Volvo FH:t

"Volvo kulutti vähemmän kuin vakiajokkini. Hyvinkää–Joensuu-lenkillä tankkasin Volvon kerran, tavallisesti sillä reissulla tarvitsee tankata kahdesti. Alhainen kulutus on tietenkin omistajalle tärkeä juttu.Yllättävän vähän tarvitsi tehdä hyvien tulosten eteen. En muuttanut ajotapojani mitenkään, rullaukseen kiinnitin enemmän huomiota. Auto teki itse suurimman työn. Vakionopeudensäädin oli tosi näppärä." Satu Lampinen

 

Kuljettaja Satu Lampinen osallistui Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijaksolle. Lue lisää Satun ja muiden kuljettajien kokemuksia Volvo FH:n polttoainetaloudellisuudesta ja paljon muusta.

Volvon taloudelliset Euro 6 -dieselmoottorit

Volvon taloudellisimmat moottorit

Moottorivalikoimamme on suunniteltu huolellisesti polttoainesäästöjä silmällä pitäen mutta suorituskyvystä tinkimättä. Palotilan geometria on optimoitu. Olemme suunnitelleet pystysuuntaiset, keskiasennetut yksikkösuuttimet. Seossuhdetta on parannettu…

Voisimme kertoa teknisistä saavutuksistamme loputtomiin. Tärkeintä on kuitenkin näiden innovaatioiden vaikutus yrityksesi tulokseen. Ympäristöä unohtamatta.

Moottorit tutuiksi
Polttoainetaloudellinen I-Shift -vaihteisto

I-Shift – yksinkertainen, luotettava ja erittäin polttoainetaloudellinen vaihteisto

I-Shift -vaihteisto maksimoi suorituskyvyn ja tehokkuuden valvomalla ajoneuvon massaa, tienpinnan kallistusta, nopeutta ja kiihtyvyyttä ja reagoimalla niihin. Se pienentää polttoaineenkulutusta jopa 5 prosenttia manuaalivaihteistoon verrattuna. Ja kun pakettiin lisätään I-Roll – vapaavaihdetoiminnon automaattinen päälle- ja poiskytkentä – voit säästää jopa 7 prosenttia. Sitä on myös todella helppo käyttää.

Esittelyssä I-Shift
I-See voi pienentää polttoaineenkulutusta jopa 5 prosenttia

I-See – totea omin silmin, miten polttoainelaskut pienenevät

I-See -järjestelmä säätelee nopeutta ja vaihteita polttoaineenkulutuksen kannalta parhaimmalla tavalla tien pinnanvaihteluja koskevien tietojen perusteella. Kuorma-auton kineettistä energiaa hyödyntämällä järjestelmä voi pienentää polttoaineenkulutusta jopa 5 prosenttia.

Oikeat ja oikein suunnatut renkaat voivat säästää polttoainetta

Lisäsäästöjä akselien suuntauksesta.

Oikea rengasvalinta, oikea rengaspaine ja pyörien sekä akselien oikea suuntaus voivat pienentää polttoaineenkulutusta jopa 14 prosenttia. Eri puolilla Eurooppaa tehtyjen tutkimusten mukaan akselit ja pyörät on suunnattu väärin kahdessa kolmesta kuorma-autosta. Pienellä vaivalla saadaan siis paljon aikaan.

Fuel Advice auttaa säästämään polttoainetta

Fuel Advice – pienennä kulutusta, jatkuvasti

Saavuta polttoaineenkulutukseen liittyvät tavoitteesi jatkuvasti. Huomaat pian, miten kulutus pienenee tehokkuutesi parantuessa. Kun tilaat Fuel Advice -palvelumme, saat henkilökohtaisen polttoaineasiantuntijan. Asiantuntijan säännöllisten analyysien, neuvojen ja helposti saatavilla olevan tuen ansiosta saavutat polttoainesäästöjä hetkessä ja säilytät taloudellisuutesi vuosi vuodelta.

Kuinka paljon Fuel Advice voi säästää?
Dynafleetilla ja kuljettajakoulutuksella polttoainetta voi säästää jopa 7 prosenttia

Tietoon perustuvaa tehokkuutta

Dynafleetin ja kuljettajakoulutuksen yhdistelmällä voit säästää polttoainetta jopa 7 prosenttia. 

Dynafleet – seuraa polttoainetaloudellisuuttasi

Tutustu älykkääseen kuljetusten tietojärjestelmäämme. Palvelun avulla voit seurata kuorma-autojen ja kuljettajien suorituksia reaaliajassa sekä tarkastella automaattisesti laadittuja, polttoainetaloudellisuuteen perustuvia sijoituksia. Näin voit tehdä vertailuja, havaita trendejä sekä toteuttaa kannattavia, polttoainetaloudellisuutta parantavia muutoksia.

Tutustu Dynafleetiin >

 

Kuljettajakoulutus – suuria säästöjä pienillä muutoksilla

Taloudellinen ajotapa (ennakoiva) -kurssimme avulla saat parhaan tehon irti jokaisesta polttoainetipasta. Tämän Volvo Trucksin kuljettajakoulutusohjelmaan sisältyvän kurssin kokonaisvaltainen lähestymistapa auttaa tekemään ajotottumuksista polttoainetaloudellisia ja säästöistä pysyviä. Parhaisiin tuloksiin päästään, kun kurssin oppeja ja Dynafleet-raporttien tietoja sovelletaan yhdistetysti.

Volvon kuljettajakoulutus>

 

Ilmanohjausjärjestelmät säästävät polttoainetta ja vähentävät päästöjä

Ilmanohjainpaketti

Ilmaohjainpaketti voi parantaa polttoainetaloutta jopa 8 prosenttia. Se vähentää turbulenssia, minimoi ilmanvastuksen ja ohjaa virtauksia poispäin perävaunusta. Polttoaine- ja kustannussäästöjen lisäksi se vähentää hiilidioksidipäästöjä, mikä on erittäin ympäristöystävällistä.

VT

Ota hyvä lähtö

Taloudellisen ajon kannalta on tärkeää, että asiat tehdään alusta saakka oikein. Volvo jälleenmyyjäsi on polttoainesäästöjen asiantuntija. Mikset siis pyytäisi heidän apuaan?

Etsi paikallinen jälleenmyyjä