Video Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmän toiminnasta

Näin Volvo Dynamic Steering toimii

Äärimmäisen herkkä ohjausteknologia

Tämä patentoitu teknologiamme yhdistää perinteisen hydraulisen ohjaustehostimen ja ohjausvaihteeseen asennetun, elektronisesti ohjatun sähkömoottorin. Elektroninen ohjausyksikkö (Electrical Control Unit – ECU) laskee useiden antureiden antamien tietojen perusteella paitsi kuorma-auton suunnan myös kuljettajan aikeet. Voimanlähteenä toimii sähkömoottori, joka säätelee ohjausjärjestelmän toimintaa 2 000 kertaa sekunnissa. Järjestelmä korjaa tahattomia ohjausliikkeitä ja lisää tarvittaessa voimaa ohjaukseen. Teknologia perustuu vääntömomenttia säätelevään järjestelmään. Volvo Dynamic Steering on nyt saatavana kaikkiin akselikokoonpanoihin – myös kaksoisetuakseleilla varustettuihin malleihin.

Volvo FH16:n dynaaminen ohjaus suurilla nopeuksilla

Vaivaton ohjaus kaikilla nopeuksilla

Suurilla nopeuksilla ajettaessa Volvo Dynamic Steering pitää kuorma-auton vakaana ja suunnassa. Hitaassa ja tarkkuutta vaativassa ajossa se tehostaa kuljettajan ohjausvoimaa kaikilla kuormilla. Emme laske leikkiä kun sanomme, että voit ohjata uutta Volvo FH:ta vaikka yhdellä sormella.

Kuorma-auton kuljettaja peruuttaa Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmällä

Peruuttaminen. Nyt yhtä helppoa kuin ajaminen eteenpäin.

Täydessä lastissa olevan kuorma-auton peruuttaminen on nyt lasten leikkiä. Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä on piiruntarkka, ohjaaminen on vaivatonta, ja ohjauspyörä palautuu automaattisesti keskiasentoon. Parannetun suuntavakavuuden ansiosta voit peruuttaa ajoneuvoa yli sata metriä suunnassa pysyen.

Tridem-akseleilla ja perävaunulla varustettu Volvo FH16

Luotisuoraa ajoa kaikissa olosuhteissa

Rasittavatko korjaavat ohjausliikkeet hermoja jarrutuksen jälkeen tai epätasaisilla pinnoilla ajettaessa? Historiaa. Aiheuttavatko kuopat, kulumisurat ja muut tien epätasaisuudet päänsärkyä? Lähes huomaamattomia. Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä tasapainottaa jopa voimakkaan sivutuulen vaikutuksia. Voit siis keventää otettasi ohjauspyörästä – kuorma-auto muuttaa suuntaa vain halutessasi.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Oletko valmis kokeilemaan vaivatonta ajamista?

Jos haluat kokea helpoimman koeajon koskaan, ota yhteyttä paikalliseen Volvo jälleenmyyjään.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä