Kenneth Storbjörk, SK Trans

SK Transin Kenneth Storbjörk on purkanut pylväskuorman Pellon kunnassa. Hän kytkee Volvo FH:n kojelaudan painikkeesta vetoakselin irti ja nostaa sen ylös. Näin paluumatkalla säästyy polttoainetta.

– Teliakselin nostotoiminnon ansiosta tyhjänä ajo sujuu taloudellisemmin, kertoo Storbjörk.

Lue lisää Volvo Visiitistä

Miltä teliakselin nosto näyttää

Optimaalinen ajotila

Teliakselin nosto on erinomainen ratkaisu, jos ajat raskaasti kuormattuna yhteen suuntaan ja tyhjänä toiseen. Kojelaudan painikkeesta voit kytkeä vetoakselin irti ja nostaa sen, kun kuorma on purettu. Kun auto on taas kuormattu, vetoakseli lasketaan ja kytketään päälle automaattisesti, jotta pito ja ajettavuus ovat mahdollisimman hyvät. Tämä kestää vain noin 15 sekuntia, joten aikaa ei mene hukkaan.

Teliakselin nostotoiminto voi auttaa myös säästämään polttoainetta

Säästä polttoainetta jopa 4 %

Vetoakselit lisäävät pitoa ja vierintävastusta – mikä puolestaan lisää polttoainetarvetta. Kun kytket akselin irti ja nostat sen, kun sitä ei tarvita, voit vähentää paluumatkan polttoaineenkulutusta jopa 4 %. Tämä parantaa yrityksesi kannattavuutta merkittävästi. 

Teliakselin nostotoiminto toiminnassa

Aiempaa parempi hallittavuus

Kun akseli on nostettuna, kuorma-auto toimii samalla tavalla kuin 4×2- tai 6×2-vetotavalla varustettu malli, eli kääntösäde pienenee ja hallittavuus paranee merkittävästi. Esimerkiksi 6×4-mallissa, jonka akseliväli on 4,6 metriä, kääntösäde voi pienentyä yli metrin.

Lisää pitoa

Tarvitsetko lisää pitoa? Kojelaudan painikkeella voit siirtää painon yhdelle vetoakselille, jos akselipainorajoitukset eivät ole esteenä. Voit tehdä tämän jopa pienillä nopeuksilla ajettaessa.

Esimakua jälleenmyyjähausta

Nosta akseli. Lisää tuottoja.

Käväise paikallisella Volvo jälleenmyyjälläsi ja koe nostettava teliakseli omakohtaisesti.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä