Volvo FMX on poikkeuksellisen järeä kuorma-auto, joka on tarkoitettu vaativaan työhön

Volvo FMX on järein koskaan valmistamamme kuorma-auto

Kestää hinattaessa jopa 32 tonnin painon. Niin luja, että edes törmäys betoniseinään ei saa menoa hyytymään. Puskurin kulmapalat on valmistettu lujasta 3 mm:n vahvuisesta teräksestä. Ajovalot on sijoitettu korkeammalle, joten ne ovat suojassa kolhuilta. Jos tästä huolimatta saat vakavampia vaurioita aikaan (mikä on epätodennäköistä), erilliset helmapaneelit pitävät ajovalot suojassa. Ja näkyvien ruuvien ansiosta voit vaihtaa vaurioituneen osan itse. Kaikki nämä ominaisuudet auttavat pitämään Volvo FMX:n toimintakunnossa työmaalla – sen luonnollisessa ympäristössä.

Kokonaisuuteen lisättiin monia teräsosia, mutta painonlisäys oli minimaalinen, vain 5–6 kiloa. Järeyttä sen sijaan on nyt monin verroin enemmän.

Hans Bergqvist

Volvo Trucksin Volvo FMX -suunnittelija

Muotoiltu lujaksi

Harkitusti laatikkomainen

Uusi hinauspiste, karjapuskuri ja suojapanssari on kiinnitetty kookkailla kiinnikkeillä etupään alleajosuojaan. Tuloksena on uskomattoman jämäkkä laatikkomainen keula. Pienillä nopeuksilla törmäysten vaikutukset vaimenevat miltei kokonaan, ja ominaisvärähtely ja tähän liittyvä ohjaamon tärinä on eliminoitu miltei täysin. 

Tonnikaupalla hinausvoimaa

Hinauspiste

Yksittäinen valurautakappale jaksaa työntää tai vetää jopa 32 tonnin painon. Vaikka kuorma-auto jäisi akseleistaan kiinni ja pyörät pyörisivät tyhjää, se voidaan tuossa tuokiossa vetää irti kaivukoneella – tai toisella Volvo FMX:llä. Koska hinauspiste on esillä, voit käyttää sitä tikapuiden tapaan kavutessasi kuorma-auton keulaan.

Eivätkä hinauspisteen ominaisuudet siihen lopu
Erinomaiset törmäystestitulokset

Törmäystestattu

Testasimme keulan tunkeutumiskestävyyttä kohdistamalla siihen lähes kolmen tonnin paineen teräspylvästä käyttäen. (Laatikkomainen rakenne toimii jousen tavoin, ja sen muoto palautuu miltei täysin entiselleen.) Ajoimme kuorma-autolla päin raskasta betonikappaletta. Teräksinen keula taipuu hieman, mutta palautuu suurelta osin muotoonsa. Lisäksi teimme ajoneuvolle kymmeniä muita raskaita törmäyskokeita. Kun siis sanomme Volvo FMX:n olevan kaikkien aikojen järein kuorma-automme, me myös tarkoitamme sitä.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Oletko valmis järeään menoon?

Paikallinen Volvo jälleenmyyjäsi on valmis esittelemään sinulle kaikki ominaisuudet, jotka tekevät Volvo FMX:stä kaikkien aikojen järeimmän kuorma-automme.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä