Ympäristönhuoltoon ja kuljetuksiin erikoistunut Kuljetusrinki Oy käy läpi voimakasta liiketoiminnan kehitysvaihetta. Yhtiö on sertifioinut laatujärjestelmän, jonka yksi keskeinen tavoite on polttoainetalouden parantaminen. Volvon Dynafleet auttaa kulutuksen pienentämisessä.

Veikko Aro

Veikko Aro on Kuljetusrinki Oy:n hallituksen puheenjohtaja, ja hän on siirtänyt yrityksen vetovastuun kolmelle pojalleen: Jukka Aro on toimitusjohtaja, Tommi Aro palvelupäällikkö ja Sami Aro vastaa kierrätyspalveluista.

 

– Meitä kiinnostaa kaikki, minkä avulla omaa toimintaa voidaan kehittää tehokkaammaksi. Laatujärjestelmän avulla haluamme muun muassa parantaa polttoainetaloutta. Volvon kuljetusten tietojärjestelmä Dynafleet auttaa tavoitteen saavuttamisessa, Veikko Aro toteaa.

Kuljetusrinki Oy:n Volvo FMX satamassa

Kuljettajilla on käytössään Dynafleetin mobiilisovellus, jonka avulla he voivat seurata omia ajotapojaan ja polttoaineen kulutusta. Kuljettajat kirjaavat saamansa pisteet yrityksen intranetiin, ja positiivinen kilpailuhenki kirittää heitä parempiin suorituksiin.

 

Työnjohto seuraa Dynafleetin avulla muun muassa työtunteja. Veikko Aro lukee säännöllisesti sähköpostiin tulevat raportit ja vertailee polttoaineen kulutuksen kehitystä. Hän uskoo, että tulevaisuudessa Dynafleetin monipuolisella käytöllä järjestelmästä saadaan vielä enemmän irti.

Dynafleet on hyvä järjestelmä. Sen avulla voi analysoida yrityksen kulurakennetta ja kuorma-auton tuottavuutta. Se on hyvä juttu, että kuljettajat voivat itse seurata omaa polttoaineen kulutustaan.

Veikko Aro

Volvo FMX merikonttitehtävissä

Kuljetusringin henkilökunnan määrä on 32, joista kuljettajia on kaksikymmentä. Yrityksellä on yhteensä 18 ajoneuvoa, täysperävaunuyhdistelmiä, nosturi-, koukku-, vaihtolava-, umpikori- ja perälauta-autoja. Volvojen osuus on 90 prosenttia.

 

– Meillä on Volvon leasing- ja huoltosopimusautot, joten meno on huoletonta. Olemme tehneet kaksikymmentä vuotta yhteistyötä Volvon kanssa, Veikko Aro sanoo.

Volvo on hyvä kumppani, joka oikeasti ottaa asiakkaan asian omakseen. Yhteistyö sujuu niin myynnin kuin korjaamon kanssa. Kun menee Volvolle, tuntuu siltä kuin tulisi omaan kotiinsa.

Veikko Aro

Volvo FH:t

Selkeä seurantatyökalu auttoi kuljettajia hyviin tuloksiin Älykäs kuljetus -testijaksolla

Volvo Trucks järjesti Älykäs kuljetus -testijakson, joka kiersi kuljetusliikkeissä eri puolilla Suomea huhtikuusta kesäkuun puoliväliin 2017. Testijakson aikana kuljettajat saivat kokea omissa kuljetustehtävissään, miten Volvo FH -kuorma-autojen tekniset ominaisuudet yhdessä asiantuntevan koulutuksen ja ajotapojen seurannan kanssa mahdollistavat tehokkaan suorituskyvyn tinkimättä tippaakaan polttoainetaloudellisuudesta.

Tutustu kuljettajien kokemuksiin