Volvo FH16 ja I-Shift DC -kaksoiskytkin tien päällä

Keskity ajamiseen

I-Shift tekee ajamisesta helpompaa, turvallisempaa ja mukavampaa. Ei raskasta kytkintä eikä hankalaa vaihteenvalitsinta. Vaihtojen ajoitus on kerta toisensa jälkeen täydellinen. Erittäin mutkaton järjestelmä vähentää väsymystä ja auttaa näin sinua keskittymään tiehen ja ympäröivään liikenteeseen. Ja jos haluat vaihtaa vaihteita itse, voit ottaa ohjat käsiisi vaihteenvalitsimen painikkeella.

Säästä polttoainetta

Säästä polttoainetta

I-Shift on suunniteltu säästämään polttoainetta. Sisäiset energiahäviöt ovat jopa manuaalivaihteistoja pienempiä, mutta suurin merkitys on kuitenkin elektroniikalla. Vaihtojen ajoitus on kerta toisensa jälkeen täydellinen. Tämä pitää huolen siitä, että moottori käy mahdollisimman taloudellisella kierrosalueella sekä Economy- että Performance-ajotilassa. Alamäessä I-Roll myös kytkee voimansiirron käytöstä automaattisesti ja hyödyntää polttoaineen asemesta kuorma-auton liike-energiaa. Polttoainetta säästyy jopa 2 prosenttia enemmän.

Toimintaperiaate

Toimintaperiaate

I-Shift perustuu "perinteiseen" synkronoimattomaan manuaalivaihteistoon – siitä pieni koko ja vähäinen sisäinen tehohäviö. Varsinainen ihme on elektroninen ohjausyksikkö, joka säätelee kytkintä ja vaihteiden vaihtoja. Vaihteisto arvioi jatkuvasti tietoja esimerkiksi ajoneuvon nopeudesta, painosta, tienpinnan kaltevuudesta ja väännön tarpeesta, jotta jokainen vaihto voidaan tehdä piiruntarkasti. Järjestelmä myös viestii moottorin kanssa, jotta se voi pitää suorituskyvyn parhaana mahdollisena säätelemällä kierroksia sekä jarruja.

Volvo FH16:n ryömintävaihde

HD-versio kaikkein raskaimpiin tehtäviin

Jos joudut ajamaan erittäin ankarissa olosuhteissa, erikoisvahvistettu I-Shift on varmasti mieleesi. Se on suunniteltu erityisesti kuorma-autoihin, joilla ajetaan usein yli 10 asteen ylä- tai alamäissä tai muutoin erittäin vaativassa maastossa. Se tarkoittaa, että I-Shift on nyt saatavana olosuhteisiin, joissa manuaalivaihteisto tai automaattinen Powertronic olivat aiemmin ainoat vaihtoehdot.

Entistä parempi liikkeellelähtökyky mäkisessä maastossa

I-Shift ja ryömintävaihteet – liikkeellelähtö onnistuu kaikkialla

I-Shift on nyt entistäkin monipuolisempi ja helpompi ajaa. Automaattiseen vaihteistoon saa nyt yhden tai kaksi ryömintävaihdetta sekä tarvittaessa myös lisäperuutusvaihteita. Raskaita kuormia kuljettavat tietävät, että liikkeellelähtö pysähdyksistä on toisinaan hankalaa, erityisesti mäkisessä maastossa tai huonoissa tieolosuhteissa. Pahimmassa tapauksessa kuorma on purettava tai kuorma-auto hinattava, mikä on käyttöasteen ja tuottavuuden kannalta erittäin vahingollista. Varusta I-Shift ‑vaihteistolla varustettu Volvo FH16 ‑kuorma-autosi ryömintävaihteilla ja jätä tällaiset murheet taaksesi. Liikkeellelähtökyky paranee merkittävästi ja kytkimeen kohdistuva rasitus lievenee 75 prosenttia, joten tarpeettomilta korjauksilta vältytään.

Volvo FH16:n polttoaineenkulutus

Ryömi hitaasti, säästä isosti

Parantaako ryömintävaihteilla varustettu I-Shift todella polttoainetaloutta? Kyllä vain. Aiemmin polttoainetalous ja hyvä liikkeellelähtökyky olivat toisensa poissulkevia asioita. Ryömintävaihteiden ansiosta kuorma-autoon voidaan valita huomattavasti nopeampi taka-akselin välitys, joten hyväkuntoisilla teillä matkanopeutta voidaan ylläpitää huomattavasti pienemmillä kierroksilla. Tämä pienentää polttoaineenkulutusta jopa pari prosenttia.

Täydellistä hallittavuutta erittäin pienillä nopeuksilla

Täydellistä hallittavuutta joka suuntaan

Kuorma-auton ohjaaminen pienillä nopeuksilla on eräs kuljettajan työn haastavimmista osa-alueista. Ryömintävaihteilla varustetun I-Shiftin ansiosta välityssuhde on nyt jopa 32:1 (peruutusvaihteella jopa 37:1), joten ajaminen jopa 0,5–2 km/h:n nopeuksilla on mahdollista. Kuorma-auto on aina täysin hallinnassa, joten se on helppo pysäköidä tarkasti kuorman lastaamista tai purkamista varten tai työpäivän ja tuottavuuden pilaavien onnettomuuksien välttämiseksi.

Lisää kuorma-auton monipuolisuutta

Lisää töitä luottavaisin mielin.

Ryömintävaihteilla varustettu I-Shift tekee kuorma-autosta entistä monipuolisemman, joten samaa kuorma-autoa voi käyttää monissa erilaisissa ajo-olosuhteissa ja tehtävissä. Ajatko sekä maastossa että maantiellä? Kuljetatko erikoisraskaita kuormia? Teetkö töitä korkeassa ilmanalassa? Ajatko hidasta ajoa vaativia erikoistehtäviä? Mitäpä tuosta. Ryömintävaihteet lisäävät I-Shift -vaihteiston pituuteen vain 120 mm ja painoon 48 kg.

Volvo FH16 koettelee rajoja

Rajojen koetteleminen

Katso, kuinka sarjavalmisteinen ryömintävaihteilla varustettu Volvo FH16 lähtee selättämään 750 tonnin kuormaa.

Millainen I-Shift saisi olla?

Millainen I-Shift saisi olla?

Ohjelmien avulla I-Shift voidaan räätälöidä yksilöllisiin ajo-olosuhteisiin. Valikoimassa on neljä ohjelmapakettia – Maansiirto, Jakeluajo, Taloudellisuus ja Raskaskuljetukset – sekä useita täydentäviä vaihtoehtoja, kuten I-See, ryömintävaihteet sekä voimanoton lisätoiminnot.

Näin I-See voi säästää polttoainetta mäkisessä maastossa

I-See: maksimoi tehokkuus ja säästöt

Mäkisessä maastossa I-Shift ja I-Shift DC -kaksoiskytkin toimivat saumattomasti intuitiivisen I-See -teknologian kanssa ja säästävät entistäkin enemmän polttoainetta.

Tutustu I-See -vaihteiston toimintaperiaatteisiin
Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Aja Volvo FH16:lla

Haluatko kokea I-Shift -vaihteiston itse? Ota yhteyttä paikalliseen Volvo jälleenmyyjään ja pyydä avaimet.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä