Neljä- tai kuusisylinterisellä moottorilla varustettu Volvo FL

Tarpeisiisi sopiva moottori

Laajan tehoalueen ja erinomaisen vasteen ansiosta Volvo D8K -moottori sopii ihanteellisesti jakeluajoon kaupungissa. Pienempi ja kevyempi D5K on puolestaan tarkoitettu 10–16 tonnin bruttopainolle. Se on markkinoiden vahvimpia ja tehokkaimpia nelisylinterisiä moottoreita.

Leveä ja tasainen vääntömomenttikäyrä on tunnusomaista Volvo FL -moottorin suorituskyvylle

Taatusti tasaista kyytiä

Nopea kiihtyvyys. Vaivaton hallinta pienillä nopeuksilla. Ensiluokkainen teho. D5K- ja D8K-moottorit tuottavat laaja-alaisempaa ja tasaisempaa vääntöä ja paremman vasteen alhaisilla kierrosluvuilla. D5K-moottorin suurin vääntö on 800–900 Nm ja D8K-moottorin 950–1 050 Nm, joten vaihteiden vaihtamisen tarve vähenee.

Valitse haluamasi hevosvoimat

Saat varmasti riittävästi tehoa riippumatta siitä, kumman moottorin Volvo FL:ään valitset: D5K-moottori on saatavana 210- tai 240-hevosvoimaisena ja D8K-moottori 250- tai 280-hevosvoimaisena. Kun moottoreihin yhdistetään Volvo FL:n erinomainen hallittavuus ja salamannopea vaste, pääset perille nopeasti ja tehokkaasti.

Volvo FL:n moottorivalikoima

  Hv kW Vääntö
D5K210 210 154 800 Nm
D5K240 240 177 900 Nm
D8K250 250 184 950 Nm
D8K280 280 206 1 050 Nm
Biodieselillä käyvä viiden litran moottori saatavana

Valmis biodieselkäyttöön

D5K- ja D8K-moottorien kaikissa tehovaihtoehdoissa voi käyttää synteettistä dieseliä (HVO). D5K 240 -moottori on saatavana myös versiona, joka toimii tarvittaessa pelkällä biodieselillä (B100) – ja joka täyttää Euro 6 -päästömääräykset. Se on ihanteellinen valinta, jos haluat valita ympäristöystävällisen vaihtoehdon ja hyödyntää markkina-alueesi mahdolliset ympäristökannustimet.

Voimanottoja kuormankäsittelylaitteillesi

Voimanotot

Käyttövoimaa kuormankäsittelylaitteillesi. Voimanotto välittää voiman moottorista erillisiin lisälaitteisiin, kuten nosturiin tai betonisekoittimeen. Volvo FL:ään on saatavana laaja joukko voimanottovaihtoehtoja, jotka voidaan räätälöidä tarpeisiisi sopiviksi.

Näytä voimanottojen erittelyt
Euro 6 -moottorien teho ja polttoainetalous ovat Euro 5 -moottorien tasolla.

Sama teho pienemmillä päästöillä

Volvon Euro 6 -moottorit ovat valtava harppaus matkalla kohti puhtaampia kuljetuksia ja pienempiä ympäristövaikutuksia. Moottorien teho ja taloudellisuus ovat Euro 5 -mallien tasalla, mutta hiukkaspäästöt ovat puolittuneet ja typpioksidipäästöt pienentyneet lähes 80 prosenttia.

Volvon Euro 6 -ratkaisu

Euro 6 -ratkaisumme

1. Moottori
Moottorin uudet osat tehostavat kaasun vaihtoa ja varmistavat, että pakokaasut tulevat jälkikäsittelyjärjestelmään optimilämpötilassa.

2. Seitsemäs suutin
Erityistä dieselsuutinta käytetään hapetuskatalysaattorin (DOC) lämmönhallintaan, ja sillä varmistetaan hiukkassuodattimen teho ja SCR:n toimintakunto.

3. Hapetuskatalysaattori (DOC)
DOC tuottaa typpioksidin (NO2), jota tarvitaan, jotta dieselhiukkassuodatin voi polttaa hiukkaset tehokkaasti. Kylmissä olosuhteissa se tuottaa myös regeneroinnissa tarvittavan lämmön.

4. Dieselhiukkassuodatin (DPF)
Suodatin kerää pienhiukkasia (PM) ja taltioi ne, kunnes ne palavat regeneroinnin yhteydessä. Regenerointi tapahtuu automaattisesti, eikä kuljettajan toimia tarvita.

5. Selective Catalytic Reduction (SCR)
Sekoitustilassa pakokaasuihin ruiskutetaan AdBlue-ainetta. Kun pakokaasut kulkeutuvat katalysaattoriin, typpioksidit (NO2) muunnetaan tehokkaasti vaarattomaksi typpikaasuksi ja vedeksi.

6. Puhdistuskatalysaattori (ASC)
Viimeinen vaihe ennen pakoputkea. Tässä vaiheessa poistetaan mahdolliset ammoniakkijäämät (NH3).

Dieselhiukkassuodatin

Hallittu regenerointi

D5K- ja D8K-moottoreissa on dieselhiukkassuodatin (DPF). Se kokoaa moottorin pakokaasujen mikroskooppiset nokihiukkaset ja polttaa ne regeneroinnin aikana niin, että jäljelle jää vain hienoa tuhkaa. Prosessi on automaattinen, mutta jos regenerointi on tehtävä manuaalisesti – kuten päästörajoitusvyöhykkeelle ajettaessa – siitä ilmoitetaan kuljettajalle hyvissä ajoin.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Tuntuvaa tehoa

Ota yhteyttä paikalliseen Volvo jälleenmyyjään, niin pääset koeajamaan D5K- ja D8K-moottoreita ja saat vastaukset kaikkiin kysymyksiisi.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä