Nostettu teliakseli laskeutuu automaattisesti, kun kuormaa lastataan

Optimaalinen ajotila

Teliakselin nosto on erinomainen ratkaisu, jos ajat raskaasti kuormattuna yhteen suuntaan ja tyhjänä toiseen. Kojelaudan painikkeesta voit kytkeä vetoakselin irti ja nostaa sen, kun kuorma on purettu. Kun auto on taas kuormattu, vetoakseli lasketaan ja kytketään päälle automaattisesti, jotta pito ja ajettavuus ovat mahdollisimman hyvät. Tämä kestää vain noin 15 sekuntia, joten aikaa ei mene hukkaan.

Kenneth Storbjörk, SK Trans

SK Transin Kenneth Storbjörk on purkanut pylväskuorman Pellon kunnassa. Hän kytkee Volvo FH:n kojelaudan painikkeesta vetoakselin irti ja nostaa sen ylös. Näin paluumatkalla säästyy polttoainetta.

– Teliakselin nostotoiminnon ansiosta tyhjänä ajo sujuu taloudellisemmin, kertoo Storbjörk.

Lue lisää Volvo Visiitistä

Akseli nostettuna polttoaineenkulutus pienenee jopa 3 %

Säästä polttoainetta jopa 4 %

Vetoakselit lisäävät pitoa ja vierintävastusta – mikä puolestaan lisää polttoainetarvetta. Kun kytket akselin irti ja nostat sen, kun sitä ei tarvita, voit vähentää paluumatkan polttoaineenkulutusta jopa 4 %. Tämä parantaa yrityksesi kannattavuutta merkittävästi.

Akseli nostettuna kääntösäde voi pienentyä yli metrin

Aiempaa parempi hallittavuus

Kun akseli on nostettuna, kuorma-auto toimii samalla tavalla kuin 4x2- tai 6x2-vetotavalla varustettu malli, joten hallittavuus paranee merkittävästi. 4,6 metrin akselivälillä varustetun 6×4-kuorma-auton kääntösäde voi esimerkiksi pienentyä jopa yli metrillä.

Nostettu akseli voi parantaa pitoa

Lisää pitoa

Tarvitsetko lisää pitoa? Kojelaudan painikkeella voit siirtää painon yhdelle vetoakselille, jos akselipainorajoitukset eivät ole esteenä. Voit tehdä tämän jopa pienillä nopeuksilla ajettaessa. 

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Nosta akseli. Lisää tuottoja.

Käy paikallisella Volvo jälleenmyyjälläsi ja koe teliakselin nosto itse.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä