Tiedämme, mitä teillä tapahtuu. Tiedämme, miltä onnettomuudet näyttävät. Siksi teemme kuorma-autoillemme paljon ylimääräisiä testejä, vaikka laki ei niihin velvoita.

Carl Johan Almqvist

Liikenne- ja tuoteturvallisuuspäällikkö, Volvo Trucks

Sisätilat

Volvo FM:n yötila

Yötila

Yötilassa kaikki kojelaudan valot kytketään automaattisesti pois päältä nopeusmittaria lukuun ottamatta. Ei häiriötekijöitä: voit keskittyä vain edessä olevaan tiehen.

Volvo FM:n turvavyö

Turvavyö

Noin puolet kaikista kuorma-auto-onnettomuuksiin liittyvistä kuolemantapauksista voitaisiin välttää turvavöillä. Tätä ei tien päällä kannata unohtaa. 

Volvo FM:n alkolukko

Alkolukko

Alkoholi ei kuulu liikenteeseen. Kuorma-autoosi voidaan asentaa alkolukko jo tehtaalla. Se kertoo kuljettajillesi ja asiakkaillesi, että liikenneturvallisuus on sinulle erittäin tärkeää. 

Ulkokuori

Volvo FM:n FUPS-etualleajosuoja

Etualleajosuoja (FUPS)

Vaimentaa osan törmäysvoimasta painumalla taaksepäin kuorma-auton alle. Järjestelmä on nyt tehty aiempaa kevyemmistä ja vahvemmista materiaaleista, ja se toimii hyvin myös suuremmilla nopeuksilla. 

Volvo FM:n valaistus

Valaistus

Keulan seisontavalot ja huomiovalot on integroitu. Tuloksena on kompakti paketti, joka valaisee älykkäästi. Kuorma-auto näkyy aina hyvin muille tienkäyttäjille. 

Volvo FM:n peilit ja näkyvyys

Ikkunat ja näkyvyys

Joukko ominaisuuksia antaa kuljettajalle aidon 360 asteen näkyvyyden. Suurikokoisista ikkunoista ja peileistä on erinomainen näkyvyys kuorma-auton ympärille. 

Volvo FM:n sivu- ja taka-alleajosuojat

Sivu- ja taka-alleajosuoja

Sekä takana että sivuilla on alleajosuojat, jotka estävät pienempiä ajoneuvoja kiilautumasta kuorma-auton alle törmäystilanteessa. 

Volvo FM:n aktiiviset turvallisuusjärjestelmät

Aktiiviset turvallisuusjärjestelmät

Kuorma-auto on tukenasi. Tutustu pikaisesti Volvo Trucksin aktiivisiin turvallisuusjärjestelmiin. 

Puhetta Volvo FM:n turvallisuudesta

Mitä jos?

Liikenne- ja tuoteturvallisuuspäällikkömme selvittää aktiivisten turvallisuusjärjestelmiemme saloja ja toimintaa.

VT

Koe Volvo FM:n turvallisuus

Paikallinen Volvo jälleenmyyjäsi voi esitellä sinulle kaikki loistavat turvallisuusominaisuutemme ja vastata kaikkiin turvallisuutta koskeviin kysymyksiisi. 

Hae jälleenmyyjä