Volvo FH:t

Lue kuljettajien kokemuksia

”Ohjaamossa tunsi olonsa mukavaksi. Siellä oli mukille ja pullolle omat telineet, ja laatikot olivat lähellä. Jääkaappi toimi papereiden alustana tarvittaessa. Hallintalaitteet olivat hyvin paikoillaan, ja jousitus pelasi hienosti. Peilit oli sijoitettu siten, että ohjaamosta näki tosi hyvin ulos. Työviihtyvyys oli hyvä, ja kaikki oli kondiksessa.” Joni Ristimäki

 

"Volvon ohjaamo on kuljettajalle mukava työskentely-ympäristö. Ergonomia on kohdallaan, ja sisätilat ovat toimivat. Kun seisoin keskilattialla ja laskin kassin sängylle, minun ei tarvinnut kumartua yhtään. Leveän sängyn reunalla pystyi istumaan mukavasti." Sonja Vähämäki

Volvo FH:t

"Volvoa ajaessa ei koko ajan tarvinnut pelata nintendoa. Jos oma ajotapa on entuudestaan taloudellinen, luvut pysyvät tapissa ilman suuria ponnisteluja. Volvo oli helposti lähestyttävä. Kaikki toiminnot löytyivät helposti, ja ajotietokoneeseen pääsi sisään puolessa tunnissa. Kun katkaisimien paikan oli löytänyt kerran kojetaulussa, jatkossa kyllä muisti, missä ne ovat."
Joni Ristimäki

"Volvon ohjaamo on selkeä ja looginen. Huomasi, että joku oli miettinyt jokaisen napin paikan. Katkaisimet löytyvät sieltä, mistä niitä itsekin etsisi. Pidän siitä, että hallintalaitteet tuodaan kuljettajan ulottuville. Kun istuu Volvon jakkaran taakse, tulee sellainen olo, että voi keskittyä ajamiseen."
Henri Vanamo

 

Kuljettajat Joni Ristimäki, Henri Vanamo ja Sonja Vähämäki osallistuivat Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijaksolle. Lue lisää heidän ja muiden kuljettajien kokemuksia Volvo FH:n ohjaamosta  ja paljon muusta.

Kuljettajan kertomaa ohjaamon sisätiloista

Kunnianosoitus kuorma-autonkuljettajille

Jokainen osa ja jokainen millimetri on suunniteltu äärimmäisen huolellisesti parantamaan kuljettajan mukavuutta – riippumatta siitä, istuuko hän ohjauspyörän takana vai lepääkö hän vuoteessa.
Säilytyslokerot Volvo FH -ohjaamon sisätiloissa

Tilava ohjaamo

Suoristetut A-pilarit, matala moottoritunneli ja korotettu katto tekevät ohjaamosta todella tilavan. Tila riittää pitkällekin kuljettajalle, sillä seisomatilaa on huikeat 220 cm.

Haluatko lisätietoja?

Runsaasti tilaa tavaroillesi

Tähän ohjaamoon mahtuu paljon. Tilavat etu- ja takaosan säilytystilat, vuoteen alla olevat säilytystilat ja ulkoinen säilytystila voidaan räätälöidä täsmällisesti tarpeidesi mukaan. Ja myös pienemmille tavaroille on useita näppäriä lokeroita. 

Suurempi koti tien päällä

Haluatko lisää tilaa ja mukavuutta? Tutustu laajennettuun Globetrotter XXL -ohjaamoon, jossa on 250 mm leveämpi ja 130 mm pidempi vuoden kuin Globetrotter XL -ohjaamossa. Kotisi tien päällä on nyt entistäkin mukavampi.

Volvo FH -ohjaamon vuode

Leveä ja miellyttävä vuode

Alavuoteessa lepo maittaa, ja sitä voi leventää aina 900 millimetriin saakka. Voit valita myös manuaalisesti tai elektronisesti ohjattavan vuoteen, joka kallistuu 55 astetta – asento sopii täydellisesti lepohetkeen, lukemiseen tai television katseluun.

Volvo FH:n pysäköintijäähdytin

Sisäänrakennettu pysäköintijäähdytin

Ensiluokkainen jäähdytysteho, ei vie sisätilaa eikä heikennä aerodynamiikkaa. I-ParkCool on integroitu pysäköintijäähdytin, joka säätelee lämpötilaa öisin ja säästää polttoainetta päivisin.

 

Lue lisää I-ParkCool -pysäköintijäähdyttimestä >

Volvo FH:n säädettävä ohjauspyörä

Mukavaa ohjausta

Säädettävä ohjauspyörä ja jopa 20 astetta kääntyvä ohjauspylväs parantavat ajomukavuutta. Säädöt tehdään kätevästi polkimella, joka voidaan siirtää sivuun, kun kuljet ohjaamoon.

Luokkansa johtava istuin

Suuri istuimen säätöväli. Sitä voi siirtää 24 cm eteen-taakse ja 10 cm korkeussuunnassa. Sen muoto myös tukee aiempaa paremmin sivuttaissuunnassa ja parantaa pitkäjalkaisten kuljettajien tukea.

Volvo FH:n kojelauta

Ilmanlaaduntunnistimella varustettu automaatti-ilmastointi

Automaatti-ilmastoinnissa on laadukkaat ilmanvaihtimet sekä tunnistimet ja suodattimet. Ne suodattavat kaiken hengitysilman. Ilmanlaatu on poikkeuksellisen hyvä, huurteenpoisto-ominaisuudet tehostuvat eikä vetoa synny.

Palvelu- ja infotainment-järjestelmä

Tieto- ja viihdekeskus - Älykäs kuorma-auto

Helppokäyttöinen navigointi, kuljetusten hallinta Dynafleetilla, paremmat viestintäominaisuudet ja laadukkaat viihdepalvelut. Volvo Trucksin integroidussa tieto- ja viihdekeskuksessa nämä ominaisuudet on yhdistetty. Käytä kaikkea seitsemän tuuman kosketusnäytöllä. Sitä voi käyttää manuaalisesti, äänikomennoilla ja ohjauspyörän painikkeilla.

Uudistunut ohjaamoympäristö.

Helppo käyttää

Helppo käyttää

Tieto- ja viihdepalveluja voi hallita mutkattomasti. Edut ovat tuntuvia: parempi ja turvallisempi ajokokemus, helppo navigointi ja tehostunut kuljetusten hallinta.

Ohjaamon audio- ja viihdeyksikkö on yhdistetty Dynafleet- ja navigointitoimintoihin.

Koska palvelut, tieto ja viihde on integroitu, niiden käyttäminen on entistäkin helpompaa. Kosketa näyttöä, paina ohjauspyörän painikkeita – tai käytä ääntäsi. Mikä vain sinulle parhaiten sopii.

Volvo FH:n kattoluukku

Turvallinen kattoikkuna

Sävytetty lasikattoikkuna tuo tilavuutta, keveyttä ja ilmavuutta ohjaamoon ja toimii myös varauloskäyntinä. Sen mukana toimitetaan myös häikäisysuoja ja hyttysverkko sekä valinnaisena saatavat sähköiset hallintalaitteet.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Ole kuin kotonasi

Tee olosi mukavaksi. Kokeile istuinta. Vuodetta. Kurkista kaikkiin kaappeihin. Voi olla vaikea uskoa, miten paljon tilaa ajoneuvossa on.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä