Volvo kuorma-autot

Suomi

×

Kohti kestävämpää kehitystä

Vaihtoehtoiset polttoaineet

Vaihtoehtoiset polttoaineet ovat tärkeä osa Volvo Trucksin strategiaa kohti kestävämpää kehitystä. Tarjoamme erilaisia ​​ratkaisuja vaihtoehtoisille polttoaineille kuljetustehtävistäsi riippuen. Kaasukäyttöiset kuorma-autot sopivat raskaampiin tehtäviin pitemmillä matkoilla, kun taas sähköautomme ovat täydellisiä kaupungeissa. Lisäksi useat dieselkäyttöisistä kuorma-autoistamme voivat käyttää uusiutuvista luonnonvaroista valmistettuja polttoaineita. Ne kaikki auttavat vähentämään maantiekuljetusten ympäristövaikutuksia.

Pienempi hiilijalanjälki kaasukäyttöisillä kuorma-autoilla

Monen kuljetusyrittäjän pyrkimyksenä on vähentää ympäristön hiilijalanjälkeä ja alentaa polttoainekustannuksia. Suosittelemme tutustumaan tarkemmin kaasukäyttöisiin ajoneuvoihimme. Nämä kuorma-autot ovat käytettävissä kaikkeen jätteidenkeräyksestä toimituskuljetuksiin kaukoliikenteeseen, ja ne toimivat joko maakaasulla tai nesteytetyllä maakaasulla - jotka tuotetaan sekä maakaasusta että biokaasusta saatavuuden mukaan. Kaasukäyttöisten kuorma-autojemme avulla voidaan vähentää CO2-päästöjä 20–100% *, joka mahdollistaa sujuvan siirtymisen ympäristöystävällisempiin kuljetuksiin.

Mikä on LNG?

LNG on maakaasu tai biokaasu, joka nesteytetään saattamalla se matalaan lämpötilaan. Kun kaasu nesteytyy, sen määrä pienenee, jonka ansiosta kuorma-autolla on tarpeeksi polttoainetta pitkien kuljetusten ajamiseen. Nesteytetyn maakaasun huoltoasemien verkko kasvaa EU:n tuella koko Euroopassa. Tämä tarkoittaa, että nesteytetty maakaasu tarjoaa valtavan potentiaalin korvaamaan dieselin kuorma-autoissa. Fossiilisella maakaasulla toimivat LNG-moottorikäyttöiset kuorma-autot vähentävät hiilidioksidipäästöjä 20%* verrattuna dieseliin. Ja biokaasua käytettäessä hiilidioksidipäästöt vähenevät 100% *.

Mikä on CNG?

CNG on maakaasu tai biokaasu, joka on paineistettu korkeapaineeseen ja varastoitu kuorma-autoissa oleviin säiliöihin. Nestekaasukäyttöisillä kuorma-autoillamme on riittävästi voimaa, vääntömomenttia ja kantamaa käsitellä vaativia toimituskuljetuksia ja jätteiden keräystä. Paineistettua biokaasua käytettäessä hiilidioksidipäästöt vähenevät jopa 70% **.

* Tämä kattaa ajoneuvon päästöt käytön aikana, ns. ”Tank to wheel”.

** Tämä kattaa polttoaineen tuotannosta ja käytöstä aiheutuvat päästöt ns. ”Well to wheel”.

Tutustu kuorma-automalleihimme

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteys lähimpään Volvo Trucks -jälleenmyyjääsi niin keskustellaan lisää vaihtoehdoista.