Innovatiivinen ohjausjärjestelmä vähentää vaivaa

Keskity ajamiseen

I-Shift tekee ajamisesta helpompaa, turvallisempaa ja mukavampaa. Ei raskasta kytkintä eikä hankalaa vaihteenvalitsinta. Vaihtojen ajoitus on kerta toisensa jälkeen täydellinen. Erittäin mutkaton järjestelmä vähentää väsymystä ja auttaa näin sinua keskittymään tiehen ja ympäröivään liikenteeseen. Ja jos haluat vaihtaa vaihteita itse, voit ottaa ohjat käsiisi vaihteenvalitsimen painikkeella.

Järjestelmä tuottaa tasaisen ja tehokkaan ajokokemuksen yhteistyössä muiden ominaisuuksien kanssa

Säästä polttoainetta

I-Shift on suunniteltu säästämään polttoainetta. Sisäiset energiahäviöt ovat pienet, mutta suurin merkitys on kuitenkin elektroniikalla. Vaihtojen ajoitus on kerta toisensa jälkeen täydellinen. Tämä pitää huolen siitä, että moottori käy mahdollisimman taloudellisella kierrosalueella sekä Economy- että Performance-ajotilassa. Alamäessä I-Roll myös kytkee voimansiirron käytöstä automaattisesti ja hyödyntää polttoaineen asemesta kuorma-auton liike-energiaa. Polttoainetta säästyy jopa 2 prosenttia enemmän.

Järjestelmä on kehitetty synkronoimattoman manuaalivaihteiston pohjalta

Toimintaperiaate

I-Shift perustuu "perinteiseen" synkronoimattomaan manuaalivaihteistoon – siitä pieni koko ja vähäinen sisäinen tehohäviö. Varsinainen ihme on elektroninen ohjausyksikkö, joka säätelee kytkintä ja vaihteiden vaihtoja. Vaihteisto arvioi jatkuvasti tietoja esimerkiksi ajoneuvon nopeudesta, painosta, tienpinnan kaltevuudesta ja väännön tarpeesta, jotta jokainen vaihto voidaan tehdä piiruntarkasti. Järjestelmä myös viestii moottorin kanssa, jotta se voi pitää suorituskyvyn parhaana mahdollisena säätelemällä kierroksia sekä jarruja.

I-Shift -toimintoja hallitaan kojelaudan paneelista, jossa on neljä katkaisinta

Tilaa säästävät katkaisimet

I-Shift toimii niin hyvin, että vaihdetankoa ei paljon tarvita. Jos haluat säästää kallisarvoista ohjaamotilaa, voit hankkiutua eroon vaihteenvalitsimesta ja korvata sen neljällä kojelautaan asennettavalla katkaisimella.

I-Shift ja ryömintävaihteet – liikkeellelähtö onnistuu kaikkialla

I-Shift ja ryömintävaihteet – liikkeellelähtö onnistuu kaikkialla

I-Shift on nyt entistäkin monipuolisempi ja helpompi ajaa. Automaattiseen vaihteistoon saa nyt yhden tai kaksi ryömintävaihdetta sekä tarvittaessa myös lisäperuutusvaihteita. Raskaita kuormia kuljettavat tietävät, että liikkeellelähtö pysähdyksistä on toisinaan hankalaa, erityisesti mäkisessä maastossa tai huonoissa tieolosuhteissa. Pahimmassa tapauksessa kuorma on purettava tai kuorma-auto hinattava, ja molemmat vaikuttavat tuhoisasti käyttöasteeseen sekä tuottavuuteen. Varusta I-Shift -vaihteistolla varustettu Volvo FM -kuorma-autosi ryömintävaihteilla ja jätä tällaiset murheet taaksesi. Liikkeellelähtökyky paranee merkittävästi ja kytkimeen kohdistuva rasitus lievenee 75 prosenttia, joten tarpeettomilta korjauksilta vältytään.

Ryömi hitaasti, säästä isosti

Ryömi hitaasti, säästä isosti

Parantaako ryömintävaihteilla varustettu I-Shift todella polttoainetaloutta? Kyllä vain. Aiemmin polttoainetalous ja hyvä liikkeellelähtökyky olivat toisensa poissulkevia asioita. Ryömintävaihteiden ansiosta kuorma-autoon voidaan valita huomattavasti nopeampi taka-akselin välitys, joten hyväkuntoisilla teillä matkanopeutta voidaan ylläpitää huomattavasti pienemmillä kierroksilla. Tämä pienentää polttoaineenkulutusta jopa pari prosenttia.

Täydellistä hallittavuutta joka suuntaan

Täydellistä hallittavuutta joka suuntaan

Kuorma-auton ohjaaminen pienillä nopeuksilla on eräs kuljettajan työn haastavimmista osa-alueista. Ryömintävaihteilla varustetun I-Shiftin ansiosta välityssuhde on nyt jopa 32:1 (peruutusvaihteella jopa 37:1), joten ajaminen jopa 0,5–2 km/h:n nopeuksilla on mahdollista. Kuorma-auto on aina täysin hallinnassa, joten se on helppo pysäköidä tarkasti kuorman lastaamista tai purkamista varten tai työpäivän ja tuottavuuden pilaavien onnettomuuksien välttämiseksi. 

Lisää töitä luottavaisin mielin

Lisää töitä luottavaisin mielin

Ryömintävaihteilla varustettu I-Shift tekee kuorma-autosta entistä monipuolisemman, joten samaa kuorma-autoa voi käyttää monissa erilaisissa ajo-olosuhteissa ja tehtävissä. Ajatko sekä maastossa että maantiellä? Kuljetatko erikoisraskaita kuormia? Teetkö töitä korkeassa ilmanalassa? Ajatko hidasta ajoa vaativia erikoistehtäviä? Mitäpä tuosta.

Ryömintävaihteet lisäävät I-Shift -vaihteiston pituuteen vain 120 mm ja painoon 48 kg.

I-Shift DC -kaksoiskytkin

I-Shift DC -kaksoiskytkin – uudenlainen tapa ajaa

I-Shift DC -kaksoiskytkin on maailman ensimmäinen raskaisiin kuorma-autoihin kehitetty kaksoiskytkinvaihteisto, jonka ominaisuuksia ovat erittäin tasainen ja dynaaminen kiihtyvyys. Moottoriurheilun vaihteistoista innoituksensa saanut I-Shift DC -kaksoiskytkinvaihteisto vaihtaa vaihteita sekunnin murto-osassa. Tasaisen voimansiirron ansiosta se muuttaa ajotapasi – ja tehostaa tuottavuuttasi.

Ajomukavuutta ja turvallisuutta

Ajomukavuutta ja turvallisuutta

Jos tehoja tarvitaan paljon ja vaihteita vaihdetaan usein, valitse I-Shift DC -kaksoiskytkinvaihteisto. Se on ajomukavuudeltaan vertaansa vailla. Vääntömomentti pysyy vakiona, joten vaihteet vaihtuvat kaarteissakin ongelmitta. Voima välittyy renkaisiin tasaisesti, jolloin kiinni jäämisen ja pidon menettämisen riski pienenee. Kyyti on tasaista ja turvallista jopa alamäessä moottorijarrutusta käytettäessä ja pienemmälle vaihdettaessa. I-Shift DC -kaksoiskytkinvaihteisto on saatavana 460 ja 500 hv:n D13K-moottoreihin.

Kaksoiskytkinvaihteiston tuoma lisäarvo

Kaksoiskytkinvaihteiston tuoma lisäarvo

Kaksoiskytkinvaihteisto voi esivalita seuraavan vaihteen, kun edellinen on vielä kytkettynä. Näin ollen yksi kytkin on vapaana ja toinen kytkettynä. Kahden kytkinakselin sekä nerokkaasti järjestettyjen hammaspyörien ja valitsinosien ansiosta kaksi vaihdetta voi olla samanaikaisesti valittuna. Lopputulos? Vaihtaminen tapahtuu murto-osasekunnissa – ilman vetokatkoksia.

Nicklas Hautanen

Nicklas Hautasen Volvo FH -puuautolla ajetaan erittäin vaativissa olosuhteissa metsäteillä. Ryömintävaihteella varustettu I-Shift on osoittautunut erinomaiseksi ominaisuudeksi.

– Kun aikaisemmin kaikki 9 akselia upposivat maahan, piti kärry ottaa irti ja etsiä renkaille uudet jäljet. Ryömintävaihde on helpottanut ajoa paljon. Vaikka pysähtyisi jyrkkään mäkeen, yhdistelmä lähtee pehmoisesti ja ongelmitta liikkeelle.

Lue lisää Volvo Visiitistä

Lisää töitä luottavaisin mielin.

Lisää töitä luottavaisin mielin.

Ryömintävaihteilla varustettu I-Shift tekee kuorma-autosta entistä monipuolisemman, joten samaa kuorma-autoa voi käyttää monissa erilaisissa ajo-olosuhteissa ja tehtävissä. Ajatko sekä maastossa että maantiellä? Kuljetatko erikoisraskaita kuormia? Teetkö töitä korkeassa ilmanalassa? Ajatko hidasta ajoa vaativia erikoistehtäviä? Hyvin onnistuu.

Ryömintävaihteet lisäävät I-Shift -vaihteiston pituuteen vain 120 mm ja painoon 48 kg.

Millainen I-Shift saisi olla?

Millainen I-Shift saisi olla?

Ohjelmien avulla I-Shift voidaan räätälöidä yksilöllisiin ajo-olosuhteisiin. Valikoimassa on neljä ohjelmapakettia – Maansiirto, Jakeluajo, Taloudellisuus ja Raskaskuljetukset – sekä useita täydentäviä vaihtoehtoja, kuten I-See, ryömintävaihteet sekä voimanoton lisätoiminnot.

I-Shift ja I-See säästävät yhdessä polttoainetta

I-See: säästä enemmän

Mäkisessä maastossa I-Shift toimii saumattomasti intuitiivisen I-See -teknologian kanssa ja säästää entistäkin enemmän polttoainetta.

Tutustu I-See -vaihteiston toimintaperiaatteisiin
Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Oletko valmis kokeilemaan I-Shiftiä?

Se kannattaa kokea itse. Ota yhteyttä paikalliseen Volvo jälleenmyyjään.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä