ja houkuttelevampia työvälineitä päteville kuljettajille.

"Kuorma-autoaan turvallisesti ja tehokkaasti käsittelevät kuljettajat ovat korvaamaton resurssi mille tahansa kuljetusyritykselle. Vastuullinen ajaminen voi auttaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja pienentämään polttoainekustannuksia. Lisäksi onnettomuus- ja loukkaantumisriskien vaara ja yllättävien seisokkien määrä pienenevät. Uudet kuorma-automme auttavat kuljettajia työskentelemään entistä turvallisemmin ja tuottavammin, ja asiakkaamme voivat käyttää niitä valttikorttinaan parhaista kuljettajista kilpaillessaan", Roger Alm jatkaa.  

Volvo Trucks ‑valikoiman erilaisiin kuorma-automalleihin on saatavilla useita erilaisia ohjaamoja, ja kuorma-autot voidaan optimoida useisiin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Ohjaamo on usein kaukokuljetuksia tekevän kuljettajan toinen koti. Aluekuljetuksissa se toimii usein liikkuvana toimistona, kun taas maansiirtokäytössä olevat kuorma-autot ovat kestäviä, käytännöllisiä työkaluja. Siksi näkyvyys, mukavuus, ergonomia, melutaso, ohjattavuus ja turvallisuus olivat keskeisessä asemassa uusia kuorma-automalleja kehitettäessä. Myös kuorma-auton ulkopuolta on uusittu vastaamaan uusien kuorma-autojen ominaisuuksia ja muodostamaan houkutteleva kokonaiskuva.

Uudesta, aiempaa tilavammasta ohjaamosta näkee paremmin – Volvo FM ja Volvo FMX
Uudessa Volvo FM:ssä ja Volvo FMX:ssä on aivan uusi ohjaamo ja useita samoja mittaristotoimintoja kuin isommissakin Volvo-virkaveljissä. Sisätilaa on lisätty kuutiometri, mikä parantaa käyttömukavuutta ja tuo lisää työtilaa. Näkyvyys on nyt entistäkin parempi suurempien ikkunoiden, madalletun ovilinjan ja uusien peilien ansiosta.

Ohjauspyörässä on ohjauspylvään säätömahdollisuus, jolla ajoasentoa voi säätää yhä yksilöllisemmin. Makuuohjaamon alempi vuode on aiempaa ylempänä, mikä parantaa käyttömukavuutta ja lisää vuoteen alla olevaa säilytystilaa. Päiväohjaamossa on uusi 40 litran säilytyslokero ja sisävalaistus takaseinässä. Ohjaamon mukavuutta on tehostettu myös eristyksellä, joka pitää kylmän, lämmön ja melun poissa. Hiilisuodattimella varustettu anturiohjattu ilmastointilaite pitää puolestaan ilmanlaadun hyvänä kaikissa olosuhteissa.

Kaikissa malleissa on uusi kuljettajan käyttöliittymä
Kuljettajan alueella on aivan uusi käyttöliittymä tiedonsiirtoon ja viestien välitykseen. Se helpottaa eri toimintojen seuraamista ja hallintaa ja vähentää näin stressiä ja häiriötekijöitä. Mittaristo on täysin digitaalinen, ja siinä on 12-tuumainen näyttö, josta kuljettaja voi valita tarvitsemansa tiedot vaivatta milloin tahansa. Kuljettaja yltää helposti myös lisävarusteena saatavaan 9-tuumainen sivunäyttöön, johon saa infotainment-järjestelmän, navigointijärjestelmän, kuljetusten tietojärjestelmän ja kameroiden seurannan. Toimintoja voidaan ohjata ohjauspyörän painikkeilla, äänikomennoilla tai kosketusnäytön ja näytön hallintapaneelin kautta.

Parannetut turvajärjestelmät auttavat välttämään onnettomuuksia
Turvallisuutta on parannettu entisestään esimerkiksi Volvo FH:n ja Volvo FH16:n mukautuvilla kaukovaloilla. Järjestelmä parantaa kaikkien tienkäyttäjien turvallisuutta poistamalla automaattisesti tietyt LED-kaukovalojen osat käytöstä silloin, kun ne saattavat häiritä muuta liikennettä.

Ajamista helpottavat myös aiempaa parempi, jopa nollavauhdissa toimiva mukautuva vakionopeudensäädin (ACC) ja alamäkiavustin, joka aktivoi pyörien jarrut automaattisesti, kun alamäkinopeutta on kontrolloitava lisäjarrutusvoimalla. Uudessa kuorma-autossa on nyt vakiona elektronisesti ohjattu jarrujärjestelmä (EBS), jota esimerkiksi hätäjarrulla varustettu törmäysvaroitin ja ESC-ajonvakautusjärjestelmä tarvitsevat. Kuorma-autoon on saatavilla myös lisävarusteena Volvo Dynamic Steering ja kaistallapitoavustin sekä ajonvakautustoiminto. Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa merkit, kuten ohituskiellot, tietyyppimerkinnät ja nopeusrajoitukset ja näyttää ne mittaristossa.

Näkyvyyttä voi täydentää myös sivunäyttöön kuorma-auton sivua kuvaavalla apukuljettajan puolen kameralla.

Tehokkaat moottorit ja vaihtoehtoiset voimansiirtoratkaisut
Kuljetusyritykset huomioivat niin ympäristön kuin taloudenkin. Koska kaikkiin ilmastonmuutosongelmiin vastaavaa yksittäistä energianlähdettä ei ole ja koska eri kuljetussegmentit ja ‑tehtävät edellyttävät erilaisia ratkaisuja, erityyppisiä voimansiirtoratkaisuja käytetään edelleen rinnakkain myös tulevaisuudessa.

Volvo FH ja Volvo FM ovat saatavilla useilla markkina-alueilla Euro 6 ‑yhteensopivalla kaasukäyttöisellä LNG-moottorilla. Sen polttoainetehokkuus ja suorituskyky ovat Volvon vastaavien dieselkäyttöisten kuorma-autojen tasolla, mutta sen ilmastovaikutukset ovat merkittävästi pienemmät. Kaasumoottori toimii joko biokaasulla, joka voi jopa nollata hiilidioksidipäästöt, tai maakaasulla, joka voi vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 20 prosenttia Volvon vastaaviin dieselkuorma-autoihin verrattuna. Tämä koskee ajoneuvon käytönaikaisia päästöjä, joista käytetään nimitystä "tankista pyöriin".

Uuteen Volvo FH ‑autoon voidaan asentaa myös I-Save ‑pakettiin kuuluva tehokas Euro 6 ‑dieselmoottori. Tämä paketti säästää polttoainetta ja vähentää hiilidioksidipäästöjä merkittävästi. Esimerkiksi kaukoliikenteessä uusi Volvo FH ja I-Save voivat uuden D13TC-moottorin ja ominaisuuspaketin yhdistelmällä säästää polttoainetta jopa 7 %*. Myös Euro 3- ja Euro 5 ‑versioita on parannettu esimerkiksi Volvo Torque Assist ‑toiminnolla.

*Polttoaineen kulutukseen liittyvä väite on laskettu vertaamalla D13TC Euro 6 Step D ‑moottorin Taloudellisuuspaketin (I-Save) diesel- ja AdBlue-kustannuksia D13 eSCR Euro 6 Step D ‑moottoriin ilman Taloudellisuuspakettia. Todelliseen polttoainetalouteen vaikuttavia tekijöitä on useita, kuten kuljettajan kokemus, vakionopeussäätimen käyttö, ajoneuvon erittely, ajoneuvon kuorma, todelliset pinnanmuodot, ajoneuvon huolto ja sääolosuhteet.

Katso video

Suuritarkkuuksisten kuvien LINKKI
Lisätuotejulkaisujen LINKKI: Volvo FH16FM ja FMX

Lisätiedot:

Veli Pusa
Myyntijohtaja, Volvo Trucks, Volvo Finland Ab
p. +358 400 983 126
e-mail: veli.pusa@volvo.com


Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)

Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskisuurista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on vahva 2 300 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2022 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen.