Volvo FH:t

”Seurasin Dynafleetin pisteitä ohjaamon näytöltä. Volvo kulutti viikon aikana 24,36 litraa sadalla kilometrillä. Polttoaineen kulutusta ihmettelin kaikkein eniten. Kun kuulin lukemat, en meinannut uskoa niitä. Ei sen puoleen kukaan mukaan, jolle olen kertonut. Mutta totta ne ovat.” Henri Vanamo

 

"Volvo kulutti vähemmän kuin vakiajokkini. Hyvinkää–Joensuu-lenkillä tankkasin Volvon kerran, tavallisesti sillä reissulla tarvitsee tankata kahdesti. Alhainen kulutus on tietenkin omistajalle tärkeä juttu.Yllättävän vähän tarvitsi tehdä hyvien tulosten eteen. En muuttanut ajotapojani mitenkään, rullaukseen kiinnitin enemmän huomiota. Auto teki itse suurimman työn. Vakionopeudensäädin oli tosi näppärä." Satu Lampinen

 

"Viimeinen reissuni Volvolla oli yli kaksi tuhatta kilometriä. Ajan elintarvikkeita ja terminaalien välistä runkoliikennettä Helsinki–Seinäjoki-reitillä. Viimeisen Helsingin reissun jälkeen tankkasin 280 litraa. Vanhemmissa autoissa on mennyt saman reissun jälkeen tankkiin yli 300 litraa. 40–50 litran säästö yhdessä päivässä on merkittävä vuositasolla, siinä säästää pitkän pennin." Samuel Rantala

 

Kuljettajat Henri Vanamo, Satu Lampinen ja Samuel Rantala osallistuivat Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijaksolle. Lue lisää heidän ja muiden kuljettajien kokemuksia Volvo FH:n polttoainetaloudellisuudesta ja paljon muusta.

Volvo FH16:n taloudelliset moottorit

Volvon taloudellisimmat moottorit

Moottorivalikoimamme on suunniteltu huolellisesti polttoainesäästöjä silmällä pitäen suorituskyvystä tinkimättä. Palotilan geometria on optimoitu. Olemme suunnitelleet pystysuuntaiset, keskiasennetut yksikkösuuttimet. Seossuhdetta on parannettu…

Voisimme kertoa teknisistä saavutuksistamme loputtomiin. Tärkeintä on kuitenkin näiden innovaatioiden vaikutus yrityksesi tulokseen. Ympäristöä unohtamatta.

Moottorit tutuiksi
I-Shift -vaihteisto auttaa säästämään polttoainetta ja pienentämään kulutusta

I-Shift – yksinkertainen, luotettava ja erittäin polttoainetaloudellinen vaihteisto

I-Shift -vaihteisto maksimoi suorituskyvyn ja tehokkuuden valvomalla ajoneuvon massaa, tienpinnan kallistusta, nopeutta ja kiihtyvyyttä ja reagoimalla niihin. Volvon dieselmoottoriin yhdistettynä I-Shift pienentää polttoaineenkulutusta jopa 5 prosenttia manuaalivaihteistoon verrattuna. Ja kun pakettiin lisätään I-Roll – vapaavaihdetoiminnon automaattinen päälle- ja poiskytkentä – voit säästää jopa 7 %. Sitä on myös todella helppo käyttää.

Esittelyssä I-Shift
Volvo FH16 ja I-See

I-See – totea omin silmin, miten polttoainelaskut pienenevät

I-See -järjestelmä säätelee nopeutta ja vaihteita polttoaineenkulutuksen kannalta parhaimmalla tavalla tien pinnanvaihteluja koskevien tietojen perusteella. Kuorma-auton kineettistä energiaa hyödyntämällä järjestelmä voi pienentää polttoaineenkulutusta jopa 5 prosenttia. I-See auttaa säästämään polttoainetta lähes kaikenlaisilla teillä, mutta suurimmat säästöt saadaan loivissa rinteissä.

Volvo FH16:n akselien suuntaus

Lisäsäästöjä akselien suuntauksesta

Oikea rengasvalinta, oikea rengaspaine ja pyörien sekä akselien oikea suuntaus voivat pienentää polttoaineenkulutusta jopa 14 prosenttia. Eri puolilla Eurooppaa tehtyjen tutkimusten mukaan akselit ja pyörät on suunnattu väärin kahdessa kolmesta kuorma-autosta. Pienellä vaivalla saadaan siis paljon aikaan.

Fuel Advice on yhteistyöhanke, jonka avulla voit asettaa omia taloudellisuusohjeita ja -tavoitteita ja pyytää tukea tarvittaessa

Fuel Advice – pienennä kulutusta, jatkuvasti

Saavuta polttoaineenkulutukseen liittyvät tavoitteesi jatkuvasti. Huomaat pian, miten kulutus pienenee tehokkuutesi parantuessa. Tilaa Fuel Advice -palvelumme, niin saat henkilökohtaisen polttoaineasiantuntijan. Asiantuntijan säännöllisten analyysien, neuvojen ja helposti saatavilla olevan tuen ansiosta saavutat polttoainesäästöjä hetkessä ja säilytät taloudellisuutesi vuosi vuodelta.

Säästä polttoainetta Dynafleetin avulla

Tietoon perustuvaa tehokkuutta

Dynafleetin ja kuljettajakoulutuksen yhdistelmällä voit säästää polttoainetta jopa 7 prosenttia.

Dynafleet – seuraa polttoainetaloudellisuuttasi

Tutustu älykkääseen kuljetusten tietojärjestelmäämme. Palvelun avulla voit seurata kuorma-autojen ja kuljettajien suorituksia reaaliajassa sekä tarkastella automaattisesti laadittuja, polttoainetaloudellisuuteen perustuvia sijoituksia. Näin voit tehdä vertailuja, havaita trendejä sekä toteuttaa kannattavia, polttoainetaloudellisuutta parantavia muutoksia.

Kuljettajakoulutus – suuria säästöjä pienillä muutoksilla

Taloudellinen ajotapa (ennakoiva) -kurssimme avulla saat parhaan tehon irti jokaisesta polttoainetipasta. Tämän Volvo Trucksin kuljettajakoulutusohjelmaan sisältyvän kurssin kokonaisvaltainen lähestymistapa auttaa tekemään ajotottumuksista polttoainetaloudellisia ja säästöistä pysyviä. Parhaisiin tuloksiin päästään, kun kurssin oppeja ja Dynafleet-raporttien tietoja sovelletaan yhdistetysti.

Vovo FH16:n ilmanohjainpaketti

Ilmanohjainpaketti

Ilmaohjainpaketti voi parantaa polttoainetaloutta jopa 8 prosenttia. Se vähentää turbulenssia, minimoi ilmanvastuksen ja ohjaa virtauksia poispäin perävaunusta.  Polttoaine- ja kustannussäästöjen lisäksi se vähentää hiilidioksidipäästöjä, mikä on erittäin ympäristöystävällistä.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Ota hyvä lähtö

Taloudellisen ajon kannalta on tärkeää, että asiat tehdään alusta saakka oikein. Jälleenmyyjäsi on polttoainesäästöjen asiantuntija. Mikset siis pyytäisi heidän apuaan?

Etsi paikallinen jälleenmyyjä