ENTISTÄ ÄLYKKÄÄMPI VOIMANSIIRTOLINJA - kaikkiin kuljetustehtäviin

Kun kuorma-autosi valmistettiin, sen I-Shift -vaihteisto optimoitiin määrätyn kuljetustehtävän mukaisesti. Onko kuljetustehtäviesi luonne sittemmin muuttunut? Vai oletko ehkä löytänyt käytetyn kuorma-auton, jonka erittely sopii I-Shift -ohjelmistoa lukuun ottamatta täydellisesti tarpeisiisi?

Ei hätää. Voimme päivittää I-Shift -ohjelmistosi helposti tarpeidesi mukaiseksi, kaikkiin kuljetustehtäviin. Tuottavuutesi paranee, polttoainetta säästyy, ja voimansiirtolinjan osien kuluminen vähenee.

Säästä polttoainetta I-Shift -päivityksellä

Räätälöidyn ohjelmiston edut

Kuljetustehtävääsi täydellisesti optimoitu I-Shift -ohjelmisto parantaa voimansiirtolinjan suorituskykyä ja tuo lisäpontta liiketoimintasi kannattavuuteen.

Sopivan nopeuden ylläpitäminen käy sujuvammin ja polttoainetalous on paras mahdollinen. Yrityksen tuottavuus paranee ja ajamisesta tulee turvallisempaa ja mukavampaa.

I-Shift -ohjelmistopaketti on helppo päivittää

KUINKA PÄIVITTÄMINEN TAPAHTUU?

I-Shift -vaihteiston optimointiin riittää käynti Volvo jälleenmyyjän luona. Optimoimme I-Shift -ohjelmistosi tarkalleen kuljetustehtäviisi sopivaksi. Ohjelmisto sovitetaan moottorin pakokaasupäästösertifiointeihin ja I-Shift -versioon.

Päivittämisen etuja:

  • Parempi suorituskyky
  • Pienempi polttoaineenkulutus
  • Kohentunut ajomukavuus
  • Vähäisempi voimansiirtolinjakomponenttien kuluminen

Mikä ohjelmisto sopii minulle?

Mikä ohjelmistopaketti sopii kuljetustehtävääsi kaikkein parhaiten? Saatavana olevat paketit on eritelty alla. Huomaathan, että osa nykyisistä ohjelmistopaketeista on yhdistetty muihin paketteihin I-Shiftin vanhemmissa versioissa.

Päivitettävä I-Shift -perusversio

PERUSVERSIO (TP-BAS)

I-Shift -vaihteiston mukana toimitettava perusohjelmistopaketti. Paketti sisältää monipuoliseen ajamiseen sopivat vaihteiston perustoiminnot.

Päivitettävä I-Shift -jakeluajoon

JAKELU (TP-DIST)

Mukauttaa vaihteiston toiminnot jakeluajon erityisolosuhteisiin. Ohjelmistopaketin toiminnot helpottavat ajoneuvon hallintaa liikkeelle lähdettäessä, ahtaissa tiloissa ja alhaisilla nopeuksilla ajettaessa.

Päivitettävä I-Shift -maansiirtoon

MAANSIIRTO (TP-CON)

Toiminnot soveltuvat maansiirron erityisolosuhteisiin. Suunniteltu hankalampiin tieolosuhteisiin ja helpottamaan ajoneuvon hallintaa liikkeelle lähdettäessä, ahtaissa tiloissa ja alhaisilla nopeuksilla.

Päivitettävä I-Shift -kaukokuljetuksiin

KAUKOKULJETUKSET (TP-LONG)

Sisältää kehittyneitä toimintoja, joiden ansiosta polttoaineenkulutus on mahdollisimman pieni. Tämä ohjelmistopaketti sopii erinomaisesti kaikkiin kuljetuksiin, joissa polttoaineenkulutuksen vaikutus on merkittävä. Joissakin I-Shift -versioissa tämä paketti sisältää I-Roll -toiminnon.

Päivitettävä I-Shift -raskaisiin kuljetuksiin

RASKASKULJETUS (TP-HD)

Optimoi I-Shift -vaihteiston toiminnan raskaisiin kuljetuksiin, joissa ajetaan suurilla yhdistelmämassoilla (yli 85 tonnia). Kuljettaja voi optimoida ajettavuuden yhdistelmämassasta riippumatta valitsemalla raskaskuljetustilan tai poistamalla sen käytöstä aktivoimalla kaukokuljetustilan. Ohjelmistopaketin toiminnoista on hyötyä myös useita perävaunuja vetäville kuorma-autoille.

Päivitettävä I-Shift -ryömintävaihdeohjelmisto

RYÖMINTÄVAIHTEET

Sovittaa ryömintävaihteilla varustetun I-Shift -vaihteiston toiminnan erityistarpeisiin. Ohjelmistopaketti sisältää toimintoja, kuten erikoisalhaiset ryömintävaihteet ja moninopeuksiset peruutusvaihteet. Paketit ovat saatavana vain kuorma-autoihin, joissa on ryömintävaihteilla varustettu I-Shift.

Ohjelmisto-ominaisuudet

Mitkä ominaisuudet sopivat kuljetustehtävääsi kaikkein parhaiten? Alla on eritelty joitakin I-Shift -ohjelmistopakettien tärkeimpiä ominaisuuksia. Jos haluat tiedot kaikista ominaisuuksista sekä kaikkien pakettien tarkasta sisällöstä, ota yhteyttä paikalliseen Volvo jälleenmyyjäsi ja pyydä oman I-Shift -versiosi tuotetiedot.

I-Shift -ohjelmistopaketin päivitys

ENHANCED GEAR SELECTION ADJUSTMENT MKL. KICK-DOWN

Mahdollistaa sekä automaattisesti valitun liikkeellelähtövaihteen että ajovaihteen muuttamisen automaattitilassa vaihteenvalitsimen plus-miinuspainikkeella.

Käytettävissä on myös toiminto, joka helpottaa nopeuden hallintaa ajettaessa tyhjäkäynnillä tai erittäin hitaasti – esimerkiksi ruuhkassa. Vaihteita voi vaihtaa myös isommalle, sillä moottorin kierrosnopeutta nostetaan automaattisesti ennen isommalle vaihtamista.

Kickdown-toiminto valitsee vaihteen, jolla kiihdyttäminen on mahdollisimman tehokasta. Tämä tapahtuu vaihtamalla vaihtamisstrategiaa niin, että ajoneuvon kiihtyvyys on mahdollisimman suuri.

I-Shift -ohjelmistopaketin päivitys huonoille teille

ENHANCED PERFORMANCE – HUONOKUNTOISILLE TEILLE

Tämä lisävarustepaketti on suunniteltu maansiirto- ja puutavarakuljetusten erikoisolosuhteisiin.

P+ Performance -ohjelmisto sisältää erilaisia toimintoja, jotka sopeuttavat vaihtamisen ja vaihteen valinnan huonojen ajo-olosuhteiden ja mäkien kaltevuuksien mukaan. Lisäksi se sisältää liikkeellelähtöä huonoissa ajo-olosuhteissa helpottavia toimintoja.

Toiminto voidaan yhdistää helposti Raskaskuljetus -ohjelmistoon (TP-HD). AVO-ENH-toiminnot ovat käytössä vain, kun HD-tila ei ole käytössä ja Power-tila on valittuna.

I-Shift -ohjelmisto ja I-See -vakionopeudensäädin

KAUKOKULJETUKSET I-SEE -VAKIONOPEUDENSÄÄTIMELLÄ

I-See – älykäs –nopeudensäädin paitsi muistaa ajamasi mäet myös tietää niiden kaltevuustasot etukäteen.

Tämä tapahtuu hyödyntämällä kaikkien I-See -järjestelmää käyttävien kuorma-autojen lähettämiä tietoja. Tiedot tallennetaan tietokantaan. Kun yksi kuorma-auto on ajanut reitin, kaikki muut kuorma-autot voivat saman tien hyödyntää tietoja reitin pinnanmuodoista tietoliikenneyksikön (Telematics Gateway) avulla. I-See -toiminnolla polttoainetta voidaan säästää jopa 5 prosenttia. Ohjelmistopaketti myydään lisävarustepakettina.

I-Shift -ohjelmistopäivitys raskaita kuljetuksia varten

HEAVY DUTY GCW CONTROL raskaille yhdistelmäajoneuvoille

Optimoi vaihteiden valitsemisen raskaille yhdistelmäajoneuvoille (85 t < GCW ≤ 180 t). Toiminto parantaa raskaiden kuljetusten ajo-ominaisuuksia ja polttoainetaloudellisuutta. Käytettävissä vain määrättyjen moottori-/vaihteistoyhdistelmien kanssa.

HD-tilassa ensimmäistä vaihdetta käytetään liikkeellelähtövaihteena ja vaihteiden valinta mukautetaan tavallista raskaampien kokonaisyhdistelmämassojen mukaan. TP-HD-toiminto muun muassa valitsee kokonaisyhdistelmämassalle sopivan liikkeellelähtövaihteen, mikä auttaa säästämään kytkintä.

Toiminto hyödyntää kaikkia vaihteita ja vaihteiden vaihto tapahtuu suuremmalla kierrosnopeudella, jotta vääntömomentti pysyy tasaisena ja ajomukavuus säilyy.

I-Shift -ohjelmistopaketin päivitys ja vaihteiden tehostettu vaihtaminen

ENHANCED SHIFT STRATEGY

Toimii yhdessä EBS:n (elektronisesti ohjattu levyjarrujärjestelmä, EBS-STD / EBS-MED) ja ECS:n (elektronisesti ohjattu jousitus, SUSPL-EC) kanssa ja helpottaa esimerkiksi liikkeellelähtöjä ja ohjaamista. Täyden toiminnallisuuden edellytyksenä on EBS-MED.

Jarrutila maksimoi VEB/VEB+/hidastimen jarrutehon valitsemalla automaattisesti vaihteen, jolla moottorin kierrosnopeus on suurin mahdollinen. Toiminto myös kompensoi moottorijarrun toiminnan, kun vaihdetta vaihdetaan jarrutuksen aikana.

I-Shift -voimanotto-ohjelmiston päivitys

ENHANCED PTO FUNCTIONS - HELPOTTAA VOIMANOTTOTOIMINTOJEN KÄYTTÖÄ

Useita voimanoton käyttöä helpottavia toimintoja. I-Shiftin voimanottotoimintojen ansiosta erilaisia ominaisuuksia voidaan aktivoida. Niitä ovat esimerkiksi Automaattinen vapaa, Peruutusvaihteen kytkentäesto ja Jakovaihteistokytkentä.

Smart Cruise Control - I-Shift -ohjelmistopäivitys

SMART CRUISE CONTROL

Optimoi matkavauhdin ja rajoittaa lisäjarrun jarrutustehoa liikenneolosuhteiden salliessa – esimerkiksi loivissa alamäissä.

I-Roll -toiminnon I-Shift -ohjelmistopäivitys

I-ROLL

Vapaavaihdetoiminto, joka säästää polttoainetta. I-Roll -toimintoa käytetään, kun moottoritehoa ja moottorijarrutusta ei tarvita – esimerkiksi ajettaessa tasaisella tieosuudella.

Launch Control -toiminnon I-Shift -ohjelmistopäivitys

LAUNCH CONTROL

Toimii yhdessä EBS:n (elektronisesti ohjattu levyjarrujärjestelmä) kanssa ja aktivoi automaattisesti jarrutoiminnot, helpottaakseen ajoneuvon hallintaa liikkeelle lähdettäessä ja ahtaissa tiloissa.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Ota meihin yhteyttä

Ota yhteyttä paikalliseen Volvo jälleenmyyjään ja tutustu tarkemmin erittelyihin ja tarjouksen yksityiskohtiin.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä