Volvo FH:t

4 Volvo FH -kuorma-autoa, 28 kuljetusliikettä, 7 viikkoa, 51 kuljettajaa, yli 60 000 ajokilometriä...

Älykäs kuljetus -testijakson aikana ajettiin noin 1000 tuntia, ajon aikainen keskinopeus oli 67,45 km/h eli erittäin tuottavissa lukemissa. Polttoaineen keskikulutus oli 24–43 l/100 km riippuen kuljetustehtävästä. Kuljettajat hyödynsivät auton teknisiä apuvälineitä ja oppimiaan taitoja erinomaisesti.

Kuorma-autoilla ajettiin muun muassa kevyttä ja raskasta kaukoliikennettä erilaisilla yhdistelmillä, jakelua ja irtoperiä.

Kaikkien kuljettajien kokonaispisteiden keskiarvo testijakson aikana seurantajärjestelmä Dynafleetissä oli erinomaiset 94 pistettä sadasta. Se osoittaa kuljettajien motivaation, seurannan ja koulutuksen vaikutuksen taloudelliseen ajotapaan ja hyvään polttoainetalouteen.

Loppuraportti esittelee havainnollisesti testijakson tuloksia. Lataa ja tiedät, mitkä seikat auttoivat kuljettajia pienentämään polttoainekustannuksia ja kasvattamaan tuottavuutta.

 

Raportti

Miikka Laatikainen

Kuljetusliike Laatikaisen kokemukset Älykäs kuljetus -testijaksolta

Mikkeliläinen Kuljetusliike Laatikainen pääsi kokeilemaan Volvo FH -kuorma-autoa oikeissa ajotehtävissä Älykäs kuljetus -testijakson aikana. Volvon polttoaineenkulutus oli alhainen, ja kuljettajat viihtyivät ratin takana. Siksi kuljetusliike päätti hankkia uuden Volvon.

Katso video
Miikka Laatikainen

Kuljetusliike Laatikainen

Pieni polttoaineen kulutus, tyytyväiset kuljettajat

- Polttoaineenkulutuksen rooli on merkittävä, varsinkin suurissa autoissa. Lisäksi siihen pystyy itse vaikuttamaan, esimerkiksi kuljettajien koulutuksella ja seurannalla, kertoo Miikka Laatikainen.

Lue Älykäs kuljetus -testijaksolla mukana olleen Kuljetusliike Laatikaisen haastattelu
Volvo FH hakemassa kuormaa

Testiviikko 7

”Tutkaohjattu vakionopeudensäädin oli tosi kätevä”

- Kaksoiskytkinvaihteisto ei nykinyt yhtään. Ajaminen oli pehmeää, eikä vaihtamisia huomannut. I-Shift ei tehnyt ihmeellisiä ratkaisuja, joten manuaalipuolta ei tarvinnut käyttää. Oli myös kiinnostavaa seurata omia ajotapoja ja kulutusta Dynafleetin kanssa. Se on yksinkertainen, selkeä ja looginen niin kuin tuollaisen sovelluksen pitääkin, kertoo Toni Puolatie Kuljetusliike Juha Korpivaara Oy:stä.

Lue haastattelu

Volvo FH satamassa

Testiviikko 6

"Volvo vastasi kaasuun herkästi"

Satu Lampinen Kuljetusliike J ja R Laatikainen Ky:stä piti siitä, että Volvo vastasi kaasuun herkästi ja väänsi mäissä, ja tankkaamassa tarvitsi käydä totuttua harvemmin. Rullaus, vakionopeudensäädin ja Dynafleet pitivät kulutuksen kurissa.

- Volvo kulutti vähemmän kuin vakiajokkini. Hyvinkää–Joensuu-lenkillä tankkasin Volvon kerran, tavallisesti sillä reissulla tarvitsee tankata kahdesti. Alhainen kulutus on tietenkin omistajalle tärkeä juttu.

Lue haastattelu

Volvo FH ajaa

testiviikko 5

”Pääsin tosi hyvin sisälle Volvoon”

Sonja Vähämäki Kuljetusliike Marko Pohja Oy:stä on ajanut viime vuodet keppivaihteisella autolla. Hän oppi kuitenkin nopeasti Volvo FH:n niksit ja ihastui kaksoiskytkinvaihteiston tasaiseen vetoon, moottorijarruun ja ohjaamon ergonomiaan.

- Kaksoiskytkinvaihteisto oli todella hyvä. Esimerkiksi Lahden läpi ajaessa on paljon liikennevaloja, siellä I-Shift helpotti menemistä. Kun päällä oli painava kuorma sahatavaraa, kaksoiskytkinvaihteisto jaksoi vetää, eikä veto katkennut missään vaiheessa.

Lue haastattelu

Volvo FH:t ratapihalla

testiviikko 4

”Dynafleet antoi mahdottoman hyvin tietoa kuljettajalle”

Joni Ristimäki Kuljetusliike Eero Huhtala Oy:stä ei ollut aikaisemmin istunut Volvon ratin takana, mutta hän pääsi nopeasti sisään Volvo FH:n hienouksiin. Dynafleet, kaksoiskytkinvaihteisto ja automaattinen käsijarru olivat niin mukava kokemus, että se olisi voinut jatkua pidempäänkin.

- Volvoa ajaessa ei koko ajan tarvinnut pelata nintendoa. Jos oma ajotapa on entuudestaan taloudellinen, luvut pysyvät tapissa ilman suuria ponnisteluja.

Lue haastattelu

Volvo FH kääntyy

Testiviikko 3

"Volvossa tärkeät asiat ovat menneet eteenpäin"

- Juuri oikeat asiat ovat menneet eteenpäin. Vaihteisto on erittäin ystävällinen ajaa. Kaksoiskytkinvaihteistolla vaihtaminen on mukavaa ja tasaista. Myös peruuttaminen on helppoa. Tasainen meno on huomattava etu meidän ajoissamme, koska kuljetamme paljon rullakkoja, kertoo Samuel Rantala J. Kuivila Oy:stä.

Lue lisää

Volvo FH

Testiviikko 3

"Dynafleet neuvoi hyvin, mikä meni nappiin"

Kolmannella testiviikolla mukana olleet yritykset arvostivat Volvo FH:ssa mm. Dynafleetin mobiilisovellusta ja siitä saatavia tietoja.

- Käytin Dynafleetin mobiilisovellusta. Se neuvoi hyvin, mikä meni nappiin ja missä on parantamisen varaa, kertoo Kenneth Nyby Piccolo Logistics Oy:stä.

Lue lisää

Volvo FH:t

Testiviikko 2

"Volvo kulutti 24,36 litraa sadalla"

Toisella testiviikolla mukana olleet yritykset arvostivat Volvo FH:ssa mm. I-Shift –vaihteistoa, voimaa, henkilöautomaista ohjausta, hyvää näkyvyyttä ohjaamosta, taloudellisuutta ja Volvon käteensopivuutta.

- Seurasin pisteitä Dynafleetista ohjaamon näytöltä. Volvo kulutti viikon aikana 24,36 litraa sadalla kilometrillä. Polttoaineen kulutusta ihmettelin kaikkein eniten. Kun kuulin lukemat, en meinannut uskoa niitä. Ei sen puoleen kukaan mukaan, jolle olen kertonut. Mutta totta ne ovat, kertoo Henri Vanamo, Kuljetusliike Hannu Vuorinen Oy.

Lue lisää

Volvo FH

Testiviikko 1

"Volvolla pääsi helposti hyviin lukemiin"

Älykäs kuljetus –testiviikolla 1 Volvo FH on ollut monenlaisissa tehtävissä. Pääosin autot ovat olleet rahtiajossa, mutta onpa eräs testiyrityksistä ajanut sillä myös jakeluajoa. Yritykset arvostivat Volvo FH:ssa ja Volvon palveluissa mm. testijakson koulutusta, ajoasentoa, Dynafleet-mobiilisovellusta ja vaihteistoa.

Haastattelussa Veli-Petteri Ovaska, Kuljetus J&J Ovaska Oy.

Lue lisää

Volvo FH

Testijakson luvut pähkinänkuoressa

4 Volvo FH -kuorma-autoa
28 kuljetusliikettä
51 kuljettajaa
7 viikkoa

Ajoaika: 1007:15 h
Kaikkien ajojen keskikulutus: 32,81 l/100 km. Polttoaineen keskikulutus koko testijaksolla oli 24–43 l/100 km riippuen kuljetustehtävästä.
Keskinopeus: 67,45 km/h eli erittäin tuottavissa lukemissa.
Matka: 63 243 km
CO2-kokonaispäästöt: 53,45 tonnia

 

Tilaa raportti ja tiedät mitä on lukujen takana

Volvo FH satamassa

Raportti Älykäs kuljetus -testijaksosta

Lataa nyt!