Volvo FH

”Tutkaohjattu vakionopeudensäädin oli tosi kätevä maantiellä. Kun ajoin toisen kuorma-auton perässä, ei tarvinnut koskea mihinkään, ja vauhti pysyi samana kuin työkaverilla edessä.”

 

Kuljettaja Toni Puolatie osallistui Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijaksolle. Lue lisää Tonin ja muiden kuljettajien kokemuksia I-Seestä ja paljon muusta.

Koska kuorma-auto tuntee aiemmin ajetun tien pinnanvaihtelut valmiiksi, se osaa säädellä moottorin ja I-Shift -vaihteiston toimintaa niin, että liike-energiaa hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla ja polttoaineenkulutus sekä hiilidioksidipäästöt ovat mahdollisimman vähäisiä.

Anders Eriksson

I-See -järjestelmän kehittäjä, Volvo Trucks

Video I-Seen toimintaperiaatteesta

I-Seen mahdollistamat säästöt

Katso, miten paljon voit säästää I-Seellä?

Toimintaperiaate

Mäkeä lähestyttäessä kuorma-auto lataa tiedot korkearesoluutioisesta kaupallisesta topografisesta kartasta, jota käytetään verkon välityksellä. Näiden tietojen avulla kuorma-auton oma liike-energia saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti kuudessa eri vaiheessa. Tällöin myös polttoaineenkulutus pienenee jopa 5 %. Jos kartta ei sisällä tietä tai yhteys palvelimeen katkeaa, kuorma-auto siirtyy käyttämään yhteistä tietokantaa.

Taitavat kuljettajat tekevät jo näin. Erona on se, että kahdeksan tunnin ajon jälkeen taitavinkaan kuljettaja ei aja samalla tavalla kuin ajorupeaman alussa. Kun I-See -järjestelmä huolehtii mäkiajon nopeudensäätelystä, kuljettaja voi keskittyä ajamisen muihin osa-alueisiin.

Volvo FH:n I-See ‑pilvitoiminto

Tuki pelaa ja matka jatkuu

Uusi I-See on entistäkin parempi. Entiseen tapaan se optimoi nopeuden ja vaihteiden vaihdot pinnanmuodostustietojen perusteella. Uusi I-See käyttää ensisijaisesti korkearesoluutioista kaupallista topografista karttaa ja toissijaisesti muiden I-See ‑käyttäjien dataa – joka on tallennettu pilveen. Ja jos yhteys katkeaa, järjestelmä käyttää paikallisesti tallennettua dataa.

Se tarkoittaa, että topografiatiedot ovat aina käytettävissä, ajokokemus on sujuvampi ja järjestelmä päivitetään automaattisesti ilman korjaamokäyntiä. 

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Haluatko vieläkin suurempia säästöjä?

Vieraile paikallisen Volvo jälleenmyyjän luona, ja hän esittelee sinulle kaikki polttoainetta säästävät ominaisuudet ja palvelut.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä