Kuorma-autot

Irti maasta

VOLVO TRUCKSIN TELIAKSELIN NOSTO

Pienempi polttoaineenkulutus, parempi pito ja pienempi kääntösäde. Teliakselin nostotoiminnolla voi kytkeä irti ja nostaa yhden vetoakselin. Näin käytettävissäsi ovat paitsi telivedon pito ja kuormakapasiteetti myös yksivetoakselisen ratkaisun ajettavuus ja tehokkuus.

Runsaasti akselivaihtoehtoja

Teliakselin nosto on erinomainen ratkaisu, jos ajat raskaasti kuormattuna yhteen suuntaan ja tyhjänä toiseen. Kojelaudan painikkeesta voit kytkeä vetoakselin irti ja nostaa sen, kun kuorma on purettu. Kun auto on taas kuormattu, vetoakseli lasketaan ja kytketään päälle automaattisesti, jotta pito ja ajettavuus ovat mahdollisimman hyvät. Tämä kestää vain noin 15 sekuntia, joten aikaa ei mene hukkaan.

Säästä polttoainetta jopa 4 %

Vetoakselit lisäävät kitkaa ja vierintävastusta, mikä tarkoittaa suurempaa polttoaineenkulutusta. Kun kytket akselin irti ja nostat sen, kun sitä ei tarvita, voit vähentää paluumatkan polttoaineenkulutusta jopa 4 prosenttia. Näin voit parantaa toimintasi tuottavuutta.

Pienempi kääntösäde ja parempi tuottavuus

Nostettaessa akseli ylös, kuorma-auto käyttäytyy samalla tavalla kuin 4x2 tai 6x2, mikä johtaa tiukempaan kääntösäteeseen parantaen näin huomattavasti ohjattavuutta. Esimerkiksi 4,6-metrisellä akselivälillä varustetun 6x4-kuorma-auton kääntösäde voi pienentyä yli metrillä, millä on merkittävä vaikutus ahtaissa paikoissa.

Lisää pitoa

Tarvitsetko lisää pitoa? Kojelaudan painikkeella voit siirtää painon yhdelle vetoakselille, jos akselipainorajoitukset eivät ole esteenä. 

SAATAVANA NÄIHIN KUORMA-AUTOIHIN

Kannattavampaan liiketoimintaan

Keskustele jälleenmyyjän kanssa tuottavuuden parantamisesta teliakselin noston avulla.