Kuorma-autot

Kaasukäyttöiset kuorma-autot pienentävät ekologista jalanjälkeäsi

Etsitkö kuljetusratkaisua, joka pienentäisi sekä ekologista jalanjälkeä että polttoainekuluja? Tutustu kaasukäyttöisiin kuorma-autoihimme. Niitä on saatavana niin jätehuolto- ja toimituskuljetuksiin kuin vaativiin alue- ja kaukokuljetuksiin. Näiden mallien versiot käyttävät joko CNG:tä tai LNG:tä, ja kaasun valmistukseen on käytetty saatavuuden mukaan sekä maakaasua että biokaasua. Polttoaineen hyvän maailmanlaajuisen tarjonnan ja CO2-päästöjen 20–100 %* vähennyksen ansiosta nämä kuorma-autot mahdollistava sujuvan siirtymisen ympäristöystävälliseen kuljetusratkaisuun.

Volvon kaasukäyttöiset FH ja FM mallit - nyt jopa 500 hv moottorilla!

Volvo lanseeraa vahvemman kaasukäyttöisen kuorma-auton, joka pystyy suorittamaan vaativia, pitkän matkan kuljetustehtäviä ja samalla vähentämään CO2-päästöjä jopa 100%.

Kaasukäyttöiset kuorma-automallimme

Kaupunkikuljetuksiin, kuten jätehuoltoon ja jakelutoimituksiin, sopii kevyt ja monipuolinen Volvo FE CNG. Kuorma-auton toimintasäde on jopa 400 km, kun käytössä on paineistettu maakaasu tai biokaasu. Alue- ja kaukokuljetuksiin sopivia malleja ovat Volvo FM LNG ja Volvo FH LNG, joiden toimintasäde on jopa 1 000 km, kun käytössä on tehokas nesteytetty maakaasu tai biokaasu.

Kaasukuorma-autojen hankintatuki

Mikä on CNG?

Biokaasu ja maakaasu, jotka on paineistettu korkeapaineisiksi, myydään CBG:nä ja CNG:nä. CNG-käyttöisten kuorma-autojemme teho, vääntö ja toimintasäde riittävät vaativiinkin toimituskuljetuksiin ja jätehuoltoon. Paineistettua biokaasua käytettäessä CO₂-päästöt vähenevät jopa 70 %.

Mikä on LNG?

Biokaasu ja maakaasu, jotka on nesteytetty laskemalla niiden lämpötila hyvin alas, myydään LBG:nä ja LNG:nä. Kun kaasu nesteytetään, sen tilavuus pienenee, ja tämän vuoksi polttoainetta mahtuu riittävästi myös kaukokuljetuksia varten. EU:n tukemien täyttöasemien verkosto laajenee jatkuvasti Euroopassa. Kaasulla onkin valtavasti potentiaalia kuorma-autojen dieselpolttoaineen korvaajana. Käytettäessä LBG:tä (biokaasua) CO₂-päästöt vähenevät 100 %*.

*Tämä kattaa biokaasua ja HVO:ta käyttävän ajoneuvon päästöt pitkillä matkoilla ns. tank-to-wheel-laskentatavalla eli säiliöstä pyörään, verrattuna kuorma-autoon, jossa käytetään eurooppalaisen standardin mukaista dieseliä.

Oletko valmis siirtymään kaasukäyttöiseen kuorma-autoon?