Volvo Trucks haluaa parantaa kaikkien kaupungeissa elävien, työskentelevien ja vierailevien ihmisten jokapäiväistä elämää. Kaupungit kasvavat, ja niiden mukana kasvavat myös haasteet. Muutos on nyt tapahtumassa.

Sähköajoneuvoilla on tärkeä tehtävä, kun siirrymme kohti kestäviä kuljetusratkaisuja. Sähkökuorma-autoista on vihdoin tulossa todellisuutta ja kaupallisesti kannattavia ratkaisuja sekä kaupungeille että yrityksille.

Lue lisää sähköisten liikenneratkaisujen eri näkökohdista ja siitä, kuinka Volvo Trucks haluaa edistää tulevaisuuden kaupunkien viihtyvyyttä.

Optimoitu asiakkaan tarpeisiin

Sähköön siirtyminen on sijoitus tulevaisuuteen sekä taloudellisesti että imagon kannalta. Aloitamme aina analysoimalla asiakkaan tarpeet perusteellisesti. Näin pystymme räätälöimään kokonaisratkaisun, joka sopii asiakkaalle täydellisesti. 

 

Kestäviä ratkaisuja >

 

Kuorma-autot

Valitse kahdesta täysin sähkökäyttöisestä kuorma-automallista. Kompakti ja ketterä Volvo FL Electric sekä suurempi Volvo FE Electric raskaampiin ja vaativampiin töihin.

Ihanteellinen sopivuus

Volvo Trucksilta saat kuljetusratkaisun, joka on rakennettu juuri sinun yrityksesi kuljetustarpeita varten. Lisäksi ratkaisu räätälöidään työtehtävien ja reittien mukaiseksi.

 

Kaupunkikuljetukset

Voit nyt toimia huomattavasti puhtaammin ja hiljaisemmin riippumatta siitä, toimitatko kulutustavaroita vai kuljetatko rakennusmateriaaleja tulevaisuuden kaupunkeja varten. Tämä on hyväksi sekä ympäristölle että brändillesi.

 

Jätehuolto

Jos huolehdit jätehuollosta, käynnistykset ja pysähdykset sujuvat puhtaammin ja hiljaisemmin sähkön avulla. Näin pidät huolta sekä työntekijöistäsi että naapurustoista.

Kolmiakselinen Volvo FE Electric, jonka kokonaismassa on enintään 27 tonnia.
Volvo FE Electric

Kolmiakselinen kuorma-auto, jonka kokonaismassa on enintään 27 tonnia. Toimitamme ajoneuvoja vaativiin kaupunkikuljetuksiin, kuten jätehuoltoon, kevyisiin maansiirtokuljetuksiin ja toimituksiin.

Kaksiakselinen Volvo FL Electric, jonka kokonaismassa on enintään 16,7 tonnia.
Volvo FL Electric

Kaksiakselinen kuorma-auto, jonka kokonaismassa on enintään 16,7 tonnia. Toimitamme täydellisiä ajoneuvoja kaupunkikuljetuksiin, esimerkiksi toimituksiin ja jätehuoltoon.

Siirry lähemmäksi asiakkaitasi sähkökuorma-auton avulla.

Todelliset ovelta ovelle -toimitukset

Ovelta ovelle -toimitukset saavat aivan uuden merkityksen, kun ne tehdään täysin sähköisellä kuorma-autolla. Pääset lähemmäs asiakkaita ja huolehdit samalla kuljettajien hyvinvoinnista.

Perille asti

Yksinkertaista logistiikkaa ja hyödynnä uusien, tehokkaiden työnkulkujen mahdollisuudet. Kun pakokaasuja ei ole ja melutasokin on alempi, pystyt noutamaan ja toimittamaan tavaroita sieltäkin, mihin tavalliset kuorma-autot eivät pääse. Pystyt kulkemaan eri ympäristövyöhykkeillä. Voit ajaa suoraan varastojen sisätiloihin sen sijaan, että odottaisit ulkona. 

 

Ilmennä kestävyyttä 

Kun toimitat tavaroita, edustat myös brändiä. Jokainen tietää, että liikenteellä on ympäristövaikutuksia. Käytä tilaisuus hyväksesi ja näytä maailmalle, että yrityksesi suhtautuu kestävyyteen vakavasti toimitusketjun jokaisessa vaiheessa. Oletko valmis ottamaan kantaa?

Mikä on ratkaisusi?

Valitse ketterä ja suoraviivainen Volvo FL Electric tai suurempi Volvo FE Electric, jossa on suurempi kuormakapasiteetti ja tehokkaampi voimansiirtojärjestelmä. Tehtävistä ja reiteistä riippumatta löydämme optimoidun ratkaisun, joka auttaa kuljettajia suoriutumaan entistä paremmin.

Sähkökuorma-autot sopivat erinomaisesti asuinalueille ja kaupunkiympäristöihin.

Toimi kestävästi

Sähköön siirtyminen tekee myös ajamisesta entistä hiljaisempaa ja puhtaampaa. Se on suuri etu, jos toimit asuinalueilla ja kaupunkiympäristöissä. Volvo FL Electricin ja Volvo FE Electricin ansiosta saat kaiken yhdessä paketissa.

Ihanteellinen tiheään pysähtelyyn

Perinteiseen kuorma-autoon verrattuna täysin sähköinen kuorma-auto on erittäin hiljainen. Tämä pätee sekä ajettaessa että paikallaan. Lisäksi sähkömoottori tuottaa enimmäisvääntömomentin heti, mikä merkitsee erittäin tasaista ja saumatonta virransyöttöä. Ajoneuvo on ihanteellinen jatkuvaan pysähtelyyn, jota kaupunkikuljetukset yleensä vaativat. 

 

Parempi työympäristö

Huomaat suuren eron sekä ohjaamossa että työskennellessäsi kuorma-auton lähellä. Ohjaamossa on paljon entistä vähemmän melua ja tärinää. Ajaminen on todella pehmeää ja stressitöntä. Kaiken kaikkiaan hiljaisempi toiminta ja puhtaampi ilma parantavat ympäristöä sekä työntekijöiden että kadulla kulkijoiden kannalta.

Hiljaisempi kaikkialla

Sähköön siirtyminen tarkoittaa myös hiljaisempaa ajoa. Sähkökuorma-automme ajomelutaso on 10 dB alempi kuin perinteisessä kuorma-autossa. Ihmisen korva havaitsee puolet vähemmän melua. Pysähdyksissä melu on hädin tuskin mitattavissa. Ajattele, miten sähköön siirtyminen vaikuttaa työympäristöön ja kaupunkien melusaasteeseen.

Olemme tukenasi koko ajan

Volvo Trucks tukee sinua sähköön siirtymisessä alusta loppuun asti.

Sähköön siirtyminen on muutakin kuin uusien kuorma-autojen ostamista. Kaikki alkaa analysoimalla, mitä halutaan saavuttaa.

 

Ennakkotutkimus

Mitkä ovat tehtävät ja tarpeet? Mitä tavaroita kuljetat ja mille etäisyyksille? Entä kapasiteettitarpeet ja pysähdysten lukumäärä? Minne ajat ja milloin? Kuinka yksityiskohtaisesti reitit suunnitellaan? Onko reiteilläsi latausasemia? Huomioimme kokonaisuuden voidaksemme tarjota parhaan ratkaisun.

 

Kuorma-autojen räätälöinti

Kun olemme saaneet vastauksia, voimme koota ratkaisun asiakkaan tarpeita varten. Kuinka pystymme vastaamaan asiakkaan kuormakapasiteetti- ja toimintasädetarpeisiin tehokkuuden maksimoimiseksi? 

Lataus

Pelko latauksen loppumisesta ja latausmahdollisuudet ovat todennäköisesti huolenasi, kun olet siirtymässä sähköön. Ajoneuvoissa on sisäinen vaihtovirtalaturi ja latauskaapeli, jotka mahdollistavat lataamisen yön yli. Nopeampi lataus vaatii ulkoisen latausaseman. Volvo Trucks tekee yhteistyötä latausasemien toimittajien kanssa turvatakseen osaltaan asiakkaan tarpeita vastaavan latausinfrastruktuurin.

 

Huolto

Sähkökuorma-autot vaativat erilaista huoltoa ja harvemmin kuin perinteiset kuorma-autot. Tiheää öljynvaihtoa ei esimerkiksi tarvita. On kuitenkin muita toimintoja, jotka vaativat tarkastuksia ja huoltoa. Volvo Trucks -jälleenmyyjän huoltomekaanikot on koulutettu huolehtimaan sähkökuorma-autoistasi. 

 

Eteneminen

Kun olet päättänyt siirtyä sähköön, jatkotoimet ovat helpompia. Tuemme sinua oikeilla ratkaisuilla.

Volvo Electric – Usein kysyttyjä kysymyksiä

Ensinnäkin ne ovat pakokaasuttomia. Tämä tarkoittaa, että voit parantaa ilmanlaatua konkreettisesti valitsemalla sähkökuorma-auton polttomoottorilla varustetun kuorma-auton sijaan. Toiseksi sähköautot ovat hiljaisempia. Melusaaste on kasvava ongelma kaupunkialueilla, ja sähkökuorma-autot edistävät hiljaisempia kaupunkeja. Lisäksi sähkökuorma-autoa on helppo ajaa tyypillisessä kaupunkiliikenteessä, joka vaatii paljon pysähdyksiä.

Räätälöimme jokaisen sähkökuorma-auton kuljetustehtävää ja reittejä varten. Akkukapasiteetti on optimoitu siten, että kuorma-auto ladataan sen ollessa käyttämättömänä. Tällöin käytössä on ladattu kuorma-auto aina tarvittaessa. Volvo FL Electric antaa jakelukuljetuksissa jopa 300 km:n toiminta-alueen.

Kyllä voivat. Kuorma-autot eivät päästä pakokaasuja, joten niitä voidaan käyttää sisäterminaaleissa ja kaupunkialueilla, joilla päästöt ovat kiellettyjä. Hiljaisuutensa ansiosta kuorma-autoja voidaan käyttää myös melutasojen rajoitusaikoina.

Todella helppoa. Ohjauspyörän takana pääset hyödyntämään korkeaa vääntömomenttia ja saumatonta tehonsyöttöä alusta asti. Ihanteellinen kuljetuksiin, joissa on paljon pysähdyksiä. Matala melu- ja tärinätaso merkitsee hyvää työympäristöä.

Kyllä on. Sähkökuorma-autot on tarkoitettu kaupunkikäyttöön, jossa kuljetuskierrot ovat ennustettavissa, esimerkiksi jakeluun, jätehuoltoon ja kevyisiin maansiirtokuljetuksiin.

Volvo FE Electric

Volvo FE Electric

 • Täysin sähkökäyttöinen kuorma-auto jakeluajoon, jätehuoltoon ja muihin käyttötehtäviin kaupunkiolosuhteissa, kokonaispaino 27 tonnia.
 • Voimansiirtolinja: Kaksi sähkömoottoria, enimmäisteho 370 kW (jatkuva teho 260kW), Volvon 2-vaihteinen vaihteisto. Sähkömoottorien vääntömomentti enintään 850Nm. Taka-akselin vääntömomentti enintään 28 kNm.
 • Energiavarastoinnin järjestelmä: Litiumioniakut, 200-300 kWh.
 • Toimintamatka: Jopa 200 km.
 • Lataus: Saatavana on kaksi erilaista latausjärjestelmää. CCS2: suurin latausteho 150kW (DC). Pienteholataus: suurin latausteho 22 kW (AC).
 • Latausaika: Tyhjästä akusta täyteen varaukseen (300 kWh): CCS2 150 kW, n. 1,5 tuntia, pienteholatauksella n. 10 tuntia.
Volvo FL Electric

Volvo FL Electric

 • Täysin sähkökäyttöinen kuorma-auto jakeluajoon, jätehuoltoon ja muihin käyttötehtäviin kaupunkiolosuhteissa, kokonaispaino 16 tonnia.
 • Voimansiirtolinja: Sähkömoottori, enimmäisteho 185 kW (jatkuva teho 130 kW), Volvon 2-vaihteinen vaihteisto. Sähkömoottorin vääntömomentti enintään 425 Nm. Taka-akselin vääntömomentti enintään 16 kNm.
 • Energiavarastoinnin järjestelmä: Litiumioniakut, yht. 100-300 kWh.
 • Toimintamatka: Jopa 300 km.
 • Lataus: Saatavana on kaksi erilaista latausjärjestelmää. CCS2: suurin latausteho 150kW (DC). Pienteholataus: suurin latausteho 22 kW (AC).
 • Latausaika: Tyhjästä akusta täyteen varaukseen: pikalataus 1-2 tuntia (DC-lataus), yölataus enint. 10 tuntia (AC-lataus) akun enimmäiskapasiteettiin 300 kWh.
Volvo FL Electric

12.4.2018

Volvo Trucks julkistaa ensimmäisen täysin sähkökäyttöisen kuorma-auton

Volvo Trucks julkistaa nyt uuden kuorma-auton, joka on yhtiön ensimmäinen kaupalliseen käyttöön tarkoitettu täysin sähkökäyttöinen kuorma-auto. Volvo FL Electric on tarkoitettu kaupunkikuljetuksiin, jätehuoltoon ja muihin käyttötehtäviin. Uuden mallin myynti ja sarjatuotanto alkaa Euroopassa ensi vuonna.

Lue artikkeli

Volvo FE Electric

8.5.2018

Volvo Trucks esittelee toisen sähkökuorma-automallinsa: Volvo FE Electric

Volvo Trucksin mallisto laajenee jälleen uudella sähkökuorma-autolla. Kolme viikkoa sitten yhtiö esitteli ensimmäisen täysin sähkökäyttöisen kuorma-auton, Volvo FL Electricin. Volvon uusi FE Electric on suunniteltu raskaampaan kaupunkijakeluun ja jätekuljetuksiin, ja sen kokonaismassa on 27 tonnia. Mallin myynti alkaa Euroopassa vuonna 2019.

Lue artikkeli

Related News

Vaivattomasti kohti sähköistettyä liikennettä. Sähkökuorma-autot ovat vihdoin täällä.

Markkinoilla on valtavasti kiinnostusta sähkökuorma-autoja kohtaan. Moni haluaa myös ymmärtää, mitä mahdollisuuksia tämä uusi sähköistetty teknologia tuo mukanaan ja kuinka se toimii päivittäisessä käytössä. Sähköajoneuvot tekevät kuljetuksista ...

Tarvitaanko huomispäivän kaupungeissa kuorma-autoja?

Kaupungistuminen ei osoita hiipumisen merkkejä, kaupunkien koko suurenee kaikkialla maailmassa, ja kuljetusten tarve kasvaa jatkuvasti. Samalla ilmansaasteet ja liikenneruuhkat ovat valtavia ongelmia. Tarvitsemme ehdottomasti entistä puhtaampia ja ...

Kestävä kehitys on tulevaisuuden Göteborgin kulmakivi

Volvo Trucksin kotikaupungilla Göteborgilla on kunnianhimoiset kestävän kehityksen tavoitteet. Katso, mitä kaupunkisuunnitteluviraston johtaja Henrik Kant kertoo suunnitelmista, haasteista ja mahdollisuuksista. Ja siitä, millainen rooli ...

Related News

Göteborg saa ensimmäisen sähkökuorma-autonsa

Volvo Trucksin kotikaupungilla Göteborgilla on kunnianhimoiset tavoitteet kestävän kehityksen saralla. Tänä vuonna kaupunki saa ensimmäisen sähkökuorma-autonsa, joka on pieni mutta tärkeä ensiaskel kaupungin kaupallisten kuljetusten sähköistämisessä. ...

Mitä enemmän akkukapasiteettia, sitä parempi – vai mitä?

Kuinka pitkälle yhdellä latauksella voi ajaa? Yleisimmät sähköajoneuvoja koskevat kysymykset liittyvät niiden toimintasäteeseen. Mitä pidemmälle virta riittää, sitä parempi – vai mitä?...

Akut – kuinka ympäristöystävällisiä ne todella ovat?

Sähköajoneuvot ovat hiljaisempia, energiataloudellisempia ja puhtaampia kuin fossiilisilla polttoaineilla toimivat. Akkuihin liittyy kuitenkin vielä monenlaisia kysymyksiä. Kuinka ympäristöystävällisiä ja kuinka kestävällä pohjalla litiumioniakut ...

Vaihtoehtoiset polttoaineet - kaasu

Maakaasu on yksi tulevaisuuden polttoaineista, ja sillä on laajasti käyttöä erilaisissa kuljetustehtävissä. Raskaiden kuorma-autojen hiilidioksidipäästöjä voidaan pienentää merkittävästi vaihtamalla diesel nesteytettyyn maakaasuun tai biokaasuun.

Related News

Kaasu on investointi tulevaisuuteen

Yli 25 prosenttia Transnugonin kuorma-autoista on kaasukäyttöisiä. Toimitusjohtaja Pablo Bordils Monteron mukaan niistä on monenlaista hyötyä – niin polttoainekustannusten kuin asiakashankinnankin kannalta. – Tavoitteenamme on kokonaan ...

Kaasu – tulevaisuuden näkymät

Uuden kaasukäyttöisen moottorin parissa työskentelevien Volvo Trucksin suunnittelijoiden haasteena oli kehittää uusi voimansiirtolinja, joka vähentäisi CO2-päästöjä välittömästi, olisi suorituskyvyltään dieselin veroinen ja toimisi myös tulevaisuuden ...

Yritystoimintaa ympäristöä kunnioittaen

Syrjäisessä Cuneon maakunnassa italialainen lemmikkiruokien tuottaja Monge & C Spa harjoittaa ympäristöystävällistä liiketoimintaa. Kuorma-autoilla on siinä tärkeä rooli, sillä niillä tehdään toimituksia 8 000 italialaiselle asiakkaalle....

Related News

Jakeluliikenteen moniosaaja

Niemi Palvelut hoitaa muuttokuljetuksia ympäristöystävällisesti Volvo FE CNG -kaasuautoilla. Martelan muuttologistiikka luistaa muttei lipsu Volvo FL -jakeluautoilla....

Mitään yksittäistä globaalia ratkaisua ei ole

Siirtyminen kohti kestävämpiä kuljetuksia merkitsee kuljetusalalle sekä haasteita että mahdollisuuksia. Volvo Trucks pyrkii jatkuvasti kehittämään uusia teknologioita, parantamaan energiatehokkuutta ja edistämään kehitystä tiiviissä yhteistyössä ...

Etsi Volvo Trucks -jälleenmyyjä

Siirry seuraavaan vaiheeseen

Paikallinen Volvo Trucks -jälleenmyyjä on valmiina auttamaan täysin sähköisen ratkaisun räätälöinnissä.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä
Kaasukäyttöinen Volvo FH LNG

Kaasukäyttöinen Volvo FH LNG

Tutustu tarkemmin
Volvo FE CNG

Volvo FE CNG

Volvo FE CNG:n konepellin alla on uusi Euro 6 -moottori, jonka käyttövoimana toimii yksinomaan paineistettu maakaasu.

Lue lisää