Täydellistä vakautta suurilla nopeuksilla. Täydellistä hallittavuutta pienillä nopeuksilla. Ja huomattavasti vähemmän lihasrasitusta. Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä vie tarkkuuden ja hallittavuuden tasolle, joka mullistaa ajamisen täysin. Pysyvästi.

Kuljetusliike Petri Nurminen

Petri Nurminen, Kuljetusliike Petri Nurminen

Volvo Dynamic Steering –ohjausjärjestelmä tekee ajamisen helpoksi

"Volvo Dynamic Steering on ehdottomasti paras tekninen uudistus pitkään aikaan. Se helpottaa ajamista vaikeissakin paikoissa, esimerkiksi peruutettaessa metsässä kuorma päällä."

Lue haastattelu
Tarkkalan Kuljetus

Volvo Dynamic Steering ja kaksoiskytkinvaihteisto helpottavat kuljettajan työtä

- Volvo sopii minun käteeni. Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä helpottaa tosi paljon työtä, tarvittaessa rattia voi pyörittää vaikka sormella. Ei tarvitse polkea, riittää että pitää kenkää kevyesti kaasupolkimen päällä. Liukkailla pikkuteillä kaksoiskytkinvaihteisto on ehdoton, siellä selviää niin paljon helpommin, kertoo kuljettaja Tuomas Niittumäki Tarkkalan Kuljetuksesta.

Lue haastattelu

Ainutlaatuista tekniikkaa

Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä yhdistää perinteisen hydraulisen ohjaustehostimen ja ohjausvaihteeseen asennetun, elektronisesti ohjatun sähkömoottorin. Elektroninen ohjausyksikkö (Electrical Control Unit – ECU) laskee useiden antureiden antamien tietojen perusteella paitsi kuorma-auton suunnan myös kuljettajan aikeet.

Järjestelmän voimanlähteenä toimii sähkömoottori, joka säätelee ohjausjärjestelmän toimintaa 2 000 kertaa sekunnissa. Järjestelmä korjaa tahattomia ohjausliikkeitä ja lisää tarvittaessa voimaa ohjaukseen. Teknologia perustuu vääntömomenttia säätelevään järjestelmään.

Volvo Dynamic Steering on saatavana kaikkiin akselikokoonpanoihin – myös kahdelle etuakselille.

Video Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmän toiminnasta

Näin Volvo Dynamic Steering toimii

Vakaa ja tarkka ohjattavuus kaikilla nopeuksilla

Keveä ohjaus kaikilla nopeuksilla

Suurilla nopeuksilla ajettaessa Volvo Dynamic Steering pitää kuorma-auton vakaana ja suunnassa. Hitaassa ja tarkkuutta vaativassa ajossa se tehostaa kuljettajan ohjausvoimaa kaikilla kuormilla. Emme laske leikkiä kun sanomme, että voit ohjata Volvo FM:ää vaikka yhdellä sormella.

Vakaa ja tarkka ohjattavuus myös peruutettaessa

Peruuttaminen. Nyt yhtä helppoa kuin ajaminen eteenpäin.

Täydessä lastissa olevan kuorma-auton peruuttaminen on nyt lasten leikkiä. Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä on piiruntarkka, ohjaaminen on vaivatonta, ja ohjauspyörä palautuu automaattisesti keskiasentoon. Parannetun suuntavakavuuden ansiosta voit peruuttaa ajoneuvoa yli sata metriä suunnassa pysyen. 

Kulkee tasaisesti kuin juna kaikissa olosuhteissa

Luotisuoraa ajoa kaikissa olosuhteissa

Rasittavatko korjaavat ohjausliikkeet hermoja jarrutuksen jälkeen tai epätasaisilla pinnoilla ajettaessa? Historiaa. Aiheuttavatko kuopat, kulumisurat ja muut tien epätasaisuudet päänsärkyä? Lähes huomaamattomia. Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä tasapainottaa jopa voimakkaan sivutuulen vaikutuksia. Voit siis keventää otettasi ohjauspyörästä – kuorma-auto muuttaa suuntaa vain halutessasi.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Aja itseäsi säästäen

Jos haluat kokea helpoimman koeajon koskaan, ota yhteyttä paikalliseen Volvo jälleenmyyjään.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä