Teliakselin nosto

Maansiirtoalusta

Tärinän minimoiva takailmajousitus mullistaa ajomukavuuden ja hidastaa huomattavasti kuorma-auton kulumista. Automaattinen etuvedon kytkentä (ATC) antaa pitoa joka pyörälle, kun sitä tarvitaan – ja parantaa polttoainetaloudellisuutta sekä hallittavuutta, kun pitoa ei tarvita joka pyörällä.

Teliakselin nostotoiminnon ansiosta käytettävissäsi puolestaan ovat paitsi telivedon pito ja kuormakapasiteetti myös yksivetoakselisen ratkaisun ajettavuus ja tehokkuus. Ja jos ajat erittäin raskaita kuljetuksia, Volvo FMX voidaan varustaa viidellä akselilla suoraan tehtaalla, jolloin säästät paitsi aikaa myös päällirakennuskustannuksia.

Näytä Volvo FMX:n kaikki ominaisuudet

Joustava alustarakenne

Volvo FMX -vetoautoalustan rakenne

Vetoauton alusta

1. Akkukotelo (BBOX-L)
Siirretty 300 mm edemmäs kuin aiemmassa mallissa, joten polttoainekapasiteetti on 100–120 litraa suurempi.

2. Akkukotelo (BBOX-EF)
Voidaan sijoittaa tarvittaessa myös takaosaan runkopalkkien väliin.

3. AdBlue-säiliö
50 litran AdBlue-säiliö voidaan asentaa rungon päälle ohjaamon taakse, jolloin polttoainetilavuutta saadaan lisää (ADTP-BC).

4. APM (Air Production Modulator)
APM sijaitsee runkopalkkien välissä, jolloin alustaan asennettaville varusteille, kuten polttoainesäiliöille, jää enemmän tilaa. Voidaan sijoittaa tarvittaessa myös takaosaan runkopalkkien väliin.

Alustarakenteen hahmotelma

Tasakuorma-auton alusta

1. Vapaata runkotilaa
Alustan komponentteja voidaan siirtää taaksepäin, jotta nosturin jaloille tai muille laitteille jää tilaa. (FAA10 – n. 500 mm; FAA20 – n. 600 mm).

2. Päällirakentajalle tarkoitettu rungon reikärivi
Rungon ylin reikärivi on varattu päällirakentajalle. Kaikki kannattimet on muotoiltu päällirakentajaa silmälläpitäen, ja niissä on 8 mm:n välilevy, joka voidaan korvata päällirakentajan kuormakorikiinnikkeellä. Niissä ei ole käytetty niittejä.

3. Nosturin valmiussarja
Alusta ja kiinnityslevyt voidaan asentaa tehtaalla.

4. Takailmajousitus ja pieni takaylitys
Kallistuksenvakaaja on suunnattu eteenpäin, joten sillä voidaan lyhentää takaylitystä. Tästä on hyötyä paitsi maansiirrossa myös asfaltoinnissa ja vaihtolavoissa.

Volvon kattavat akselistoratkaisut FH16

Volvon monipuoliset akselistoratkaisut

Tutustu vaihtoehtoihin
Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Hyppää kyytiin

Ainoa aito tapa kokea Volvo FMX:n alusta on astua sen kyytiin. Avaimet saat paikalliselta Volvo jälleenmyyjältäsi.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä