Kuorma-autot

Volvo FE CNG. Kaasuvoimalla kohti nollapäästöjä

Tehokas, tuottava ja vähäpäästöinen. Kaasumoottorilla varustettu Volvo FE CNG soveltuu erinomaisesti jätteenkeräykseen, jakelukuljetuksiin ja muihin tehtäviin, joissa alhainen melutaso ja pienempi ympäristöjalanjälki ovat kilpailukykyä parantavia ominaisuuksia.

Helppo käyttää

Se näyttää tavalliselta Volvo FE:ltä, mutta Volvo FE CNG:ssä on moottori, joka käyttää yksinomaan paineistettua maakaasua tai paineistettua biokaasua. Moottorissa käytetään kipinäsytytteistä tekniikkaa, ja se tuottaa 320 hv ja 1 356 Nm:n vääntömomentin. Kuorma-auto on varustettu automaattivaihteistolla. Tuottavuudeltaan ja ajo-ominaisuuksiltaan se on näin ollen dieselkäyttöisen Volvo FE -mallin veroinen.

Pienemmät päästöt

Maakaasu tai biokaasu palaa täysin hajuttomasti. Lisäksi siitä vapautuu erittäin vähän haitallisia hiukkasia. Biokaasua käytettäessä CO₂-päästöt "tankista pyöriin" ovat dieselkuorma-autoon verrattuna jopa 100 % pienemmät. Pakokaasut sisältävät niin vähän pienhiukkasia, että kolmitoimikatalysaattorin lisäksi ei tarvita muuta pakokaasujen jälkikäsittelyä.

Luotettava ratkaisu

Moottorissa käytetään kipinäsytytystekniikkaa, ja se vaatii ainoastaan kolmitoimikatalysaattorin päästöjen hallintaan. Ei SCR:ää, EGR:ää tai AdBlueta. Valitse 2×4 tai 2×3 kaasusäiliötä, jotka on asennettu alustan molemmille puolille. Toimintasäde on kevyissä jakelukuljetuksissa jopa 400 km ja jätteenkeräyksessä jopa 250 km.

Monet kaupungit eri puolilla maailmaa etsivät vaihtoehtoja dieselkuorma-autoille. Uusiutuvat polttoaineet ovat usein edellytys urakan saamiselle – erityisesti jätehuollossa. Volvo FE CNG -mallin ansiosta voimme nyt tarjota kaupunkiympäristöissä toimiville yrityksille kuorma-auton, jonka ympäristövaikutukset ovat selvästi pienemmät.

Yhdistä matalalattiaohjaamoon

Yhdistä vähäpäästöinen voimansiirto helppopääsyiseen matalalattiaohjaamoon, joka parantaa kaupunkiajon turvallisuutta ja helpottaa kuljettajien työtä.

Tutustu matalalattiaohjaamoon

Millainen on sinun jalanjälkesi?

Laskurillamme saat kokonaiskuvan kuorma-autosi ympäristöjalanjäljestä.

Hyödynnä kaasun voima

Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua löytämään tarpeisiisi sopivan kaasukäyttöisen kuorma-auton.