Video Stretch-jarrun hyödyistä

Stretch-jarru

Kun olet kääntymässä tai ajat alamäkeen liukkaalla tiellä, Volvo FM:n Stretch-jarru pienentää linkkuveitsi-ilmiön riskiä. Se pumppujarruttaa perävaunua, mikä oikaisee ajoneuvoyhdistelmää. Voit määrittää Stretch-jarrun aktivoitumaan automaattisesti riskitilanteissa, jopa 50 km/h:n nopeudessa. Stretch-jarru on saatavana sekä tasakuorma-autoihin että vetoautoihin.

Video kuljettajan vireystilan valvonnan hyödyistä

Kuljettajan vireystilan valvonta

Kuljettajan vireystilan valvonta on älykäs järjestelmä, joka seuraa ajokäyttäytymistäsi. Jos se poikkeaa normaalista ja kielii väsymyksestä, näyttöön tulee merkkivalo ja sanoma, jossa kehotetaan pitämään taukoa.

Video ACC-vakionopeudensäätimen ja hätäjarrulla varustetun törmäysvaroittimen hyödyistä

Etutörmäysvaroittimella varustettu ACC-vakionopeudensäädin

Tutkaohjattu ACC (Adaptive Cruise Control) -vakionopeudensäädin auttaa pitämään liikenteessä turvallisen välin edellä ajavaan ajoneuvoon säätelemällä kaasua ja käytettävissä olevia jarruja. Jos törmäyksen riski havaitaan, tuulilasiin heijastetaan varoitusvaloja.

Video kaistanvaihtovahdin hyödyistä

Kaistanvaihtovahti

Aktivoituna kaistanvaihtovahti valvoo apukuljettajan puoleista kuollutta kulmaa tutkajärjestelmän avulla. Jos kaistanvaihto ei muiden tienkäyttäjien vuoksi ole turvallista, järjestelmä varoittaa äänimerkillä ja vilkkuvalla kuvakkeella apukuljettajan peilin vieressä.

Video ESP-ajonvakautusjärjestelmän hyödyistä

ESP-ajonvakautusjärjestelmä

Volvon ESP-vakausjärjestelmä pienentää tehokkaasti heittelehtimisen ja kaatumisen riskiä. Riskitilanteissa se ryhtyy heti toimeen ja alentaa moottorin tehoa sekä jarruttaa kuorma-auton ja perävaunun jokaista pyörää erikseen. ESP voidaan nyt tilata useimpiin kuorma-autoihin, niin veto- kuin tasakuorma-autoihinkin.

Video hätäjarruvalon hyödyistä

Hätäjarruvalo

Jos polkaiset jarrut pohjaan, jarruvalo vilkkuu tiheään ja varoittaa takana ajavia. Tämä on tehokas keino välttää peräänajoja, jotka voivat olla hengenvaarallisia.

Aktiivinen turvallisuus -paketti

Tutkaohjattu ACC-vakionopeudensäädin
Kaistanvaihtovahti
Kuljettajan vireystilan valvonta
VT

Hanki lisäturvallisuutta

Tutustu kuljettajaa tukeviin järjestelmiin omakohtaisesti käväisemällä paikallisella Volvo jälleenmyyjällä.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä