Volvo kuorma-autot

Suomi

×

Matkamme kohti päästöttömyyttä

Volvo FE CNG

Tehokas. Tuottava. Puhdas. Kaasukäyttöisellä moottorilla varustettu Volvo FE – täydellinen ratkaisu jätehuoltoon ja kaupunkijakeluun. 

Kaasukäyttöinen

Ulkopuolelta se näyttää tavalliselta Volvo FE:ltä. Uuden Volvo FE CNG:n ohjaamon alla on kuitenkin Euro 6 -moottori, joka toimii pelkästään paineistetulla maakaasulla tai biokaasulla. Moottorissa käytetään kipinäsytytteistä tekniikkaa, ja se tuottaa 320 hv ja 1 356 Nm:n vääntömomentin.

Kuorma-auto on varustettu automaattivaihteistolla. Tuottavuudeltaan ja ajo-ominaisuuksiltaan se on näin ollen tavallisen Volvo FE -mallin veroinen. Tämä versio on kuitenkin erityisen sopiva lyhyille matkoille, kun pysähdyksiä on paljon – kuten jätehuoltotehtäviin ja kaupunkijakeluun.

Monet kaupungit eri puolilla maailmaa etsivät vaihtoehtoja dieselkuorma-autoille. Uusiutuvat polttoaineet ovat usein edellytys urakan saamiselle – erityisesti jätehuollossa. Volvo FE CNG -mallin ansiosta voimme nyt tarjota kaupunkiympäristöissä toimiville yrityksille kuorma-auton, jonka ympäristövaikutukset ovat selvästi pienemmät.

Yhdistä matalalattiaohjaamoon

Yhdistä pienipäästöinen moottori helppopääsyiseen matalalattiaohjaamoon, joka parantaa kaupunkiajon turvallisuutta ja helpottaa kuljettajien työtä.

Pienemmät päästöt

Metaanikaasu palaa täysin hajuttomasti. Lisäksi siitä vapautuu erittäin vähän haitallisia hiukkasia. Kun metaania uutetaan biokaasusta eli orgaanisesta materiaalista, hiilidioksidipäästöt vähenevät jopa 100 %* verrattuna dieselkuorma-autoon.

Pienhiukkasia on jopa niin vähän, että kolmitoimikatalysaattori riittää. Erillistä hiukkassuodatinta ei tarvita Myös AdBlue jää pois.

* Tällä tarkoitetaan ajoneuvon käytönaikaisia päästöjä, joista käytetään nimitystä ”tankista pyöriin”.

Luotettava ja tuottava ratkaisu

Moottorissa käytetään kipinäsytytystekniikkaa, ja se vaatii joko pystysuoran tai vaakasuoran kolmitoimikatalysaattorin päästöjen hallintaan. Tehokas ja luotettava ratkaisu.

Volvo FE CNG on saatavana 2 × 4 tai 2 × 3 kaasusäiliöillä. Paineistetulle kaasulle tarkoitetut säiliöt on sijoitettu alustan molemmille puolille. Optimaalisissa ajo-olosuhteissa toimintasäde voi olla jopa 400 kilometriä kevyessä jakeluajossa ja jopa 250 kilometriä vaativassa jätehuoltoajossa.

Uuden kaasukäyttöisen moottorin lisäksi Volvo FE CNG:ssä on automaattivaihteisto. Tällöin se antaa saman tuottavuuden ja suorituskyvyn kuin tavallinen Volvo FE.

Metaanikaasu on polttoaine, josta pitkällä aikavälillä muodostuu kestävä vaihtoehto dieselille. Nyt yhteiskunnan eri toimijoiden on luotava tarvittavat säännöstöt ja edellytykset positiiviselle kehitykselle.

Kokeile sitä itse!

Paikallinen Volvo jälleenmyyjäsi kertoo sinulle mielellään Volvo FE CNG -mallin ominaisuuksista ja eduista.