Volvo FMX:n Stretch-jarru estää linkkuveitsi-ilmiön

Stretch-jarru

Kun olet kääntymässä tai ajat alamäkeen liukkaalla tiellä, Stretch-jarru pienentää linkkuveitsi-ilmiön riskiä. Se pumppujarruttaa perävaunua, mikä oikaisee ajoneuvoyhdistelmää. Voit määrittää Stretch-jarrun aktivoitumaan automaattisesti riskitilanteissa, jopa 50 km/h:n nopeudessa. Stretch-jarru on saatavana sekä tasakuorma-autoihin että vetoautoihin.

Volvon kuljettajaa tukeva järjestelmä: hätäjarruvalo

Hätäjarruvalo

Jos polkaiset jarrut pohjaan, jarruvalo vilkkuu tiheään ja varoittaa takana ajavia. Tämä on tehokas keino välttää peräänajoja, jotka voivat olla hengenvaarallisia.

Volvon kuljettajaa tukeva järjestelmä: ACC-vakionopeudensäädin ja hätäjarrulla varustettu törmäysvaroitin

ACC-vakionopeudensäädin ja hätäjarrulla varustettu törmäysvaroitin

Tutkaohjattu ACC (Adaptive Cruise Control) -vakionopeudensäädin auttaa pitämään turvallisen välin edellä ajavaan ajoneuvoon ruuhkaisessa liikenteessä säätelemällä kaasua ja kaikkia käytettävissä olevia jarruja.

Jos törmäyksen riski havaitaan, tuulilasiin heijastetaan varoitusvaloja. Hätäjarrulla varustettu törmäysvaroitin vie järjestelmän vielä pidemmälle. Se avustaa hätäjarrutuksessa automaattisesti, jos törmäysvaara on välitön, jolloin vakavien loukkaantumisten riski pienenee merkittävästi.

Volvon kuljettajaa tukeva järjestelmä: Kaistanvaihtovahti

Kaistanvaihtovahti

Aktivoituna kaistanvaihtovahti valvoo apukuljettajan puoleista kuollutta kulmaa tutkajärjestelmän avulla. Jos kaistanvaihto ei muiden tienkäyttäjien vuoksi ole turvallista, järjestelmä varoittaa äänimerkillä ja vilkkuvalla kuvakkeella apukuljettajan peilin vieressä.

Volvon kuljettajaa tukeva järjestelmä: ESP (Electronic Stability Program) -ajonvakautusjärjestelmä

ESP-ajonvakautusjärjestelmä

Volvon ESP-vakausjärjestelmä pienentää tehokkaasti heittelehtimisen ja kaatumisen riskiä. Riskitilanteissa se ryhtyy heti toimeen ja alentaa moottorin tehoa sekä jarruttaa kuorma-auton ja perävaunun jokaista pyörää erikseen. ESP voidaan nyt tilata useimpiin kuorma-autoihin, niin veto- kuin tasakuorma-autoihinkin.

Volvon kuljettajaa tukeva järjestelmä: Enhanced Performance, huonokuntoiset tiet, I-Shift

Enhanced performance – huonokuntoisille teille

Optimaaliset vaihteiden valinnat. Apua käynnistykseen. Tukea kehnoihin olosuhteisiin ja mäkiseen maastoon. Tämän ohjelmiston avulla I-Shift -vaihteisto voidaan räätälöidä niin, että saat parhaan mahdollisen tuen jokapäiväisiin haasteisiin.

Aktiivinen turvallisuus -paketti

ACC etutörmäysvaroittimella ja hätäjarrulla
Kaistanvaihtovahti
Kuljettajan vireystilan valvonta
Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Oletko valmis entistä turvallisempaan ajoon?

Tutustu kuljettajaa tukeviin järjestelmiin omakohtaisesti käväisemällä paikallisella Volvo jälleenmyyjällä.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä