Volvo FH:t

"Volvo kulutti vähemmän kuin vakiajokkini. Hyvinkää–Joensuu-lenkillä tankkasin Volvon kerran, tavallisesti sillä reissulla tarvitsee tankata kahdesti. Alhainen kulutus on tietenkin omistajalle tärkeä juttu.Yllättävän vähän tarvitsi tehdä hyvien tulosten eteen. En muuttanut ajotapojani mitenkään, rullaukseen kiinnitin enemmän huomiota. Auto teki itse suurimman työn. Vakionopeudensäädin oli tosi näppärä." Satu Lampinen

 

Kuljettaja Satu Lampinen osallistui Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijaksolle. Lue lisää Satun ja muiden kuljettajien kokemuksia Volvo FH:n polttoainetaloudellisuudesta ja paljon muusta.

Älykkäillä ominaisuuksilla pääset todellisiin polttoainesäästöihin

Ajoneuvon polttoainetaloudellisuuspaketti

• I-See, mukana I-Cruise
• Tyhjäkäyntisammutus
• Laturi 24 V, 150 A Irtikytkettävä 2-syl. 900 l/min kompressori

I-See. Ennakoiva järjestelmä
I-See tuntee ajamasi tiet. I-See hyödyntää kuorma-auton liike-energiaa parhaalla mahdollisella tavalla vaihteita ja nopeutta säätelemällä. Polttoainetta säästyy merkittävästi.

Tyhjäkäyntisammutus. Säästä polttoainetta paikallaan ollessasi
Tämä älykäs toiminto säästää polttoainetta sammuttamalla moottorin automaattisesti 2,5 minuutin tyhjäkäynnin jälkeen.

Laturi 24 V, 150 A. Enemmän tehoja pienemmällä polttoainemäärällä
Tämä energiaa säästävä laturi lataa akut pienemmällä polttoainemäärällä. Tästä on hyötyä etenkin, jos kulutat paljon virtaa – esimerkiksi yöpymällä ohjaamossa.

Irtikytkettävä kompressori
Kompressori kytketään automaattisesti irti, kun sitä ei tarvita, joten se käyttää puolta vähemmän polttoainetta.

Lue lisää I-See -toiminnosta
Dynafleetilla voit säästää polttoainetta kokonaisvaltaisesti

Taloudellisen ajotavan palvelupaketti

• Fuel Advice
• Dynafleet: Polttoaine ja ympäristö
• Kuljettajakoulutus: Taloudellinen ajaminen

Fuel Advice
Tämän palvelun avulla pääset hyödyntämään polttoaineasiantuntijoidemme ammattitaitoista opastusta polttoaineenkulutuksen pienentämisessä. Joka kuukausi saat heiltä seikkaperäisen polttoaineraportin, jossa on sinulle erikseen räätälöityjä, polttoainetaloudellisuuden parantamiseen liittyviä neuvoja. Palvelun tukikeskuksesta saat lisää neuvontaa, ja kirjautumalla palvelun omalle sivustolle voit myös lukea lisää vihjeitä ja esimerkkejä.

Dynafleetin Polttoaine ja ympäristö -palvelu
Kuljetusten tietojärjestelmämme avulla voit tarkkailla polttoaineenkulutusta reaaliajassa. Polttoaineenkulutusta, kuljettajan käyttäytymistä ja ympäristövaikutuksia erittelevien raporttien perusteella voit analysoida kalustosi käyttöä ja selvittää, missä on parantamisen varaa.

Kuljettajakoulutus: Taloudellinen ajaminen
Kuljettajan taidoilla on suuri vaikutus polttoainetaloudellisuuteen. Taloudellisen ajotavan kurssi – osa Volvo Trucksin kuljettajakoulutusohjelmaa – opettaa kuljettajia ajamaan taloudellisesti ja maksimoimaan polttoainesäästöt.

Lue lisää Fuel Advice -palvelusta
Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Oletko valmis säästämään rahaa?

Käväise paikallisen Volvo jälleenmyyjän luona – hän auttaa sinua pienentämään polttoaineenkulutusta.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä