Volvo FH on lyömättömän tarkka

Lyömättömän tarkka

Alustan ansiosta Volvo FH on tien päällä lyömättömän tarkka. Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä on saatavana kahden etuakselin kuorma-autoihin. Se pienentää kuljettajan niskaan, selkään ja hartioihin kohdistuvaa rasitusta merkittävästi. Tuottavuutesi ja joustavuutesi parantamiseksi olemme suurentaneet etuakselipainoa 18:sta 20:een tonniin. Ja jos tarvitset paljon maavaraa, GRAS-G2-ilmajousitus on nyt saatavana Volvo FH ‑kuorma-autoon.

Aiempaa kevyempi – Volvo FH -alusta

Mitä kevyempi, sitä parempi

Volvo FH voidaan tarvittaessa optimoida niin, että sillä on pieni omapaino. Saatavana on myös pusher-akselilla varustettu 6×2-malli, jossa on yksi kevyt vetoakseli. 4×2-vetoautokokoonpanon kevyen akselin sekä kevyen takajousituksen ansiosta vertailupainoksi saadaan 7 250 kg – johon sisältyy 405 litraa polttoainetta säiliössä.

Volvo-alustassa on uusi teliakselin nostotoiminto

Teliakselin nostotoiminto.

Volvo FH -kuorma-autoosi on nyt saatavana täysin uusi teliakselin nosto. Se on mullistava uusi ominaisuus, jonka ansiosta takimmainen vetoakseli voidaan kytkeä irti ja nostaa, kun kuorma-autossa ei ole lastia. Kantoakselin tavoin tämä pienentää sekä kääntösädettä että polttoaineenkulutusta huomattavasti.

Lisätietoja teliakselin nostotoiminnosta
Viisi akselia, saatavana suoraan tehtaalta

Viisi akselia – suoraan tehtaalta

Kuljetatko raskaita kuormia? Nyt voit tilata viisiakselisen kuorma-auton suoraan tehtaalta. Saat kuorma-auton entistä nopeammin, ja muutostyökustannuksilta vältytään kokonaan. Saat kuorma-auton myös täysin tyyppihyväksyttynä. Lisäksi saat täyden Volvo takuun ja jälkimarkkinatuen, mikä pienentää kokonaiskäyttökustannuksia pitkällä aikavälillä.

Lue lisää 10x4-mallistamme
Päällirakennusta tukevien ominaisuuksiensa ansiosta Volvo FH on valmis kaikenlaisiin käyttötehtäviin

Valinnanvaraa on enemmän. Päällirakentaminen on entistä nopeampaa.

Lukuisten erittelyvaihtoehtojen ansiosta Volvo FH on nopea ja helppo valmistella mihin tahansa käyttötarkoitukseen, myös vaihtolavoja varten. Elektronisen päällirakentajamoduulin hyödyntäminen on helppoa, ja kaikki tarvittavat tekniset piirustukset ja sähkökaaviot ovat helposti päällirakentajan käytettävissä VBI (Volvo Bodybuilder Instructions) -järjestelmässä.

Tutustu Volvon päällirakentajaohjeisiin

Uusi alustarakenne

Volvo FH ‑vetoautoalusta

Vetoauton alusta

1. Kaksi virtajärjestelmää
Lisävarusteena saatavalla kahden virtajärjestelmän akkuratkaisulla saadaan lisätehoa käyttötehtäviin, joissa sitä tarvitaan.

2. Akkukotelo (BBOX-EF)
Voidaan sijoittaa tarvittaessa myös takaosaan runkopalkkien väliin.

3. AdBlue-säiliö
Voidaan asentaa rungon päälle ohjaamon taakse, jolloin polttoainetilavuutta saadaan lisää (ADTP-BC).

4. APM (Air Production Modulator)
Sijoitettu runkopalkkien väliin, jotta alustaan asennettaville varusteille, kuten polttoainesäiliöille, jää enemmän tilaa.

Tasakuorma-auton alusta

Tasakuorma-auton alusta

1. Vapaata runkotilaa
Alustan komponentteja voidaan siirtää taaksepäin, jotta nosturin jaloille tai muille laitteille jää tilaa. (FAA10 – n. 500 mm; FAA20 – n. 600 mm).

2. Päällirakentajalle tarkoitettu rungon reikärivi
Rungon ylin reikärivi on varattu päällirakentajalle. Kaikki kannattimet on muotoiltu päällirakentajaa silmälläpitäen, ja niissä on 8 mm:n välilevy, joka voidaan korvata päällirakentajan kuormakorikiinnikkeellä. Niissä ei ole käytetty niittejä.

3. Nosturin valmiussarja
Alusta ja kiinnityslevyt voidaan asentaa tehtaalla.

4. Takailmajousitus ja pieni takaylitys Kallistuksenvakaaja on suunnattu eteenpäin, joten sillä voidaan lyhentää takaylitystä. Tästä on hyötyä paitsi maansiirrossa myös asfaltoinnissa ja vaihtolavoissa.

Volvon kattavat akselistoratkaisut FH16

Volvon monipuoliset akselistoratkaisut

Tutustu vaihtoehtoihin
Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Miellyttääkö? Lähde koeajolle

Ainoa oikea tapa kokea mukautumiskykyinen alustamme on siirtyä ohjauspyörän taakse. Avaimet saat paikalliselta Volvo jälleenmyyjältäsi.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä