Polttoainetehokkuudessa on kyse polttoainekustannusten ja ympäristöjalanjäljen hallinnasta. Jokainen pisara polttoainetta on käytettävä hyödyksi parhaalla tavalla. Älä tee kompromisseja tuottavuutesi suhteen. Tehokkain ratkaisu on hyvillä ajo-ominaisuuksilla varustettu kuorma-auto, joka toimii ripeästi ja luotettavasti vähäisellä polttoaineenkulutuksella. Entistä kattavan tuotevalikoimamme ansiosta voit räätälöidä itsellesi juuri tällaisen ratkaisun.

Volvo FH:t

”Seurasin Dynafleetin pisteitä ohjaamon näytöltä. Volvo kulutti viikon aikana 24,36 litraa sadalla kilometrillä. Polttoaineen kulutusta ihmettelin kaikkein eniten. Kun kuulin lukemat, en meinannut uskoa niitä. Ei sen puoleen kukaan mukaan, jolle olen kertonut. Mutta totta ne ovat.” Henri Vanamo

 

"Volvo kulutti vähemmän kuin vakiajokkini. Hyvinkää–Joensuu-lenkillä tankkasin Volvon kerran, tavallisesti sillä reissulla tarvitsee tankata kahdesti. Alhainen kulutus on tietenkin omistajalle tärkeä juttu.Yllättävän vähän tarvitsi tehdä hyvien tulosten eteen. En muuttanut ajotapojani mitenkään, rullaukseen kiinnitin enemmän huomiota. Auto teki itse suurimman työn. Vakionopeudensäädin oli tosi näppärä." Satu Lampinen

 

"Viimeinen reissuni Volvolla oli yli kaksi tuhatta kilometriä. Ajan elintarvikkeita ja terminaalien välistä runkoliikennettä Helsinki–Seinäjoki-reitillä. Viimeisen Helsingin reissun jälkeen tankkasin 280 litraa. Vanhemmissa autoissa on mennyt saman reissun jälkeen tankkiin yli 300 litraa. 40–50 litran säästö yhdessä päivässä on merkittävä vuositasolla, siinä säästää pitkän pennin." Samuel Rantala

 

Kuljettajat Henri Vanamo, Satu Lampinen ja Samuel Rantala osallistuivat Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijaksolle. Lue lisää heidän ja muiden kuljettajien kokemuksia Volvo FH:n polttoainetaloudellisuudesta ja paljon muusta.

D13-moottorin polttoainetehokkuus

Tehokas ja taloudellinen moottorivalikoima

D13 Euro 6 Step D -moottorivalikoimamme on suunniteltu huolellisesti polttoainesäästöjä silmällä pitäen mutta suorituskyvystä tinkimättä. Kaikki moottorimme tarjoavat erinomaisen ajettavuuden ja mahdollistavat suurimman vaihteen käyttämisen jopa ylämäissä nopeuden ylläpitämiseksi ja polttoaineen säästämiseksi.

Moottorit tutuiksi
I-Save

I-Save-toiminto vähentää kaukokuljetusten kustannuksia

Kaukokuljetukseen suunnitellut I-Save-voimansiirtomme ovat uusin lisäys valikoimaan. Ne yhdistävät muun muassa 460- tai 500-hevosvoimaiset D13TC-moottorit tehokkaisiin taka-akseleihin ja vaihteistoihin. Yhdistettynä polttoainetaloudellisuuspakettiin nämä ratkaisut voivat vähentää polttoaineenkulutusta jopa 7 prosenttia*.

 

*D13TC Euro 6 step D ja kaukokuljetusten taloudellisuuspaketti (I-Save) vs. D13 eSCR Euro 6 step D. Vakionopeudensäädin, todelliset pinnanmuodot, kuljettajan ajokokemus, sääolosuhteet ja monet muut tekijät vaikuttavat todelliseen kulutukseen.

I-See – totea omin silmin, miten polttoainelaskut pienenevät

Millä reitillä kuluisi vähiten polttoainetta? I-See-toiminto säätelee nopeutta ja vaihteita polttoaineenkulutuksen kannalta parhaimmalla tavalla tien pinnanvaihteluja koskevien tietojen perusteella. Kuorma-auton kineettistä energiaa hyödyntämällä järjestelmä voi pienentää polttoaineenkulutusta jopa 5 prosenttia. I-See käyttää pilvipohjaisia karttatietoja parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Taka-akselin välityssuhde

Oikea välitys kuljetustehtävän mukaan

Taka-akseli on tehokkaan ketjun viimeinen linkki. Kun kaukokuljetusauton taka-akselin välityssuhde on juuri oikea, se toimii täydellisessä sopusoinnussa D13-moottorin ja I-Shift DC -kaksoiskytkimen kanssa. Tulos? kierrokset pienenevät, ajomukavuus kohenee ja polttoainetehokkuus paranee.

I-Cruise

Tasainen ajonopeus I-Cruisen avulla

Älykäs vakionopeudensäädin. I-Cruise säätelee nopeutta niin, että polttoaineenkulutus pysyy pienenä. Tämä paitsi edistää tuottavuutta myös auttaa ylläpitämään hyvää keskinopeutta. Samalla turvallisuus ja ajomukavuus paranevat.

Vaivatonta ajamista

Oikea rengasvalinta, oikea rengaspaine ja pyörien sekä akselien oikea suuntaus voivat pienentää polttoaineenkulutusta merkittävästi. Eri puolilla Eurooppaa tehtyjen tutkimusten mukaan akselit ja pyörät on suunnattu väärin kahdessa kolmesta kuorma-autosta. Pienellä vaivalla saadaan siis paljon aikaan.

Fuel Advice – pienennä kulutusta, jatkuvasti

Saavuta polttoaineenkulutukseen liittyvät tavoitteesi jatkuvasti. Huomaat pian, miten kulutus pienenee tehokkuutesi parantuessa. Fuel Advice -palvelumme tuo käyttöösi henkilökohtaisen polttoaineasiantuntijan. Asiantuntijan säännöllisten analyysien, neuvojen ja helposti saatavilla olevan tuen ansiosta saavutat polttoainesäästöjä hetkessä ja parannat ajamisen taloudellisuutta vuosi vuodelta.

Säästä polttoainetta Dynafleetin avulla

Tietoon perustuvaa tehokkuutta

Dynafleetin ja kuljettajakoulutuksen yhdistelmällä voit säästää polttoainetta jopa 7 prosenttia.

Dynafleet – seuraa polttoainetaloudellisuuttasi

Tutustu kuljetusten tietojärjestelmäämme. Palvelun avulla voit seurata kuorma-autojen ja kuljettajien suorituksia reaaliajassa sekä tarkastella automaattisesti laadittuja, polttoainetaloudellisuuteen perustuvia sijoituksia. Näin voit tehdä vertailuja, havaita trendejä sekä toteuttaa kannattavia, polttoainetaloudellisuutta parantavia muutoksia.

Kuljettajakoulutus – suuria säästöjä pienillä muutoksilla

Taloudellinen ajotapa (ennakoiva) -kurssimme avulla saat parhaan tehon irti jokaisesta polttoainetipasta. Tämän Volvo Trucksin kuljettajakoulutusohjelmaan sisältyvän kurssin kokonaisvaltainen lähestymistapa auttaa tekemään ajotottumuksista polttoainetaloudellisia ja säästöistä pysyviä. Parhaisiin tuloksiin päästään, kun kurssin oppeja ja Dynafleet-raporttien tietoja sovelletaan yhdistetysti.

Ilmanohjainpaketti

Ilmaohjainpaketti voi parantaa polttoainetaloutta jopa 8 prosenttia. Se vähentää turbulenssia, minimoi ilmanvastuksen ja ohjaa virtauksia poispäin perävaunusta.  Polttoaine- ja kustannussäästöjen lisäksi se vähentää hiilidioksidipäästöjä, mikä on erittäin ympäristöystävällistä.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Ota hyvä lähtö

Taloudellisen ajon kannalta on tärkeää, että asiat tehdään alusta saakka oikein. Jälleenmyyjäsi on polttoainesäästöjen asiantuntija. Mikset siis pyytäisi heidän apuaan?

Etsi paikallinen jälleenmyyjä