Tiedämme, mitä teillä tapahtuu. Tiedämme, miltä onnettomuudet näyttävät. Tästä syystä teemme kuorma-autoillemme paljon ylimääräisiä testejä, vaikka laki ei niihin velvoita.

Carl Johan Almqvist

Liikenne- ja tuoteturvallisuuspäällikkö, Volvo Trucks

Panostus ylimääräisiin turvallisuustesteihin: video

Maailman ankarimpien turvallisuustestien jalostama

Meillä riittää testausintoa

Ruotsalainen ohjaamon lujuustesti. Estetörmäyskoe. Nurinajotesti. Törmäystesti kelkalla. Pääniskutesti. Kattava testausohjelmamme todistaa, että Volvo FH on maailman turvallisin Volvo. Mahdollisuutesi selvitä nurinajotilanteessa on varsin hyvä. Tai silloin, kun törmäät 80 km/h:n nopeudella paikallaan olevaan esteeseen.

Volvo tekee testit ainoana valmistajana niin, että sisätilojen varustus on paikallaan ja kaikki säilytystilat käytössä. Jopa kahvinkeitin testataan. Näin perinpohjaisilla testeillä varmistetaan, ettei mikään ohjaamon sisällä aiheuta henkilövahinkoja onnettomuustilanteessa.

Etualleajosuoja (FUPS)

Kevyempi. Kestävämpi. Turvallisempia

Etualleajosuoja eli FUPS on suunniteltu suojaamaan henkilöautojen kuljettajia. Volvo otti etualleajosuojan käyttöön jo kauan ennen sen tuloa pakolliseksi. Ja sen rakennetta ja ihmishenkiä suojelevia ominaisuuksia on parannettu alusta alkaen.

Järjestelmä vaimentaa osan törmäysvoimasta ponnahtamalla taaksepäin kuorma-auton alle. Uusi järjestelmä on tehty aiempaa kevyemmistä ja vahvemmista materiaaleista. Se toimii nyt hyvin myös suuremmilla nopeuksilla. Törmäystilanteessa etualleajosuoja vetäytyy jopa 20 senttiä (aiempaan kymmeneen verrattuna). Tämä parantaa henkiinjäämisen todennäköisyyttä ja suojelee kuorma-autonkuljettajia onnettomuuden jälkeisiltä traumoilta.

FH-kattoluukku

Sisäänrakennettu varauloskäynti

Puolet kuorma-auto-onnettomuuksista päättyy siihen, että ajoneuvo kaatuu kyljelleen. Ulospääsy voi olla erittäin hankalaa. Tuulilasi ei myöskään enää irtoa potkaisemalla, koska se on kiinni liimalla. Siksi jokaisessa Volvo FH -kuorma-autossa on nyt suuri kattoikkuna, joka toimii samalla varauloskäyntinä.

Kattoikkuna tuo myös runsaasti luonnonvaloa ohjaamoon. Valoisa ja ilmava ohjaamo auttaa pysymään hereillä ja valppaana tien päällä. Se parantaa myös kuljettajan vointia ja vähentää sähkövalaistuksen tarvetta.

Kattoikkunan taustalla on yksinkertainen, Volvolle ominainen ajattelumalli. Suunnitellaan jotain, joka estää onnettomuuksia ja säästää ihmishenkiä hätätilanteessa.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Oletko valmis asettamaan turvallisuuden etusijalle?

Paikallinen Volvo jälleenmyyjäsi kertoo sinulle Volvo FH:n upeista turvallisuusominaisuuksista.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä