ÄLYKÄS VOIMANSIIRTOLINJA, NYT ENTISTÄ ÄLYKKÄÄMPÄNÄ


Kun kuorma-autosi valmistettiin, sen I-Shift -vaihteisto optimoitiin määrätyn kuljetustehtävän mukaisesti. Onko kuljetustehtäviesi luonne sittemmin muuttunut? Vai oletko ehkä löytänyt käytetyn kuorma-auton, jonka erittely sopii I-Shift -ohjelmistoa lukuun ottamatta täydellisesti tarpeisiisi?

Ei hätää. Voimme päivittää I-Shift -ohjelmistosi helposti tarpeidesi mukaiseksi. Tuottavuutesi paranee, polttoainetta säästyy, ja voimansiirtolinjan osien kuluminen vähenee.

Säästä polttoainetta I-Shift -päivityksellä

Räätälöidyn ohjelmiston edut

Kuljetustehtävääsi täydellisesti optimoitu I-Shift -ohjelmisto parantaa voimansiirtolinjan suorituskykyä ja tuo lisäpontta liiketoimintaasi.

Sopivan nopeuden ylläpitäminen käy sujuvammin ja polttoainetalous on paras mahdollinen. Yrityksen tuottavuus paranee ja ajamisesta tulee turvallisempaa ja mukavampaa.

I-Shift -ohjelmistopaketti on helppo päivittää

KUINKA PÄIVITTÄMINEN TAPAHTUU?

I-Shift -vaihteiston optimointiin riittää käynti Volvo jälleenmyyjän luona. Optimoimme I-Shift -ohjelmistosi tarkalleen kuljetustehtäviisi sopivaksi. Ohjelmisto sovitetaan moottorin pakokaasupäästösertifiointeihin ja I-Shift -ohjelmistosi versioon.

Päivittämisen etuja:

  • Parempi suorituskyky
  • Pienempi polttoaineenkulutus
  • Ajomukavuus kohenee
  • Voimansiirtolinjan osat kuluvat vähemmän

Mikä ohjelmisto sopii minulle?


Mikä ohjelmistopaketti sopii kuljetustehtävääsi kaikkein parhaiten? Saatavana olevat paketit on eritelty tässä. Huomaathan, että osa nykyisistä ohjelmistopaketeista on yhdistetty muihin paketteihin I-Shiftin vanhemmissa versioissa.

Päivitettävä I-Shift -perusohjelmisto

PERUSOHJELMISTO (TP-BAS)

Tämä on I-Shift -vaihteiston mukana toimitettava perusohjelmistopaketti. Paketti sisältää kaikenlaiseen ajamiseen soveltuvat vaihteiston perustoiminnot.

Päivitettävä I-Shift -jakeluohjelmisto

JAKELUAJO-OHJELMISTO (TP-DIST)

Mukauttaa vaihteiston toiminnot jakelusegmentin erityisolosuhteisiin. Ohjelmistopaketin toiminnot helpottavat ajoneuvon hallintaa liikkeelle lähdettäessä, ahtaissa tiloissa ja alhaisilla nopeuksilla ajettaessa.

Päivitettävä I-Shift -maansiirto-ohjelmisto

MAANSIIRTO-OHJELMISTO (TP-CON)

Toiminnot soveltuvat maansiirtosegmentin erityisolosuhteisiin. Suunniteltu hankalampiin tieolosuhteisiin ja helpottamaan ajoneuvon hallintaa liikkeelle lähdettäessä, ahtaissa tiloissa ja pienillä nopeuksilla.

Päivitettävä I-Shift -kaukokuljetusohjelmisto

KAUKOKULJETUKSET (TP-LONG)

Sisältää kehittyneitä toimintoja, joiden ansiosta polttoaineenkulutus on mahdollisimman pieni. Tämä ohjelmistopaketti sopii erinomaisesti kaikkiin kuljetuksiin, joissa polttoaineenkulutuksen vaikutus on merkittävä. Joissakin I-Shift -versioissa tämä paketti sisältää I-Roll -toiminnon.

Päivitettävä I-Shift -raskaskuljetusohjelmisto

RASKASKULJETUSOHJELMISTO (TP-HD)

Optimoi I-Shift -vaihteiston toiminnan raskaisiin kuljetuksiin, joissa ajetaan suurilla yhdistelmämassoilla (yli 85 tonnia). Kuljettaja voi optimoida ajettavuuden yhdistelmämassasta riippumatta valitsemalla raskaskuljetustilan, poistamalla sen käytöstä sekä aktivoimalla kaukokuljetustilan. Ohjelmistopaketin toiminnoista on hyötyä myös useita perävaunuja vetäville kuorma-autoille.

Päivitettävä I-Shift -ryömintävaihdeohjelmisto

RYÖMINTÄVAIHTEET

Sovittaa ryömintävaihteilla varustetun I-Shift -vaihteiston toiminnan määrättyihin tarpeisiin. Ohjelmistopaketti sisältää toimintoja, kuten erikoisalhaisiin nopeuksiin tarkoitetut ryömintävaihteet ja monivaihteiset peruutusvaihteet. Paketit ovat saatavana vain kuorma-autoihin, joissa on ryömintävaihteilla varustettu I-Shift.

Ohjelmapakettien ominaisuudet


Mikä ominaisuudet sopivat kuljetustehtävääsi kaikkein parhaiten? Tässä on eritelty joitakin I-Shift -ohjelmistopakettien tärkeimpiä ominaisuuksia. Jos haluat tiedot kaikista ominaisuuksista sekä kaikkien pakettien tarkasta sisällöstä, ota yhteyttä Volvon korjaamoon ja pyydä oman I-Shift -versiosi tuotetiedot.

I-Shift -ohjelmistopaketin päivitys

ENHANCED GEAR SELECTION ADJUSTMENT MKL. KICK-DOWN

Mahdollistaa sekä automaattisesti valitun liikkeellelähtövaihteen että ajovaihteen muuttamisen automaattitilassa vaihteenvalitsimen plus-miinuspainikkeella.

Käytettävissä on myös toiminto, joka helpottaa nopeuden hallintaa ajettaessa tyhjäkäynnillä tai erittäin hitaasti – esimerkiksi ruuhkassa. Vaihteita voi vaihtaa myös isommalle, sillä moottorin kierrosnopeutta nostetaan automaattisesti ennen isommalle vaihtamista.

Kickdown-toiminto valitsee vaihteen, jolla kiihdyttäminen on mahdollisimman tehokasta. Tämä tapahtuu vaihtamalla vaihtamisohjelmaa niin, että ajoneuvon kiihtyvyys on mahdollisimman suuri.

I-Shift -ohjelmistopaketin päivitys huonoille teille

ENHANCED PERFORMANCE – HUONOILLE TEILLE

Tämä valinnainen ohjelmistopaketti on suunniteltu maansiirto- ja puutavarakuljetusten erikoisolosuhteisiin.

P+ Performance -tila sisältää erilaisia toimintoja, jotka sopeuttavat vaihtamisen ja vaihteen valinnan huonojen ajo-olosuhteiden ja mäkien kaltevuuksien mukaiseksi. Lisäksi se sisältää liikkeellelähtöä huonoissa ajo-olosuhteissa helpottavia toimintoja.

Tämä ominaisuus voidaan yhdistää helposti Raskaskuljetusohjelmisto-ohjelmaan (TP-HD). AVO-ENH-toiminnot ovat käytössä vain, kun HD-tila ei ole käytössä ja Power-tila on valittuna.

I-Shift -ohjelmisto ja I-See -päivitys

I-SEE

I-See paitsi muistaa ajamasi mäet myös tietää niiden kaltevuustasot etukäteen.

Tämä tapahtuu hyödyntämällä kaikkien I-See -järjestelmää käyttävien kuorma-autojen tietoja. Nämä tiedot tallennetaan tietokantaan. Kun yksi kuorma-auto on ajanut reitin, kaikki muut kuorma-autot voivat saman tien hyödyntää tietoja reitin pinnanmuodoista tietoliikenneyksikön (TGW:n) avulla. I-See -toiminnolla polttoainetta voidaan säästää jopa 5 prosenttia.

Ohjelmistopaketit myydään ainoastaan lisävarustepaketteina, ja ne on yhdistettävä I-Cruise -nopeudensäätimeen (Smart Cruise Control).

I-Shift -ohjelmistopäivitys raskaita kuljetuksia varten

HEAVY DUTY GCW CONTROL

(Käytettävissä vain määrättyjen moottori-/vaihteistoyhdistelmien kanssa.)

Optimoi vaihteiden valitsemisen raskaille yhdistelmäajoneuvoille (85 t < GCW ≤ 180 t). Tämä toiminto parantaa raskaiden kuljetusten ajo-ominaisuuksia ja polttoainetehokkuutta.

HD-tilassa ensimmäistä vaihdetta käytetään liikkeellelähtövaihteena ja vaihteiden valinta mukautetaan tavallista raskaampien kokonaisyhdistelmämassojen mukaiseksi. TP-HD-toiminto muun muassa valitsee kokonaisyhdistelmämassalle sopivan liikkeellelähtövaihteen, mikä auttaa säästämään kytkintä.

Toiminto hyödyntää kaikkia vaihteita ja vaihtaa vaihdetta aina kierrosnopeuden noustessa, jotta vääntömomentti pysyy tasaisena ja ajomukavuus säilyy.

I-Shift -ohjelmistopaketin päivitys ja vaihteiden tehostettu vaihtaminen

ENHANCED SHIFT STRATEGY

(Täyden toiminnallisuuden edellytyksenä on EBS-MED.)

Toimii yhdessä EBS:n (elektronisesti ohjattu levyjarrujärjestelmä, EBS-STD / EBS-MED) ja ECS:n (elektronisesti ohjattu jousitus, SUSPL-EC) kanssa ja helpottaa esimerkiksi liikkeellelähtöjä ja ohjaamista.

Tämä jarrutila maksimoi VEB/VEB+-hidastimen jarrutehon valitsemalla automaattisesti vaihteen, jolla moottori käy korkeilla kierrosluvuilla. Toiminto kompensoi moottorijarrun toiminnan, kun vaihdetta vaihdetaan jarrutuksen aikana.

I-Shift -voimanotto-ohjelmiston päivitys

LAAJENNETUT VOIMANOTTOTOIMINNOT

Useita voimanoton käyttöä helpottavia toimintoja. I-Shiftin voimanottotoimintojen ansiosta erilaisia ominaisuuksia voidaan aktivoida. Niitä ovat esimerkiksi Automaattinen vapaa, Peruutusesto ja jakovaihteistoliitäntä.

Smart Cruise Control -vakionopeudensäätimen I-Shift -ohjelmistopäivitys

SMART CRUISE CONTROL

Optimoi matkavauhdin ja rajoittaa lisäjarrun jarrutustehoa liikenneolosuhteiden salliessa – esimerkiksi loivissa alamäissä.

I-Roll -toiminnon I-Shift -ohjelmistopäivitys

I-ROLL

Vapaavaihdetoiminto, joka säästää polttoainetta. I-Roll -toimintoa käytetään, kun moottoritehoa ja moottorijarrutusta ei tarvita – esimerkiksi ajettaessa tasaisilla teillä.

Launch Control -toiminnon I-Shift -ohjelmistopäivitys

LAUNCH CONTROL

Toimii yhdessä EBS:n kanssa ja aktivoi automaattisesti jarrutoiminnot, jotka auttavat kuljettajaa liikkeellelähdöissä ja terminaaliajossa.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Ota meihin yhteyttä

Ota yhteyttä paikalliseen Volvo jälleenmyyjään ja tutustu tarkemmin erittelyihin ja tarjouksen yksityiskohtiin.

Etsi paikallinen jälleenmyyjä