Täydellistä vakautta suurilla nopeuksilla. Täydellistä hallittavuutta pienillä nopeuksilla. Ja huomattavasti vähemmän lihasrasitusta. Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä vie tarkkuuden ja hallittavuuden tasolle, joka mullistaa ajamisen täysin. Pysyvästi.

Kuljetusliike Petri Nurminen

Petri Nurminen, Kuljetusliike Petri Nurminen

Volvo Dynamic Steering –ohjausjärjestelmä tekee ajamisen helpoksi

"Volvo Dynamic Steering on ehdottomasti paras tekninen uudistus pitkään aikaan. Se helpottaa ajamista vaikeissakin paikoissa, esimerkiksi peruutettaessa metsässä kuorma päällä."

Lue haastattelu
Tarkkalan Kuljetus

Volvo Dynamic Steering ja kaksoiskytkinvaihteisto helpottavat kuljettajan työtä

- Volvo sopii minun käteeni. Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä helpottaa tosi paljon työtä, tarvittaessa rattia voi pyörittää vaikka sormella. Ei tarvitse polkea, riittää että pitää kenkää kevyesti kaasupolkimen päällä. Liukkailla pikkuteillä kaksoiskytkinvaihteisto on ehdoton, siellä selviää niin paljon helpommin, kertoo kuljettaja Tuomas Niittumäki Tarkkalan Kuljetuksesta.

Lue haastattelu

Ainutlaatuista tekniikkaa

Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä yhdistää perinteisen hydraulisen ohjaustehostimen ja ohjausvaihteeseen asennetun, elektronisesti ohjatun sähkömoottorin. Elektroninen ohjausyksikkö (Electrical Control Unit – ECU) laskee useiden antureiden antamien tietojen perusteella paitsi kuorma-auton suunnan myös kuljettajan aikeet.

Järjestelmän voimanlähteenä toimii sähkömoottori, joka säätelee ohjausjärjestelmän toimintaa 2 000 kertaa sekunnissa. Järjestelmä korjaa tahattomia ohjausliikkeitä ja lisää tarvittaessa voimaa ohjaukseen. Teknologia perustuu vääntömomenttia säätelevään järjestelmään.

Volvo Dynamic Steering on saatavana kaikkiin akselikokoonpanoihin – myös kahdelle etuakselille.

Volvo Dynamic Steering ‑ohjausjärjestelmä on alusta saakka tuottanut täydellistä vakautta suurilla nopeuksilla ja huippuluokan hallittavuutta pienillä nopeuksilla. Järjestelmän uusin versio sisältää joitakin erittäin hyödyllisiä ominaisuuksia päivittäiseen ajoon. Järjestelmää voi mukauttaa nyt aiempaa enemmän, ja se auttaa kuljettajaa pysymään tiellä – ja tarvittaessa jopa puuttumaan tilanteeseen, jos auto on luisumassa tieltä.

Dynamic Steering on työpäivän paras kaveri

Volvo Dynamic Steering poistaa tärinät ja ohjauspyörän takapotkut, joita voi ilmetä epätasaisilla teillä ajettaessa. Pienillä nopeuksilla ohjauspyörän vastus vähenee jopa 70 prosenttia, mikä helpottaa peruutuksia ja esimerkiksi terminaaliajoa. Lisäksi järjestelmä keskittää ohjauspyörän automaattisesti heti, jos kuljettajan ote hellittää ohjauspyörästä.

Suuremmilla nopeuksilla kuorma-auto pitää luotettavasti suuntansa jopa heikkokuntoisilla teillä ja voimakkaissa sivutuulissa. Kuorma-auton hydraulista ohjaustehostinta avustaa elektronisesti ohjattu sähkömoottori, joka säätelee ja tehostaa ohjausta jatkuvasti tarpeen mukaan.

Asetukset aiempaa nopeammin kuntoon

Asetukset aiempaa nopeammin kuntoon

Matkanteon voi aloittaa ripeästi valitsemalla Volvo Dynamic Steering ‑ohjausasetukset ohjaamon valikosta. Käytettävissä on ajotehtävästä riippuen myös kaistallapitoavustin, jonka saa päälle yhdellä painikkeella. Ajonvakautustoiminto toimii aina taustalla.

Omia asetuksia tukeva Volvo Dynamic Steering

Omia asetuksia tukeva Volvo Dynamic Steering

Tällä toiminnolla voit säätää ohjausta oman makusi mukaan Dynamic Steering ‑esiasetusvalikosta. Valittavissa on erilaisia esiasetustiloja, ja ohjausasetuksen voi mukauttaa myös halutessaan täysin Mukautettu-valikosta.

Ajonvakautustoiminnolla varustettu Volvo Dynamic Steering

Ajonvakautustoiminnolla varustettu Volvo Dynamic Steering

Jos kuorma-auto alkaa luistaa edes hieman, ajonvakautustoiminnolla varustettu Volvo Dynamic Steering ‑ohjausjärjestelmä avustaa kevyesti korjaavassa ohjausliikkeessä ja vakauttaa ajoneuvon. Eri paikkoihin asennetut anturit valvovat kuorma-auton kierrosnopeutta.

Kaistallapitoavustimella varustettu Volvo Dynamic Steering

Kaistallapitoavustimella varustettu Volvo Dynamic Steering

Kun nopeus ylittää 55 km/h, kuorma-auton kaistavahti alkaa toimia. Järjestelmä valvoo ajoneuvon sijaintia kameran avulla. Kun se havaitsee, että kuljettaja on vaarassa ajautua kaistalta, ohjaus aktivoituu ja auttaa oikean ajosuunnan palauttamisessa. Jos lisäapua tarvitaan, ohjauspyörän kevyt tärinä kertoo tilanteen kuljettajalle äänimerkin sijaan.

Vaivaton ohjaus kaikilla nopeuksilla

Vaivaton ohjaus kaikilla nopeuksilla

Volvo Dynamic Steering pitää kuorma-auton vakaana ja suunnassa suurilla nopeuksilla ajettaessa. Hitaassa ja tarkkuutta vaativassa ajossa se tehostaa kuljettajan ohjausvoimaa kaikilla kuormilla. Voit itse asiassa ohjata Volvo FM:ää vaikka yhdellä sormella.

Peruuttaminen nyt yhtä helppoa kuin eteenpäin ajaminen

Peruuttaminen nyt yhtä helppoa kuin eteenpäin ajaminen

Täydessä lastissa olevan kuorma-auton peruuttaminen on nyt lasten leikkiä. Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä on piiruntarkka, ohjaaminen on vaivatonta, ja ohjauspyörä palautuu automaattisesti keskiasentoon. Parannetun suuntavakavuuden ansiosta voit peruuttaa ajoneuvoa suunnassa pysyen.

Luotisuoraa ajoa kaikissa olosuhteissa

Luotisuoraa ajoa kaikissa olosuhteissa

Rasittavatko korjaavat ohjausliikkeet hermoja jarrutuksen jälkeen tai epätasaisilla pinnoilla ajettaessa? Historiaa. Aiheuttavatko kuopat, kulumisurat ja muut tien epätasaisuudet päänsärkyä? Lähes huomaamattomia. Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä tasapainottaa jopa voimakkaan sivutuulen vaikutuksia. Voit siis keventää otettasi ohjauspyörästä – kuorma-auto muuttaa suuntaa vain halutessasi.

Dynaamista ajoa

Dynaamista ajoa

Omia asetuksia tukevan Volvo Dynamic Steeringin ansiosta ohjat ovat täydellisesti sinun käsissäsi. Voit itse asettaa ohjauspyörän vastuksen siten, että se sopii parhaiten ajo-olosuhteisiin ja omiin mieltymyksiisi. Voit valita esimääritetyn asetuksen tai mukauttaa asetukset kokonaan itse. Tuloksena on juuri sellainen ajokokemus kuin itse haluat.

Vältä heittelehtiminen

Vältä heittelehtiminen

Ajonvakautustoiminnolla varustettu Volvo Dynamic Steering minimoi heittelehtimisen aiheuttamien onnettomuuksien riskin. Jos järjestelmä havaitsee heittelehtimistä, se avustaa kevyesti korjaavassa ohjausliikkeessä. Näin voit vakauttaa ajoneuvoa – ennen kuin ehdit huomatakaan, että jotain oli tapahtumassa.

Pysy kaistalla

Pysy kaistalla

Kaistallapitoavustimella varustettu Volvo Dynamic Steering minimoi kaatumisonnettomuuksien ja kolaroinnin riskin. Jos kuorma-auto ajautuu tahattomasti kohti kaistamerkintöjä, järjestelmä auttaa sinua palauttamaan oikean ajosuunnan kevyellä ohjausta tukevalla liikkeellä. Sitä hädin tuskin huomaa, mutta se vie turvallisuuden kokonaan uudelle tasolle.

Tervetuloa uuteen ohjaamoosi

Tervetuloa uuteen ohjaamoosi

Ulkoisen ohjauksen mahdollistavan Volvo Dynamic Steeringin ansiosta kuorma-autoa voi ohjata kauko-ohjaimella. Tämä on ihanteellinen ratkaisu työtehtäviin, joissa kuorma-autoa siirretään toistuvasti hieman eteenpäin ja edestakaista kulkua ohjaamoon tulee paljon. Tuottavuus paranee ja työpäivät sujuvat huomattavasti mukavammissa merkeissä.

Ulkoinen ohjaus

Oletko valmis kokeilemaan vaivatonta ajamista?

Haluamme ohjata sinut paikalliselle Volvo jälleenmyyjällesi.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä