Volvo FMX:n maavaran testivideo

The Technician -video

Volvo FMX:n maavaraa on lisätty

Suuri maavara

Jousituksen osat. Ilmapalkeet. Kallistuksenvakaajat. Nämä ovat perinteisesti sijainneet akselitason alapuolella, alttiina maasta työntyville tai irtonaisille kiville. Eivät sijaitse enää. Volvon insinöörit laittoivat ilmajousituksen uusiksi ja sijoittivat sen vetoakselin yläpuolelle. Lopputulos? Voit nauttia sekä lehtijousituksen maavarasta että ilmajousituksen mukavuudesta ja tehokkuudesta.

Volvo FMX:n takaylitys on lyhyt

Lyhyempi ylitys

Uudenmallisessa jousituksessa taka-akselin taakse ei jää kippaamista häiritseviä osia. Näin kuorma voidaan kipata suoraan asfaltinlevittimeen.  

Ilmajousitus vähentää tärinää ja varmistaa ajomukavuuden

Parempi pito, vähemmän tärinää

Akselipaino on optimaalinen kaikilla akseleilla, mikä parantaa pitoa. Pitoa voidaan parantaa entisestään säätelemällä akselikuorman jakautumista manuaalisesti. Lisäksi ilmajousitus vähentää kuorma-auton tärinää. Tämä taas johtaa parempaan ajomukavuuteen ja suurempaan keskinopeuteen, mikä tehostaa tuottavuuttasi (keskinopeus nousi testeissämme 5­–10 km/h). Tärinävaurioiden vähentyessä myös käyttöaste paranee.

Telin keskivaiheilla olevat vakaajat parantavat vakautta

Vakaajat telin keskellä

Entistä paremmilla kallistuksenvakaajilla on ilmajousituksessa tärkeä rooli. Ne on sijoitettu keskelle akselien väliin ja käännetty ylösalaisin, ja ne välittävät tien ja perävaunun voimat rungon jäykimpään osaan, mikä parantaa kallistusvakautta. 

Volvo FMX ja GRAS-G2 ovat täydellinen yhdistelmä kippiautoihin ja asfaltointiin

Ilmajousitus

Ilmajousituksen ansiosta ajomukavuus on huippuluokkaa ja maavaran suuruutta voidaan vaihdella. Mikään jousituksen osa ei ulotu takarenkaan kääntöalueen ulkopuolelle (315/80R22.5-renkaita käytettäessä). Tämä helpottaa alustan räätälöimistä erilaisiin sovelluksiin, esimerkiksi asfaltointiin tai kippiautoihin.

GRAS-G2-takailmajousitus on saatavana koko mallistoon

Eri akselirakenteisiin

GRAS-G2-takailmajousitus on saatavana koko mallistoon: 4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 ja 10×6. Tähän kuuluu tridem-ratkaisu, joka on suunniteltu kantamaan 36 tonnin kokonaispaino kolmiakselisella telillä sekä 10 tonnia edessä.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Lähde koeajolle

Koeaja takailmajousituksella varustettu Volvo FMX ja huomaat eron. Saman tien. Avaimet saat paikalliselta Volvo jälleenmyyjältäsi.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä