”I-See toimii luotettavasti ja loogisesti”

Kuljetusliike Pöytälaakso Oy pudotti I-See -vakionopeudensäätimen avulla polttoaineenkulutusta noin kolme litraa sadalla kilometrillä.

Kuljetusliike Pöytälaakso Oy Volvo FH talviajossa

Kuljetusliike Pöytälaakson Janne Valtonen ajaa terästehtaan peltikuormia Torniosta Etelä-Suomeen. Sieltä hän palaa pohjoiseen Postin lähetyksien kanssa. Reittiä ajaa neljä kuljetusliike Pöytälaakson uudenmallista Volvoa, joilla kullakin on kaksi kuljettajaa. Reitin kuorma-autoihin on asennettu älykäs I-See -vakionopeudensäädin.

– I-See lukee hyvin tien, ja sen kanssa on mukava ajaa. Aikaisemmin ajelin jalka kaasulla, nykyisin enemmän vakionopeudensäätimellä. Se on lisännyt rullauksen määrää, mikä on pienentänyt polttoaineenkulutusta, sanoo Valtonen.

Polttoaineenkulutus laski 2–3 litraa

Jyrki Maunus, Kuljetusliike Pöytälaakso Oy

Pöytälaakson kalustosta ja huolloista vastaava Jyrki Maunus kertoo, että I-See -järjestelmä asennettiin, koska Tornio-Vantaa-Oulu-Tornio -reitillä ajavien neljän Volvon kulutuserot haluttiin tasata. Kalustopäällikkö on ehtinyt kokeilla I-Seetä, vaikka kuorma-autoja ei paljon konttorilla näy. Volvot ovat tuottavassa työssä tien päällä.

Jyrki Maunus, Kuljetusliike Pöytälaakso Oy

– I-Seen ansiosta polttoaineenkulutus laski keskimäärin 2–3 litraa sadalla kilometrillä, lisäksi kaikkien Volvojen kulutus saatiin samalle tasolle, eli tavoite toteutui.

Maunuksen mielestä I-See toimii luotettavasti ja loogisesti.
– Olen jonkin verran itsekin pitänyt ajotapakoulutusta. Parhaat kuljettajat pystyvät samaan kuin tekniikka. Ero tulee siitä, että kuljettaja unohtaa, mutta I-See ei koskaan.