Kuorma-autot

Valitse sähkö tai diesel

Volvo FL:n voimansiirto

Volvo FL:n ansiosta voit valita aina työhön sopivan voimanlähteen. Haluatko pienentää toimintasi CO₂-jalanjälkeä? Aja sähköllä äänettömästi ja ilman pakokaasupäästöjä. Lisäksi valikoimassa on uusinta dieselteknologiaa hyödyntäviä malleja.

Sähkövoimaa

Volvo FL Electric ei tuota lainkaan pakokaasupäästöjä. Se on täydellinen valinta kaupunkikäyttöön, kun haluat täyttää tiukimmat ympäristöstandardit. Sähkömoottorin 175 hv:n jatkuvan tehon ja välittömän enimmäisvääntömomentin ansiosta ajaminen on erittäin helppoa. 2-vaihteinen vaihteisto tekee ajamisesta sujuvaa ja tehokasta.

Alhaiset päästöt ja matala melutaso

Sähköinen voimansiirto saa aikaan erinomaisen työympäristön. Toiminta on äänetöntä niin ohjaamon sisällä kuin kuorma-auton ulkopuolella. Pakokaasuton toiminta parantaa ilmanlaatua työskenneltäessä kuorma-auton ympärillä ja jätteenkeräyksen kaltaisissa työtehtävissä.

Toimintasäde ja lataus

Volvo FL Electricin toimintasäde räätälöidään kuljetustehtävien ja reittien mukaan. Täyteen ladatuilla akuilla Volvo FL Electricin toimintasäde on jopa 420 km*, mutta voimme rakentaa kuorma-autosi tarvittaessa pidemmällekin toimintasäteelle. 

*Riippuen olosuhteista, kuten säästä, tuulenvastuksesta, kuorma-auton kokonaispainosta ja kuljettajan ajotavasta.

Dieselvoimaa

Saatavilla on kaksi 5-litraista ja kaksi 8-litraista dieselmoottoria. Ne kaikki antavat nopean vasteen ja korkean vääntömomentin alhaisilla kierroksilla. Moottorit tuottavat 210–280 hv ja jopa 1 050 Nm:n vääntömomentin. Moottorit ovat energiatehokkaita, ja niissä voidaan käyttää uusiutuvia polttoaineita – sertifioitu synteettiselle dieselille (HVO) ja biodieselille (RME).

Pakokaasujen jälkikäsittely

Dieselmoottorien Selective Catalyst Reduction (SCR) -tekniikka täyttää Euro 6 -normin säädökset. Lisäsimme moottoreihin vesijäähdytteisen pakokaasun kierrätysjärjestelmän (EGR) ja dieselhiukkassuodattimen (DPF), joka regeneroituu automaattisesti.

Automaattinen vai käsivälitteinen vaihteisto?

Dieselkäyttöiseen Volvo FL:ään voit valita sujuvatoimisen ja tehokkaan 8-vaihteisen automaattivaihteiston, ilman vetokatkosta vaihtavan 6-vaihteisen automaattivaihteiston tai 6- tai 9-vaihteisen käsivälitteisen vaihteiston. Näin voit räätälöidä voimansiirron tarpeidesi mukaan.

8-vaihteinen vaihteisto, joka kytkee aina oikean vaihteen

Volvo FL:ään suunniteltu 8-vaihteinen automaattivaihteisto varmistaa, että oikea vaihde on aina valittuna. Vaihteisto vaihtaa pehmeästi ja varmistaa erinomaisen polttoainetehokkuuden. Vaihteistossa on kolme ajotilaa, ja se on saatavana sekä 4×2- että 4×4-kokoonpanon kanssa.

Voimanottoja laitteillesi

Voimanottomme antavat käyttövoimaa kuormankäsittelylaitteille, lisälaitteille tai päällirakenteille. Volvo FL:n diesel- ja sähkökäyttöisiin versioihin on saatavana useita voimanottoja.


Katso tarkat erittelyt

Haluatko esittää kysymyksiä?

Paikallinen Volvo jälleenmyyjä vastaa mielellään kysymyksiisi. Käy paikan päällä, soita tai pyydä heitä käymään.