Tiedämme, mitä teillä tapahtuu. Tiedämme, miltä onnettomuudet näyttävät. Tästä syystä teemme kuorma-autoillemme paljon ylimääräisiä testejä, vaikka laki ei niihin velvoita.

Carl Johan Almqvist

Liikenne- ja tuoteturvallisuuspäällikkö, Volvo Trucks

Panostus ylimääräisiin turvallisuustesteihin: video

Sisätilat

Volvo FH:n yötila

Yötilassa kuljettaja voi halutessaan sammuttaa kojelaudan kaikki tarpeettomat taustavalot nopeasti yhdellä painalluksella. Tämä vähentää häikäisyä kuljettajan näkökentässä ja häiritseviä heijastuksia tuulilasissa ja sivupeileissä. Toiminto sopii parhaiten paitsi yöaikaan ajaville myös peruuttamiseen sekä muihin taitoa vaativiin ohjaustilanteisiin vaikeassa säässä tai haastavissa ympäristöissä, esimerkiksi perävaunua kytkettäessä tai irrotettaessa.

Volvo FH:n varauloskäynti

VARAULOSKÄYNTI

Jokaisessa Volvo FH -kuorma-autossa on suuri kattoikkuna, joka toimii samalla varauloskäyntinä. Se tekee myös ohjaamosta valoisan ja ilmavan – ja auttaa näin pysymään hereillä ja valppaana tien päällä.

Volvo FH:n turvavyö

TURVAVYÖ

Noin puolet kaikista kuorma-auto-onnettomuuksiin liittyvistä kuolemantapauksista voitaisiin välttää turvavöillä. Tätä ei tien päällä kannata unohtaa.

Ulkokuori

Volvo FH:n FUPS-etualleajosuoja

Etualleajosuoja (FUPS)

Vaimentaa osan törmäysvoimasta ponnahtamalla taaksepäin kuorma-auton alle. Järjestelmä on nyt tehty aiempaa kevyemmistä ja vahvemmista materiaaleista, ja se toimii hyvin myös suuremmilla nopeuksilla. 

Volvo FH:n valaistus

Valaistus

Keulan seisontavalot ja huomiovalot on integroitu. Tuloksena on kompakti paketti, joka valaisee älykkäästi.

Volvo FH:n peilit ja ikkunat

Ikkunat ja näkyvyys

Joukko näppäriä ominaisuuksia antaa kuljettajille aidon 360 asteen näkyvyyden. Myös FH:n suurikokoisista ikkunoista ja peileistä on erinomainen näkyvyys kuorma-auton ympärille.

AKTIIVISET TURVALLISUUSJÄRJESTELMÄT

Kuorma-auto on tukenasi. Tutustu pikaisesti Volvo Trucksin aktiivisiin turvallisuusjärjestelmiin.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

KOE TURVALLISUUS OMAKOHTAISESTI

Paikallinen Volvo jälleenmyyjäsi voi esitellä sinulle kaikki loistavat turvallisuusominaisuutemme ja vastata kaikkiin turvallisuutta koskeviin kysymyksiisi.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä