Kuorma-autot

Käyttöliittymän evoluutio

VOLVO TRUCKS – KULJETTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

Uusi kuljettajan käyttöliittymä on yhtä mukautuva ja monipuolinen kuin kuorma-autosi. Volvo FH-, Volvo FH16-, Volvo FM- ja Volvo FMX -malleissa on täysin digitaalinen dynaaminen kojetaulu. Sivunäyttö integroi erityistarpeesi osaksi kuorma-autoasi. Näin työskentely on entistäkin turvallisempaa ja tuottavampaa.

Uusi kuljettajan käyttöliittymä auttaa sinua pitämään kätesi ohjauspyörällä ja katseesi tiessä ajon aikana. Kaikki tärkeät tiedot ovat helposti saatavilla kaikissa olosuhteissa – niin ajon ja kuormauksen aikana kuin oikeaa reittiä etsittäessä. Lisäksi voit seurata ajoaikaasi ja ajoneuvon tilaa.

Täysin digitaalisen mittariston ansiosta voit optimoida käyttöliittymän kaikkia käyttötarkoituksia varten. Jos olet tottunut Volvo Trucksin selkeään analogiseen käyttöliittymään, tunnet olosi heti kotoisaksi. 

Tietoja näytetään sen perusteella, mitä teet

Mittaristonäytössä on neljä eri tilaa, joita voidaan vaihtaa sen mukaan, mitä parhaillaan teet ja mitä tietoja sinun on priorisoitava. Kunkin tilan tarkat toiminnot määräytyvät kuorma-auton erittelyn ja käyttötarkoituksen mukaan. Tavallisesti käytössä on seuraavat tilat:

  1. Aloitusnäkymä – perusnäkymä, jossa on suurin osa käytettävissä olevista toiminnoista.
  2. Ajonäkymä – mukautettu näkymä, joka näyttää tärkeimmät ajamiseen liittyvät tiedot.
  3. Navigointinäkymä – näyttää navigointijärjestelmän tiedot. Näytössä näkyy nopeus sekä reittiohjeet ja saapumisaika.
  4. Kuormanäkymä – näyttää selkeästi kunkin akselin kuorman sekä nostettavien akselien ja tasauspyörästöjen tilat.

Kädet ohjauspyörällä

Kaikkia kuljettajan käyttöliittymän toimintoja on helppo selata ja käyttää ohjauspyörän painikkeilla. Näin voit pitää kädet aina ohjauspyörällä ja keskittyä ajamiseen.

Sivunäyttö

Kojelaudan keskellä on 9-tuumainen sivunäyttö, jota ohjataan kosketuksella. Tässä näytössä voit käyttää media- ja viestintäominaisuuksia älypuhelimista tutun käyttöliittymän avulla. Sivunäyttö näyttää myös kameranäkymät. Lisäksi näytössä on moduulit esimerkiksi työtehtävien sekä ajoneuvon ja päällirakenteen toimintojen hallintaa varten. Sivunäytön toimintoja voi käyttää kosketusnäytöltä, ohjauspyörän säätimillä, kojelaudan painikkeilla tai äänikomennoilla.

Integroi tarvitsemasi työvälineet

Sivunäytössä voit käyttää kolmansien osapuolten sovelluksia, jotka auttavat sinua työskentelemään tehokkaasti ja turvallisesti.

Puhu kuorma-autollesi

Voit ohjata kuorma-auton monia toimintoja ohjaamoon sisäänrakennetun äänikomentotoiminnon avulla. Se on hyödyllinen avustaja, joka tekee elämästäsi helpompaa ja auttaa sinua keskittymään ajamiseen.

Saatavilla näihin Volvo kuorma-autoihin

Haluamallasi tavalla

Tutustu kuljettajan käyttöliittymän ominaisuuksiin.