Koko jousitus on ajateltu uudelleen. Kaikki on tehty, jotta ajotuntuma olisi ensiluokkainen.

Niklas Fröjd

Volvo Trucksin ajoneuvodynamiikan asiantuntija

Volvo FM:n ohjauksen vakautta on parannettu

Kulkee tasaisesti kuin juna

Etuosan lehtijousituksen uudelleen suunniteltu geometria pienentää kallistusvoimia ja tekee ohjaamisesta merkittävästi vakaampaa. Tämä puolestaan parantaa hallittavuutta kaikissa tilanteissa. Etujousitus vähentää korjaavien ohjausliikkeiden tarvetta, joten kuorma-auto pitää valitsemasi ajolinjan niin moottoriteillä kuin tiukoissakin kaarteissa.

Volvo FM:n yliohjautuvuutta on vähennetty

Voimien hallintaa

Takailmajousitus on myös suunniteltu uudelleen. Siinä hyödynnetään Volvon patentoimaa tekniikkaa, jossa akselin eteen on sijoitettu kallistuksenvakaajat. Ne estävät tien aiheuttamien, ei-toivottujen voimien kulkeutumisen runkoon. Rakenne estää myös perävaunun voimien aiheuttaman kuorma-auton yliohjautumisen kaarteessa. 

Volvo FM, The Epic Split

Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä

Merkittävin keksintö sitten ohjaustehostimen. Volvo Dynamic Steering on vääntömomenttia säätelevä ohjausjärjestelmä, joka korjaa tahattomia ohjausliikkeitä ja tuottaa tarvittaessa enemmän ohjausvoimaa. Näin saadaan täydellistä vakautta suurilla nopeuksilla ja huippuluokan hallittavuutta pienillä nopeuksilla. Myös lihasrasitus vähenee huomattavasti.

VT

Älä usko pelkkään puheeseen

Koe maailmanluokan ajotuntuma itse. Käväise paikallisen Volvo jälleenmyyjän luona ja pyydä avaimet!

Etsi paikallinen jälleenmyyjä