Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä on alusta saakka tuottanut täydellistä vakautta suurilla nopeuksilla ja huippuluokan hallittavuutta pienillä nopeuksilla – sekä vähentänyt lihaksiin kohdistuvaa rasitusta. Nyt sillä voi myös välttää heittelehtimistä ja tahatonta ajautumista kaistalta, ja ohjauksen tuntuman voi säätää myös oman mielensä mukaiseksi. Myös kuorma-auton etäohjaaminen on mahdollista.

Video Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmän toiminnasta

Näin Volvo Dynamic Steering toimii

Äärimmäisen tarkka ohjausteknologia

Tämä patentoitu teknologiamme yhdistää perinteisen hydraulisen ohjaustehostimen ja ohjausvaihteeseen asennetun, elektronisesti ohjatun sähkömoottorin. Elektroninen ohjausyksikkö (Electrical Control Unit – ECU) laskee useiden antureiden antamien tietojen perusteella paitsi kuorma-auton suunnan myös kuljettajan aikeet. Voimanlähteenä toimii sähkömoottori, joka säätelee ohjausjärjestelmän toimintaa 2 000 kertaa sekunnissa. Järjestelmä korjaa tahattomia ohjausliikkeitä ja lisää tarvittaessa voimaa ohjaukseen. Teknologia perustuu vääntömomenttia säätelevään järjestelmään. Volvo Dynamic Steering on nyt saatavana kaikkiin akselikokoonpanoihin – myös kaksoisetuakseleilla varustettuihin malleihin.

Volvo FH:n Dynamic Steering

Vaivaton ohjaus kaikilla nopeuksilla

Suurilla nopeuksilla ajettaessa Volvo Dynamic Steering pitää kuorma-auton vakaana ja suunnassa. Hitaassa ja tarkkuutta vaativassa ajossa se tehostaa kuljettajan ohjausvoimaa kaikilla kuormilla. Emme laske leikkiä kun sanomme, että voit ohjata uutta Volvo FH:ta vaikka yhdellä sormella.

Kuorma-auton kuljettaja peruuttaa Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmällä

Peruuttaminen. Nyt yhtä helppoa kuin ajaminen eteenpäin.

Täydessä lastissa olevan kuorma-auton peruuttaminen on nyt lasten leikkiä. Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä on piiruntarkka, ohjaaminen on vaivatonta, ja ohjauspyörä palautuu automaattisesti keskiasentoon. Parannetun suuntavakavuuden ansiosta voit peruuttaa ajoneuvoa yli sata metriä suunnassa pysyen.

Volvo FH kulkee luotisuoraan

Luotisuoraa ajoa kaikissa olosuhteissa

Rasittavatko korjaavat ohjausliikkeet hermoja jarrutuksen jälkeen tai epätasaisilla pinnoilla ajettaessa? Historiaa. Aiheuttavatko kuopat, kulumisurat ja muut tien epätasaisuudet päänsärkyä? Lähes huomaamattomia. Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä tasapainottaa jopa voimakkaan sivutuulen vaikutuksia. Voit siis keventää otettasi ohjauspyörästä – kuorma-auto muuttaa suuntaa vain halutessasi.

Kuljettajan käsi ohjauspyörällä

Dynaamista ajoa

Muokkaa asetuksia oman ajosi mukaiseksi ja Volvo Dynamic Steeringin ansiosta ohjat ovat täydellisesti käsissäsi. Voit itse asettaa ohjauspyörän vastuksen siten, että se sopii parhaiten ajo-olosuhteisiin ja omiin mieltymyksiisi. Voit valita esimääritetyn asetuksen tai mukauttaa asetukset kokonaan itse. Tuloksena on juuri sellainen ajokokemus kuin itse haluat.

Näin se toimii
Volvo FH kylmässä ympäristössä

Vältä heittelehtiminen

Ajonvakautustoiminnolla varustettu Volvo Dynamic Steering minimoi heittelehtimisen aiheuttamien onnettomuuksien riskin. Jos järjestelmä havaitsee heittelehtimistä, se avustaa kevyesti korjaavassa ohjausliikkeessä. Näin voit vakauttaa ajoneuvoa ohjaamalla sitä päinvastaiseen suuntaan – ennen kuin ehdit huomatakaan, että jotain oli tapahtumassa.

Näin se toimii
Volvo FH tiellä rinta rinnan Volvo henkilöauton kanssa

Pysy kaistalla

Kaistallapitoavustimella varustettu Volvo Dynamic Steering minimoi kaatumisonnettomuuksien ja kolaroinnin riskin. Jos kuorma-auto ajautuu tahattomasti kohti kaistamerkintöjä, järjestelmä auttaa sinua palauttamaan oikean ajosuunnan kevyellä ohjausta tukevalla liikkeellä. Sitä hädin tuskin huomaa, mutta se vie turvallisuuden kokonaan uudelle tasolle.

Näin se toimii
Kuljettaja, joka ohjaa Volvo FH ‑kuorma-autoa ulkopuolelta kauko-ohjaimella

Tervetuloa uuteen ohjaamoosi

Ulkoisen ohjauksen mahdollistavan Volvo Dynamic Steeringin ansiosta kuorma-autoa voi ohjata kauko-ohjaimella. Tämä on ihanteellinen ratkaisu työtehtäviin, joissa kuorma-autoa siirretään toistuvasti hieman eteenpäin ja edestakaista kulkua ohjaamoon tulee paljon. Tuottavuus paranee ja työpäivät sujuvat huomattavasti mukavammissa merkeissä.

Näin se toimii
Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Oletko valmis kokeilemaan vaivatonta ajamista?

Jos haluat kokea helpoimman koeajon koskaan, ota yhteyttä paikalliseen Volvo jälleenmyyjään.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä