6 vinkkiä

Kuinka säilytän SUORITUSKyvyn ja säästän samalla POLTTOAINEtta?

Volvo Trucksin teknisten ratkaisuiden ja palveluiden avulla tämä onnistuu.

Hyvä matkanopeus ja pieni kulutus vaatii tasapainoilua. Tunnemme päivittäiset haasteesi: aikatauluista ei saa tinkiä mutta kustannukset on pidettävä kurissa. Juuri tätä varten on Volvon ainutlaatuinen voimansiirtolinja, joka tehostaa suorituskykyä entisestään. Ja parantaa samalla polttoainetehokkuutta.

Kannattavuutesi on meille tärkeintä. Nostamalla keskinopeuttasi voit parantaa tuottavuuttasi. Ja samalla myös asiakkaidesi tuottavuutta. Lisäksi polttoainetta säästyy ja ympäristövaikutukset pienenevät.

Kuulostaako helpolta? Tutustu kuuteen vinkkiimme, joiden avulla se on mahdollista.

1. Lisää tuottavuutta vaihteiston innovatiivisilla ominaisuuksilla
2. Tehokas ja taloudellinen moottori, oikea välityssuhde
3. Vakionopeudensäädin suorittaa väsymättä
4. Teliakselin nosto - tehokkuutta ja säästöä
5. Varustelu ja suunnitellut huollot - pienillä muutoksilla suuria tuloksia
6. Säilytä tuottavuus myös pitkällä aikavälillä

 

1. Lisää tuottavuutta vaihteiston innovatiivisilla ominaisuuksilla
I-Shift DC -kaksoiskytkinvaihteisto

I-SHIFT DC -KAKSOISKYTKIN – AINUTLAATUINEN VAIHTEISTO

Kaksi vaihteistoa yhdessä. Vetokatkoksia ei tule ja vääntövoima säilyy. Keskinopeus on suurempi. Ja kulutus silti pienempi.

Ainutlaatuinen I-Shift DC -kaksoiskytkinvaihteisto tekee matkanteosta tasaisempaa ja mukavampaa kuin koskaan ennen. Saumattomat vaihdot tehostavat kuorma-auton suorituskykyä. Tasaisen voimansiirron ansiosta ajotapasi muuttuu perusteellisesti – ja tuottavuutesi tehostuu.

Volvo FH

”Volvo jaksoi mäet hienosti, se oli väännöltään parempi kuin vakiajokkini. Volvo vastasi kaasuun herkästi, mistä oli hyötyä ylämäissä ja kiihdytyksissä. Tietyömaiden vuoksi joutui välillä hiljentämään vauhtia. Kiihdytys takaisin matkavauhtiin ei kestänyt kauaa. Pääsin nopeasti liikenteeseen mukaan, enkä joutunut olemaan tien tukkona.”

 

Kuljettaja Satu Lampinen osallistui Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijaksolle. Lue lisää Satun ja muiden kuljettajien kokemuksia Volvo FH:n tehokkuudesta ja paljon muusta.

Olli Paavola, Pajalanmäen kuljetus

– Kaksoiskytkinvaihteisto on omaa luokkaansa. Liukkailla teillä sen pitokyky on todella hyvä. Vaihteisto säästää aikaa, hermoja ja rahaa. On merkittävä etu, että veto pysyy koko ajan päällä.

Olli Paavola, Pajalanmäen kuljetus

Lue lisää Volvo Visiitistä

Ryömintävaihteilla varustettu I-Shift DC -kaksoiskytkin

RYÖMINTÄVAIHTEET HELPOTTAVAT LIIKKEELLELÄHTÖJÄ

Ryömintävaihteilla varustettu I-Shift. Raskaiden kuljetusten ja maansiirron tarpeisiin. Taka-akselin nopeamman välityssuhteen ansiosta matkanopeutta voidaan ylläpitää huomattavasti pienemmillä kierroksilla. Tämä säästää polttoainetta.

Liikkeellelähdöt pysähdyksistä raskailla kuormilla onnistuvat nyt helpommin kuin koskaan. Myös äärimmäisissä olosuhteissa, kun kuorma painaa jopa 325 tonnia.

Nicklas Hautanen

Nicklas Hautasen Volvo FH -puuautolla ajetaan erittäin vaativissa olosuhteissa metsäteillä. Ryömintävaihteella varustettu I-Shift on osoittautunut erinomaiseksi ominaisuudeksi: tehoa riittää ja polttoaineen kulutus pysyy kurissa

– Kun aikaisemmin kaikki 9 akselia upposivat maahan, piti kärry ottaa irti ja etsiä renkaille uudet jäljet. Ryömintävaihde on helpottanut ajoa paljon. Vaikka pysähtyisi jyrkkään mäkeen, yhdistelmä lähtee pehmoisesti ja ongelmitta liikkeelle.

Lue haastattelu Volvo Visiitistä

Volvo Trucks I-Shift -ohjelmistopaketit

MILLAINEN I-SHIFT SAISI OLLA?

Valjasta I-Shift liiketoimintasi hyödyksi. Saatavana on erilaisiin ajo-olosuhteisiin suunniteltuja ohjelmistopaketteja. Polttoainetaloudellisuusohjelmisto optimoi matkanopeuden. Ja tekee maantieajosta taloudellista.

Lue lisää I-Shift -vaihteistosta
2. Tehokas ja taloudellinen moottori, oikea välityssuhde
Lähikuva Volvo D13 Euro 6 -moottorista

ENEMMÄN TEHOA. VÄHEMMÄN POLTTOAINETTA

Taloudellisempi kuin koskaan. Ajettavuuden ja polttoainetalouden täydellistä tasapainoa.

Uudessa integroidussa voimansiirtolinjassa on entistäkin kehittyneempi Euro 6 -moottori ja Volvon ainutlaatuinen I-Shift -vaihteisto. Puristussuhdetta on suurennettu D13 420- ja 460 hv -versioissa. D13-moottorin 500 ja 540 hevosvoiman versioissa on myös uusi optimoitu turboahdin. Moottorissa on nyt myös Common Rail -yhteispaineruiskutus.

Lukuisia edistysaskelia moottori- ja vaihteistotekniikassa. Huomattavia parannuksia suorituskykyyn ja taloudellisuuteen.

Volvo FH:t

”Seurasin Dynafleetin pisteitä ohjaamon näytöltä. Volvo kulutti viikon aikana 24,36 litraa sadalla kilometrillä. Polttoaineen kulutusta ihmettelin kaikkein eniten. Kun kuulin lukemat, en meinannut uskoa niitä. Ei sen puoleen kukaan mukaan, jolle olen kertonut. Mutta totta ne ovat.”

 

Kuljettaja Henri Vanamo osallistui Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijaksolle. Lue lisää Henrin ja muiden kuljettajien kokemuksia Volvo FH:n polttoainetaloudellisuudesta ja paljon muusta.

Volvo FH -taka-akseli

OIKEA VÄLITYSSUHDE

Mitä tarkoitamme oikealla välityssuhteella? Kyse on taka-akseleista. Ne ovat viimeinen lenkki tehokkaassa ketjussa, joka välittää moottorin voiman kuorma-auton pyörille.

Kun kaukokuljetusauton taka-akselin välityssuhde on juuri oikea, se toimii täydellisessä sopusoinnussa D13-moottorin ja I-Shift DC -kaksoiskytkimen kanssa. Tästä seuraa, että kierrokset pienenevät, ajomukavuus kohenee ja polttoainetehokkuus paranee.

Lue lisää moottoreista
3. Vakionopeudensäädin suorittaa väsymättä
Hopeanhohtoinen Volvo FH 540 ylämäessä

KAIKKI TIET MUISTISSA

Älykäs vakionopeudensäädin säätelee nopeutta niin, että polttoaineenkulutus pysyy pienenä. Tämä edistää tuottavuutta ja auttaa ylläpitämään hyvää keskinopeutta. Samalla turvallisuus ja ajomukavuus paranevat.

Millä reitillä kuluisi vähiten polttoainetta? I-See muistaa ja tallentaa kaikki mäet. Tiedot ovat myös muiden kuorma-autojen käytettävissä. Tietojen perusteella kuorma-auto reagoi korkeusvaihteluihin automaattisesti ja välttää näin turhia vaihtoja. Karttoja tai GPS:ää ei tarvita.

Tutustu I-Seen ominaisuuksiin tarkemmin
Jyrki Maunus, Kuljetusliike Pöytälaakso Oy

Jyrki Maunus, Kuljetusliike Pöytälaakso Oy

"I-Seen ansiosta polttoaineenkulutus laski keskimäärin 2–3 litraa sadalla kilometrillä"

Kuljetusliike Pöytälaakso Oy pudotti I-See -vakionopeudensäätimen avulla polttoaineenkulutusta noin kolme litraa sadalla kilometrillä. I-See toimii luotettavasti ja loogisesti. – Parhaat kuljettajat pystyvät samaan kuin tekniikka. Ero tulee siitä, että kuljettaja unohtaa, mutta I-See ei koskaan, kommentoi Jyrki Maunus.

Lue haastattelu
4. Teliakselin nosto - tehokkuutta ja säästöä
Volvo Trucks – teliakselin nosto

NOSTA VETOAKSELI

Pienempi kääntösäde. Paras pito. Pienempi polttoaineenkulutus. Teliakselin nosto on ainutlaatuinen ominaisuus 6x4- tai 8x4-kokoonpanoille. Siinä yhdistyvät nelivetoisen pito ja kuormakapasiteetti sekä kaksivetoisen ajettavuus ja taloudellisuus.

Kojelaudan painikkeesta voit kytkeä akselin pois päältä ja nostaa sen, kun kuorma on purettu. Kun kuorma on jälleen lastattu, vetoakseli laskeutuu ja kytkeytyy jälleen päälle automaattisesti. Pito ja ajettavuus ovat tällöin parhaat mahdolliset.

Koska vetoakseli voidaan kytkeä pois päältä ja nostaa, kun sitä ei tarvita, polttoaineenkulutus pienenee edelleen jopa 4 %.

Lue lisää teliakselin nostosta
Kenneth Storbjörk, SK Trans

SK Transin Kenneth Storbjörk kytkee Volvo FH:n kojelaudan painikkeesta vetoakselin irti ja nostaa sen ylös. Näin paluumatkalla säästyy polttoainetta.

– Teliakselin nostotoiminnon ansiosta tyhjänä ajo sujuu taloudellisemmin, kertoo Storbjörk.

Lue haastattelu Volvo Visiitistä

5. Varustelu ja suunnitellut huollot - pienillä muutoksilla suuria tuloksia
Rengashuolto Volvo verkostossa

Rengaspalvelut Volvo verkostosta

Volvo verkostosta saat Suomessa kattavat rengaspalvelut. Voimme huoltaa renkaat muun huollon yhteydessä, jolloin säästät aikaa. Polttoaineen kulutuksessa voidaan saavuttaa jopa 5–6 % säästö, kun renkaita ja akselistoa seurataan ja huolletaan systemaattisesti.

Lue lisää rengashuollosta
Lähikuva renkaan venttiilistä

TARKISTA PAINE

Rengaspaine. Sen vaikutusta kannattavuuteen helposti aliarvioidaan. Kun renkaiden ja akselien suuntaus on lisäksi kohdallaan, oikealla rengaspaineella voi säästää pitkällä aikavälillä rutkasti sekä rahaa että polttoainetta.

Energiaa säästävä rengas

Energiaa säästävä renkaat

Meidän kauttamme saatavilla renkailla saat kaiken irti kuorma-autostasi. Esimerkiksi 315/70 R22.5 -renkaat on suunniteltu erityisesti kaukokuljetusajoon. Kun renkaat ovat juuri sopivat, säästöjä syntyy.

Volvo Trucks -ilmanohjainpaketti minimoi ilmanvastuksen

ILMANOHJAINPAKETTI MINIMOI ILMANVASTUKSEN

Virtaviivainen ohjaamo pitää kulutuksen pienenä. Olemme hienosäätäneet ilmanohjaimia tuulitunnelitesteissä. Lopputulos? Merkittävästi pienempi polttoaineenkulutus.

Volvo Trucksin huoltosuunnitelma

EI ODOTTAMATTOMIA AJON KESKEYTYMISIÄ

Lupauksemme: Paras mahdollinen käyttöaste. Huoltosuunnittelussamme kuorma-auton ja korjaamon välille muodostetaan yhteys. Tarkka ennakoiva huolto säästää polttoainetta. Ja pitää kuorma-autosi tien päällä.

Tutustu huoltosuunnitelmaan
6. Säilytä tuottavuus myös pitkällä aikavälillä
Kuljettaja ja hänen Volvo FH -kuorma-autonsa

Kouluta kuljettajasi ja seuraa kulutusta

Uusi teknologia parantaa polttoainetehokkuutta ja turvallisuutta. Tärkein tekijä on ylitse muiden on kuitenkin kuljettaja.

Kuljettajakoulutuksessamme pyritään ennen kaikkea kehittämään kuljettajia. Turvallisia kuljettajia. Taloudellisia kuljettajia. Kuljettajakoulutuksessa ja polttoainetaloudellisen ajon koulutuksessamme painotetaan juuri tätä. Ne ovat kannattava investointi kaikille kuljetusyrityksille.

Kun yhdistelmää täydennetään seurannalla, edessä aukeaa tuottava tulevaisuus. Niin sinulle kuin yrityksellesikin.

Lue lisää kuljettajakoulutuksesta Tutustu kaluston hallinnan palveluihimme
Fredrik Blomqvist, Powder-Trans

Powder-Trans on kouluttanut kuljettajiaan ennakoivaan ja taloudelliseen ajotapaan yhteistyössä Volvo Trucksin kanssa.

– Kuljettajat saavat koulutuksissa ahaa-elämyksiä. Koulutuksen, raportoinnin ja neuvonnan ansiosta ajotavat ovat rauhoittuneet, ja kuljettajat osaavat hyödyntää uusia ominaisuuksia. Olemme saavuttaneet useiden prosenttien säästöt polttoaineen kulutuksessa.

 

Toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist, Powder-Trans

Lue lisää Volvo Visiitistä

Volvo Trucks Dynafleet -mobiilisovellus

Tue tuottavuuttasi seurannalla

Kuinka paljon polttoainetta oikein voi säästää? Dynafleet-palvelun avulla voit seurata mm. kuorma-autojen ja kuljettajien suorituksia tarkasti. Seuranta kannustaa kuljettajia parempiin suorituksiin. Ja vaikuttaa myönteisesti yrityksesi tulokseen.

Fuel Advice -palvelun jatkuvan neuvonnan ja ammattitaitoisen opastuksen ansiosta saavutat pysyviä säästöjä vuodesta toiseen.

Tutustu kaluston hallinnan palveluihimme
Volvo Trucks -moottorin sammutuskuvake

SAMMUTA NIIN SÄÄSTÄT POLTTOAINETTA

Pienillä muutoksilla voidaan vaikuttaa ratkaisevan paljon. Moottorikäyttöiset osat kuluttavat polttoainetta. Kompressorit. Ohjaustehostinpumppu. Jopa itse moottori. Ne kannattaa sammuttaa, kun niitä ei tarvita. Näin säästyy polttoainetta. Ja rahaa.

Volvo FH ja varjoliitäjä

Toimintaperiaate

Tutustu teknisiin ominaisuuksiin, joiden ansiosta tämä varjoliitotemppu voitiin toteuttaa. Siihen tarvitaan reipasta keskinopeutta, joka on toteutettu ainutlaatuisella, vetokatkottomalla voimansiirtolinjalla – ja joka vieläpä kuluttaa polttoainetta säästeliäästi.

Vakionopeudensäädintä käyttävä Volvo FH tien päällä

Säästä polttoainetta heti