Kuorma-autot

Älä anna hankalan maaston pysäyttää sinua

Volvo FMX:n erinomainen liikkeellelähtökyky

Kuran tai hiekan peittämällä tiellä ajoneuvo on syytä pitää liikkeessä – muuten voi seurata hankaluuksia. Vetävä etuakseli, automaattinen etuvedon kytkentä ja jopa 300 millimetrin maavara varmistavat, että kuorma-auto ei juutu koskaan paikoilleen. Volvo FMX:n 4×4-, 6×6-, 8×6- ja 10×6-versioissa vetävä etuakseli kytkeytyy automaattisesti päälle ja pois aina tarvittaessa. Volvo FMX:ään on saatavana laaja valikoima ominaisuuksia, jotka helpottavat elämää vaikeissa maastoissa.

Vetävä etuakseli

Volvo FMX:ään on saatavana vetävä etuakseli 4×4-, 6×6-, 8×6- tai 10×6-akselirakenteella – näin varmistat sujuvan etenemisen kaikissa olosuhteissa. Vetävä etuakseli on sijoitettu siten, että kuorma-autolla on parempi lähestymiskulma. Ratkaisu on suunniteltu kestäväksi ja virtaviivaiseksi. Raidetanko on integroitu akselipalkin taakse, joten akseliston vankkarakenteinen kotelo on ajoneuvon matalimmalla oleva osa ja kuorma-auton maavara on täydellä kuormalla merkittävästi korkeampi.

Takailmajousitus

Maansiirtokuljetuksiin tehty takailmajousitus mahdollistaa jopa 300 millimetrin maavaran. Jousituksen osat, ilmapalkeet ja vakaajat on sijoitettu vetoakselin päälle. Lopputulos? Voit nauttia sekä lehtijousituksen maavarasta että ilmajousituksen mukavuudesta ja tehokkuudesta. Akselipaino on optimaalinen kaikilla akseleilla, mikä parantaa pitoa. Lisäksi ilmajousitus vähentää kuorma-auton tärinää. Tämä taas johtaa parempaan ajomukavuuteen ja suurempaan keskinopeuteen, mikä tehostaa tuottavuuttasi (keskinopeus nousi testeissämme 5–10 km/h). Tärinävaurioiden vähentyessä myös käyttöaste paranee.

Valmiina ajoon

Mäkilähdön aputoiminto pitää kuorma-auton paikallaan ylämäessä, kun voimansiirto kerää vääntömomenttia liikkeellelähtöä varten. Jos kuorma-auto juuttuu kiinni, I-Shift-vaihteiston heijaustoiminnon avulla voit heijata kuorma-autoa edestakaisin pumppaamalla kaasupoljinta, kunnes kuorma-auto irtoaa.

Autohold-toiminto estää vierimisen

Kun kuorma-auto on jarrutettu täysin pysähdyksiin, Autohold-toiminto pitää sen paikallaan, kunnes lähdet liikkeelle. Toiminto estää vierimisen niin eteenpäin ajettaessa kuin peruutettaessa ja ala- tai ylämäkeen pysähdyttäessä samoin kuin tasaisella maalla.

Kuljettajaa tukevat järjestelmät 

Yhdellä polkimella ajo hankalassa maastossa

I-Shift-toiminnon maastojarrutus helpottaa vaikeassa maastoa alhaisilla nopeuksilla ajoa, sillä sekä moottorin kaasua että käyttöjarrua voidaan ohjata vain kaasupoljinta käyttämällä. Jarrupolkimeen ei tarvitse koskea, ja kuorma-auto voidaan pysäyttää pyörä kiven päälle pois luisumatta.

I-Shift

Ajatko maastoreiteillä?

Ota yhteyttä jälleenmyyjään ja räätälöi itsellesi kuorma-auto, jolla pääset aina perille.