Video Stretch-jarrun hyödyistä

Stretch-jarru

Kun käännyt tai ajat alamäkeen liukkaalla tiellä, Volvo FH:n Stretch-jarru pienentää linkkuveitsi-ilmiön riskiä. Se pumppujarruttaa perävaunua, mikä oikaisee ajoneuvoyhdistelmää. Voit määrittää Stretch-jarrun aktivoitumaan automaattisesti riskitilanteissa, jopa 50 km/h:n nopeudessa. Stretch-jarru on saatavana sekä tasakuorma-autoihin että vetoautoihin.
Video ACC-vakionopeudensäätimen ja hätäjarrulla varustetun törmäysvaroittimen hyödyistä

ACC-vakionopeudensäädin ja hätäjarrulla varustettu törmäysvaroitin

Tutka- ja kameraohjattu ACC (Adaptive Cruise Control) -vakionopeudensäädin auttaa pitämään turvallisen välin edellä ajavaan ajoneuvoon ruuhkaisessa liikenteessä säätelemällä kaasua ja kaikkia käytettävissä olevia jarruja. Jos törmäyksen riski havaitaan, tuulilasiin heijastetaan varoitusvaloja. Hätäjarrulla varustettu törmäysvaroitin vie järjestelmän vielä pidemmälle. Se avustaa hätäjarrutuksessa automaattisesti, jos törmäysvaara on välitön, jolloin vakavien loukkaantumisten riski pienenee merkittävästi.
Video kaistavahdin hyödyistä

Kaistavahti

Ajautuminen kaistalta on yleinen syy vakavissa onnettomuuksissa. Meidän mielestämme liian yleinen. Kaistavahti seuraa tien merkintöjä kameralla ja antaa varoituksen, jos epähuomiossa ajat niiden yli.
Video kuljettajan vireystilan valvonnan hyödyistä

Kuljettajan vireystilan valvonta

Kuljettajan vireystilan valvonta on älykäs järjestelmä, joka seuraa ajokäyttäytymistäsi. Jos se poikkeaa normaalista ja kielii väsymyksestä, näyttöön tulee merkkivalo ja sanoma, jossa kehotetaan pitämään taukoa.
Video kaistanvaihtovahdin hyödyistä

Kaistanvaihtovahti

Aktivoituna kaistanvaihtovahti valvoo apukuljettajan puoleista kuollutta kulmaa tutkajärjestelmän avulla. Jos kaistanvaihto ei muiden tienkäyttäjien vuoksi ole turvallista, järjestelmä varoittaa äänimerkillä ja vilkkuvalla kuvakkeella apukuljettajan peilin vieressä.
Video ESP-ajonvakautusjärjestelmän hyödyistä

ESC-ajonvakautusjärjestelmä

Volvon ESC-ajonvakautusjärjestelmä pienentää heittelehtimisen ja kaatumisen riskiä huomattavasti. Riskitilanteissa se ryhtyy heti toimeen ja alentaa moottorin tehoa sekä jarruttaa kuorma-auton ja perävaunun jokaista pyörää erikseen. ESC voidaan nyt tilata useimpiin kuorma-autoihin, niin veto- kuin tasakuorma-autoihinkin.

Video hätäjarruvalon hyödyistä

Hätäjarruvalo

Jos polkaiset jarrut pohjaan, jarruvalo vilkkuu tiheään ja varoittaa takana ajavia. Tämä on tehokas keino välttää peräänajoja, jotka voivat olla hengenvaarallisia.
Volvo FH:n Aktiivinen turvallisuus ‑paketti

Aktiivinen turvallisuus -paketti

Paranna turvallisuutta entisestään paketilla, jossa ovat mukana

  • Kaistanvaihtovahti
  • Kuljettajan vireystilan valvonta ja
  • ACC-vakionopeudensäädin ja törmäysvaroitin
Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Kaipaatko lisäturvallisuutta?

Käy paikallisella Volvo jälleenmyyjällä, niin pääset tutustumaan kuljettajaa tukeviin järjestelmiimme.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä