Lyömätön kaukokuljetusauto

Volvo FH ja I-Save muodostavat ihanteellisen ratkaisun polttoaineenkulutuksen vähentämiseen kaukoliikenteessä – ajo-ominaisuuksista tinkimättä.
Mitä pidempiä matkoja ajat, sitä enemmän voit säästää.

Leikkaa polttoainekuluja jopa 7 %

Leikkaa polttoainekuluja jopa 7 %

Erittäin tehokas D13TC-moottori ja polttoainetta säästävät ominaisuudet, kuten
karttapohjainen I-See-toiminto, Volvo FH ja I-Save, vähentävät polttoainekustannuksia kaukoliikenteessä jopa 7 prosenttia*.

*D13TC Euro 6 step D ja kaukokuljetusten taloudellisuuspaketti (I-Save) vs. D13 eSCR Euro 6 step D. Vakionopeudensäädin, todelliset pinnanmuodot, kuljettajan ajokokemus, sääolosuhteet ja monet muut tekijät vaikuttavat todelliseen kulutukseen.

Tuottavuus nousuun

Tuottavuus nousuun

Tehokas D13TC-moottori tuottaa 300 Nm enemmän vääntöä pienemmillä kierroksilla. Tämän ansiosta vähempi kiihdyttäminen ja pienempi polttoainemäärä riittää tasaisen vauhdin ylläpitämiseen maantieajossa. I-See ‑toimintoa hyödyntävän moottorin ansiosta mäet ja nousut voidaan ajaa suuremmalla vaihteella, jolloin polttoainetta säästyy nopeudesta tinkimättä. Lisäväännön ansiosta myös keskinopeus voidaan pitää suurempana, minkä huomaa erityisesti nousuissa.

Enemmän ajomukavuutta

Enemmän ajomukavuutta

I-Save ‑toiminnolla varustetulla Volvo FH:lla voit ajaa pidempään pienemmillä kierroksilla ja suuremmalla vaihteella, joten ajokokemus on tasaisempi ja hiljaisempi. Vääntöä saa myös irti aiempaa nopeammin, mikä lisää kuorma-auton ajonautintoa entisestään.

Tämä on I-Save ‑toiminnolla varustettu Volvo FH

Tämä on I-Save ‑toiminnolla varustettu Volvo FH

Volvo FH ja I-Save sisältää erittäin tehokkaan D13TC-moottorin ja kattavan polttoainetaloudellisuuspaketin. I-Save ‑toiminnon kaikki ominaisuudet on suunniteltu ja testattu perusteellisesti, jotta polttoainetta varmasti säästyy kaukokuljetusajossa.

Polttoainetaloudellisuuspaketti sisältää päivitetyn karttapohjaisen I-See-toiminnon, I-Shiftin kaukoliikennettä varten optimoidulla ohjelmistolla, I-Cruisen ja I-Rollin, uudet polttoainetehokkaat taka-akselit, tyhjäkäyntisammutuksen ja ohjaustehostimen pumpun, jonka tilavuus on säätyvä.

Volvo D13TC -moottori – tehokas ja taloudellinen

Volvo D13TC -moottori – tehokas ja taloudellinen

D13TC on polttoainetehokkain moottorimme. 460- ja 500-hevosvoimaisena saatavassa moottorissa on männät, joissa on patentoitu aallonmuotoinen sisus, joka parantaa palamista ja lisää tehokkuutta. Turbo Compound -teknologian ansiosta D13TC-moottori hyödyntää käytettävissä olevan energian täysipainoisesti kaikissa vaiheissa, mikä parantaa tehokkuutta kaikilla käyntinopeuksilla – paras tulos saadaan käyntinopeudella 900–1 400 rpm.

Volvo-moottorivalikoima
Päivitetty karttapohjainen I-See

Päivitetty karttapohjainen I-See

I-See pystyy hyödyntämään kuorma-auton liike-energiaa optimaalisesti mäkisessä maastossa edessä olevaa reittiä koskevien tietojen perusteella. Toiminto huolehtii vaihteiden vaihtamisesta, kiihdytyksistä ja moottorijarrutuksista, kun I-Cruise on käytössä. I-See käyttää uutta korkearesoluutioista karttaa, joten pinnanmuotoihin liittyvät paikannustiedot ovat entistäkin tarkempia.

Lue lisää
Päivitetty I-Shift kaukoliikennettä varten

Päivitetty I-Shift kaukoliikennettä varten

Taloudelliseen maantieajoon suunniteltu, kaukokuljetusohjelmistolla varustettu I-Shift säästää polttoainetta. Economy-tilassa jokainen vaihteenvaihto ajoitetaan piiruntarkasti, jotta moottori käy mahdollisimman taloudellisella kierrosalueella.

Lue lisää
I-Cruise ja I-Roll

I-Cruise ja I-Roll

I-Cruise auttaa pitämään vauhdin tasaisena ja säätelee nopeutta, jotta polttoaineenkulutus pysyy pienenä. Näin myös keskinopeus voidaan pitää suurempana, jolloin tuottavuus paranee ja matka taittuu turvallisemmin ja mukavammin. Alamäessä I-Roll kytkee voimansiirron automaattisesti käytöstä ja hyödyntää polttoaineen asemesta kuorma-auton liike-energiaa.

Lue lisää
Koe I-Save ‑toiminnolla varustettu Volvo FH

Koe I-Save ‑toiminnolla varustettu Volvo FH

Katso, mitä kaikkea voit saavuttaa uudella Volvo FH ‑kuorma-autolla ja I-Save ‑toiminnolla. Polttoainetta säästyy ajo-ominaisuuksista ja matkanteon mukavuudesta tinkimättä.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä
Lisää vinkkejä polttoaineen säästämiseen

Lisää vinkkejä polttoaineen säästämiseen

Osallistu asiantuntija-artikkeleihin ja ohjeisiin

Keskustele asiantuntijan kanssa